Králičí hřbet na kaparech
Recept ještě nebyl hodnocenV pekáčku rozehřejeme trochu oleje, lžíci másla a hřbet zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, potřeme maso hořčicí, podlijeme vínem, vývarem, přikryjeme a dáme do…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
V pekáčku rozehřejeme trochu oleje, lžíci másla a hřbet zprudka opečeme. Osolíme, opepříme, potřeme maso hořčicí, podlijeme vínem, vývarem, přikryjeme a dáme do…
V hlubší pánvi rozehřejeme olej a opečeme osušené a osolené rybí filety. Vyjmeme je a uchováme v teple.Do pánve přilijeme smetanu, zašleháme hořčici, přidáme kapary, …
Špagety uvaríme a ocedíme. Na oleji opražíme na plátky narezaný cesnak, pridáme kapary a olivy. Krátko opražíme, pridáme nasekane paradajky i s nálevom. Osolíme,…
Pórek nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Přidáme mouku, osmahneme a zalijeme studeným vývarem a mlékem. Přidáme koření a vaříme cca 15 minut. V průběhu mícháme…
Lososa omyjeme, osušíme a dáme kůží dolů na větší kousek alobalu, horní stranu osolíme, velké kapary rozpůlíme, položíme na lososa. Z citronu ukrojíme dva plátky a ze…
housku namočíme do mléka a necháme vsáknout. Cibuli oloupeme a najemno nakrájíme. Petrželku nasekáme. Všechny suroviny na koule smícháme dohromady a vytvoříme těsto.…
Omyté, odblaněné maso nakrájíme na plátky. Do kameninové mísy dáme vrstvu nakrájené cibule , na ni položíme naklepané a opepřené maso a na vrch opět dáme cibuli.…
Mleté maso promícháme s vejcem, solamylem, ochutíme solí, pepřem a zahustíme strouhankou.Vytvarujeme dvě menší šišky.Zeleninu očistíme a nakrájíme na menší kousky.Do…
Do hrnce si dáme máslo a necháme jej rozpustit, dáme na něj cibulku nakrájenou na plátky, zalejeme vroucí vodou tak, aby byla ponořená a necháme zvolna dusit doměkka asi…
Česnek rozpůlíme, zakápneme olivovým olejem, dáme na plech, nebo alobalu a pečeme ve vyhřáté troubě na 200°C asi 15-20 min. Po upečení ho necháme vychladnout a vytlačíme…
Filety osušíme, zakápneme citronovou šťávou, namažeme hořčicí, osolíme, opepříme a zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Podlijeme vínem, přidáme nakrájená rajčata,…
Maso naškrábeme nožem nebo jemně umeleme na masovém strojku. Přidáme k němu posekané kapary, najemno nastrouhanou okurku, žloutek, vmícháme hořčici, protlak, worcester,…
Cuketu nakrájíme na kostičky, osolíme a dáme péct na pánev s trochou olivového oleje. Vyjmeme a necháme trochu zchladnout. Na stejnou pánev dáme zavadnout pokrájený…
Očištěnou rybu nakrájíme na podkovy, osolíme, obalíme ve směsi mouky a kukuřičné strouhanky a krátce osmahneme na oleji, aby se maso zatáhlo. Zeleninu nakrájíme na…
Játra očistíme a nakrájíme na menší kousky. Orestujeme je na oleji, přidáme na jemné kostičky nakrájenou cibuli, celer a klobásu a pár lístků šalveje. Osolíme, opepříme…
Maso nakrájíme na tenčí plátky, osolíme, opepříme a potřeme hořčicí. Do slabě olejem vymazané zapékací misky dáme polovinu plátků, posypeme cibulí a kapary / kdo nemá…
Cibuli pokrájíme na kostičky a opečeme ji na přepuštěném másle dorůžova. Přidáme mletou papriku, promícháme tak, aby rovnoměrně obalila cibulové kousky, a přidáme…
Špagety uvaríme a scedíme. Medzitým si pripravíme omáčku : Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu a na plátky narezaný cesnak. Pridáme na drobné kocky narezanú…
Srdiečka uvaríme domäkka vo vode (asi 1,5 l) so soľou, rozpolenými cibuľami, korením a kúskom citr. kôry. Potom ich vyberieme a vývar precedíme.Z oleja a múky pripravíme…
Na oleji necháme rozvonět posekaný česnek a chilli papričku, přidáme oloupaná a nakrájená rajčata a asi 3 min. dusíme.Dále vlijeme uzené mušle a sardinky včetně nálevů,…
Olivy scedíme, ale nálev ponecháme. Jeho výbornou chuť budeme potřebovat. Vybereme vhodnou sklenici s uzávěrem.Do sklenice vkládáme olivy, sýr nakrájený na kostky,…
Troubu předehřejeme asi na 180 °C. Omytou celou papriku necháme péct do změknutí. Když je paprika měkká, vyjmeme ji z trouby a ihned vložíme do mikrotenového sáčku, kde…
Maso umeleme nebo naškrábeme najemno.Kapary a ančovičky nakrájíme najemno, parmezán nastrouháme na jemném struhadle. Vše přidáme k masu, dále přidáme dijonskou hořčici,…
Vejce uvaříme natvrdo. Brambory uvaříme, po vychladnutí oloupeme, pokrájíme na slabé plátky a vložíme do hlubší misky. Přidáme pokrájená vejce, nasekaná sušená…
Přidáno před 6 hodinami
Přidáno před 7 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 14 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Jak levně vyrobit skvělý domácí sýr? Stačí pár základních surovin a trocha trpělivosti
Trhané maso je hit! Chutná výborně, příprava je velice snadná a využití v kuchyni široké, stačí jen dodržet postup
Připomeňte si legendární Babicovy hlášky: Mozzarella bez zápachu, japonskej šafrán i tvrdý játro asi nikdy nezestárnou!