Kapustová pomazánka à la tatarák

Suroviny

1/4 kapusty (světlé listy bez košťálů)
1 velká cibule
2 stroužky česneku
2 lžíce rajčatového protlaku (omáčky)
1 lžíce hořčice
1-2 lžíce dobrého kečupu
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce kaparů (nemusí být)
2 lžičky mleté papriky
1/4 lžičky pálivé papriky
máslo nebo olej
mletý kmín
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Kapustu nakrájíme na co nejmenší kousky, cibuli, kapary a česnek nadrobno. Na tuku orestujeme polovinu cibule a česnek. Přidáme kmín, kapustu a malinko podlijeme. Dusíme téměř doměkka a do odpaření tekutiny.

  2. Přidáme protlak nebo omáčku, papriky a minutku mícháme. Odstavíme a necháme vychladnout. Do studené směsi zamícháme zbytek cibule, hořčici a dochutíme zbytkem surovin.
    Podáváme s topinkami.

Poznámka od kuchařky

Množství surovin je orientační. Chutě máme každý jiné a nebojte se pomazánku udělat pikantnější. Pomazánka je moc dobrá, třeba jen s pečivem.

Komentáře k receptu Kapustová pomazánka à la tatarák