Třeboňské kapří hranolky
Recept ještě nebyl hodnocenTřeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 608 kJ / 145 kcal |
|---|---|
| Bílkoviny | 16,00 g |
| – z toho živočišné bílkoviny | 16,00 g |
| – z toho rostlinné bílkoviny | 0,00 g |
| Tuky | 8,90 g |
| – nasycené | 1,48 g |
| – nenasycené | 4,50 g |
| –– mononenasycené | 3,80 g |
| –– polynenasycené | 0,70 g |
| ––– omega 3 | 0,24 g |
| Vláknina | 0,00 g |
| Cholesterol | 73 mg |
| Sodík | 41 mg |
| Sůl | 0,10 g |
| Sacharidy | 0,30 g |
| – cukry | 0,00 g |
| ––– laktóza | 0,00 g |
Třeboňské rybníky jsou v Česku velmi známé a právě z jejich okolí pochází tento oblíbený recept. Kapří hranolky jsou klasikou, na které si pochutnáme. Příprava je…
Kapra máme spojeného především jen s Vánocemi, a to je velká škoda. Sladkovodní ryby jsou považovány za nejzdravější masné pokrmy, protože jsou lehce stravitelné.…
Většina z nás připravuje kapra jen na Vánoce a možná při dietě. Už od středověku se mohl jíst v době půstu, protože stejně jako ostatní ryby, nebyl považován za maso.…
Ke Štědrému večeru neodmyslitelně patří rybí polévka. Už po celé generace se vaří z kapřích vnitřností, odřezků a kořenové zeleniny. Zahuštěná je krupičkou, osmahnutou…
Možností jak využít tuto tradiční rybu v kuchyni, a možná i v jiném období než jsou Vánoce, je rozhodně mnohem víc. Nejčastěji ho sice smažíme v trojobalu, ale i takto…
Kapří řízky můžeme obalit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce masa zakápneme citrónovou šťávou a po odležení obalíme v hladké mouce smíchané s červenou paprikou.…
Pro milovníky rybího masa máme tip na netradičně zpracované kapří filety. Filety nakrájené na proužky stočené k sobě, obalené proužky slaniny a opečené na másle se k…
Pokud chceme dělat rybí karbanátky a nemáme dost rybího masa, můžeme ho částečně doplnit masem mletým, nejlépe stejným dílem vepřového a hovězího. Kořeníme tak, jak jsme…
Kapr je neodmyslitelnou součástí tradičních českých Vánoc, ale pochutnáme si na něm kdykoliv během roku. Můžeme ho pro změnu upéct na cibuli a podlévat bílým vínem.…
Kapří hranolky jsou specialitou, kterou můžete ochutnat na místech, kde probíhají výlovy rybníků. I doma si můžete takové hranolky připravit, základem úspěchu však je…
Dokřupava osmažené kousky dobře ochuceného kapřího masa přilákají pozornost všech milovníků dobré ryby. Pokud máte kapra z dobrého zdroje a pečlivě ho připravíte,…
Český kapr má velmi kvalitní maso a bylo by škoda jej připravovat pouze o Štědrém dnu. Filety naložené v marinádě z černého piva, koření a bylinek můžete upéct v troubě…
Kapří maso bez kůže a kostí dvakrát semeleme na masovém strojku. Cibuli nakrájíme na jemno a spolu s nastrouhaným rohlíkem přidáme k masu. Přidáme vejce, tymián, mletý…
Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého…
Pokud jste až do teď připravovali výhradně smaženého kapra, pojďte si vyzkoušet dietnější způsob úpravy. Porce kapra posypané kořením osmažíme na másle do zlatova.…
Vyrobit domácí zavináče při dodržení našeho receptu není vůbec nic složitého. Připravovat je můžete během celého roku, ovšem nejvíce je oceníte v době vánočních svátků,…
Pokud jste milovníci rybího salátu, máme pro vás tip na jeho přípravu. Filety z kapra, zbavené kůže, nakrájené na kostičky a marinované v nálevu smíchejte s oblíbenou…
Medová marináda se hojně využívá k nakládání různých druhů mas. Nemusíte se bát ji použít i na kapra. Med dodá masu zajímavou a jemnou chuť a maso je krásně měkké a…
Kapr je velmi chutná ryba a je škoda ho jíst jen smaženého na Vánoce. Kapří filety můžeme pokapat olejem a citronem a poté grilovat. V kombinaci s pikantním ďábelským…
O tom, že kapra nemusíme jen smažit jako řízek a přesto si můžeme pochutnat, vás přesvědčí tento recept. Okořeněné kousky kapra osmažíme na másle, přidáme zeleninu,…
Připravené porce kapra osolíme, opepříme a obalíme v mouce. Pekáček vymastíme olejem, vložíme pomoučněné porce ryby, ty také pokapeme olejem a v troubě rozehřáté na…
Vyzkoušejte chuťově bohatý pokrm, který je ideální pro letní sezónu. Grilovaný kapr je nejen zdravou volbou, ale také vynikající pochoutkou, která zaujme každého…
Odřezky, rybí hlavy, bílou rybu povaříme v osolené vodě společně s bobkovým listem, kuličkami pepře a nového koření. Vývar přecedíme a dáme bokem vychladnout. Maso…
Omytého kapra osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli uležet. V pivu rozšleháme vejce, koření, hořčici, bazalku a postupně přidáváme mouku až do polohustého těstíčka…