Čertova podkova
Recept ještě nebyl hodnocenIngredience na marinádu promícháme. Kapra si osušíme, mírně osolíme mořskou solí-ale do marinády ji také přidáme a potřeme ze všech stran. Pokud nespěcháme, je fajn…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ingredience na marinádu promícháme. Kapra si osušíme, mírně osolíme mořskou solí-ale do marinády ji také přidáme a potřeme ze všech stran. Pokud nespěcháme, je fajn…
Změklé máslo utřeme se sardelovou pastou. Porce kapra mírně osolíme, opepříme a položíme do pekáče. Na kapra neneseme máslo, utřené se sardelovou pastou a posypeme…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme…
Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný…
Rybu nakrájíme na porce, přidáme očištěnou hlavu, jikry, případně mlíčí. Vše zalijeme cca 2 l osolené vody s celým pepřem, bobkovým listem a kuličkami nového koření.…
Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je pouze třeba počítat s tím,…
Chuť rybího masa nejlépe vynikne, pokud ho připravujete na másle. Kapr pečený spolu s kořenovou zeleninou a ochucený bylinkami a kořením je šťavnatý a plný vůní. Můžete…
Kapr je u nás nejběžnější rybou a obvykle ho podáváme na Vánoce smaženého v trojobalu. Jeho jemné maso ale můžeme připravit na mnoho jiných způsobů. Skvěle chutná pečený…
Očištěného kapra nasolíme, pokapeme citronovou šťávou a necháme v lednici asi 3 hodiny uležet.Omyté bylinky si nasekáme. Na pekáč dáme plátky másla. Přidáme kapra,…
Filety z kapra pokapeme cotrónovou šťávou, posolíme, pokmínujeme a necháme chvilku odležet. Porci dáme na alobal, poklademe nakrájeným medvědím česnekem, krájenými…
Kapra nakrájíme na porce, osušíme, osolíme, opepříme a posypeme směsí sladké a pálivé papriky a drceným kmínem. Vnitřní strany kapra potřeme utřeným česnekem. Smažíme na…
Troubu předehřejete na 200 °C. Pekáček vyložte pečícím papírem. Houby zalijte vroucí vodou a nechte odstát. Kapra z obou stran osolte a lehce posypejte mletou…
Alobal potrieme olejom a ukladáme naň : na kolieska narezané zemiaky, osolenú porciu kapra, na kolieska narezanú cibuľu a plátok slaniny. Zabalíme do balíčka a v rúre…
Rozpálíme pánev. přidáme máslo, nakrájenou cibuli a česnek. Přidáme osoleného a opepřeného kapra. Polijeme šťávou z citronu Až je kapr hotový tak ho vytáhneme z…
Mlíčí perlíme 10 minut, ne vařit klokotem a očistíme, pokud má blány. Utřeme máslo, žloutky a mlíčí (já použila mixér). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku,…
Vykuchané ryby bez hlav dáme varit do osolené vody s bobkovým listem a novým kořením. Necháme je uvařit uplně do měkka. Opatrně je obereme a vyndáme kosti. Poté je…
Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře.…
Kapří kousky osolíme a obalíme v mouce s pepřem a kmínem. Vajíčko rozšleháme s utřeným česnekem, vložíme do něj kapří kousky a nakonec je obalíme ve strouhance. Smažíme…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Očištěného kapra stáhneme z kůže. Zadní část odřízneme a nařežeme si 1 a1/2 cm široké hranolky. Posolíme, opepříme, posypeme tymiánem a jemně chilli. Polohrubou mouku…
Z kapra odstraníme kůži, osušíme, naporcujeme a obalíme v hladké mouce. Do misky dáme hořčici, do které pomalu zašleháváme olej a citronovou šťávu, osolíme, opepříme.…
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně…
Rybí polévka je tradiční pokrm, který se často připravuje při slavnostních příležitostech, zejména na Štědrý den. Její chuť je výrazná díky čerstvým rybám a restované…
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…