Kapr na černo
Recept ještě nebyl hodnocenKapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapr na černo je nejstarší dochovaný recept na vánočního kapra. Základem jsou porce ryby vařené v osolené vodě a přelité omáčkou ze švestek, kořenové zeleniny, rozinek,…
Ke štědrovečerní večeři není nutné připravovat jen českou klasiku, smaženého kapra s bramborovým salátem. Pokrm hodný sváteční tabule je též kapr pečený s plátky sušené…
Kapr má hodně kostí a mnoho lidí jej raději ze strachu ze spolknutí kostičky nepřipravuje. Máme pro vás návod, jak se kapr dlouhým pečením při nízké teplotě většiny…
Kapra naporcujeme a na noc naložíme do mléka. Druhý den porce kapra omyjeme, osolíme, pokapeme citronem a necháme chvíli odležet. Mezitím si smícháme mouku, papriku,…
Na menší plech lehce vymazaný olejem nakrájíme všechnu zeleninu (kořenovou na slabší nudličky, aby nebyla po upečení tvrdá, rajčata oloupeme) a trochu osolíme.Porce…
Tento lahodný pokrm spojuje českou tradici s jednoduchostí moderní kuchyně. Díky aromatické marinádě získá ryba jedinečnou chuť, zatímco brambory krásně nasáklé šťávou,…
O tom, že Petr Vok byl roztomilý prostopášník není pochyb, ovšem byl to i milovník dobrého jídla. Vyzkoušejte tedy porce kapra potřeného česnekem, obaleného v mouce a…
Pečené kousky kapra potřené rozpuštěným máslem se šalvějí, doplněné restovanou zeleninou, můžete připravit nejen o svátcích. Skvělou přílohou jsou šťouchané brambory a…
Hlavu z kapra a skelet dáme do studené vody. Přidáme kořenovou zeleninu, osolíme a opepříme a dáme vařit, pomalu táhnout cca hodinu. Odstavíme, slijeme na menším cedniku…
Bez tohoto tradičního pokrmu by snad ani nebyly Vánoce. Podle průzkumů jedí na Štědrý večer kapra asi dvě třetiny českých domácností. A samozřejmostí je ke kaprovi na…
Porce kapra osolíme, posypeme kořením "Čarodějka", nebo jiným oblíbeným kořením, opepříme, obalíme v těstíčku z vejce, mléka, mouky a strouhaného sýra a smažíme v…
Rybí porce pokapeme citrónem, nasolíme a nakmínujeme. Potom potřeme olivovým olejem, poprášíme moukou a obalíme v kukuřičné strouhance. Na plech dáme pečicí papír, na…
Rybí maso je dietní a velmi zdravé, ale bohužel ho v naší stravě využíváme velmi málo. Nabízíme vám proto jeho pikantní úpravu na pánvi či grilu, která vám zaručeně…
Tradičního českého kapříka nemusíme podávat pouze smaženého s bramborovým salátem. Kdo má raději lehčí jídlo, může ho naložit do marinády z česneku a tymiánu a upéct v…
Jednoduchý recept na kapra obaleného v mouce a koření, pečeného v troubě, vás jistě zaujme pro svoji snadnou přípravu. Použijete-li nápad s obalováním v mikrotenovém…
Kapr pečený na slanině a cibuli, přelitý rozinkami marinovanými ve víně a medu je inspirován historickým receptem z dob, kdy chov kapra na našem území zažíval rozmach.…
Smaženého kapra můžeme připravit i jinak, než v klasickém trojobalu. Porce ryby obalíme v kukuřičné krupici a usmažíme. Takto připravený zlatavý a křupavý kapr má tu…
Rybí maso nakrájíme na menší kousky, osolíme a opepříme. Cibuli a papriku nakrájíme na půlkolečka a slaninu na drobné kostky. Slaninu částečně rozškvaříme, přidáme…
Oloupanou cibuli nakrájíme na půlkolečka a zpěníme na másle. Hlavu a vnitřnosti z kapra očistíme, osolíme, pokmínujeme a dáme na cibuli. Ztlumíme plamen a zvolna opékáme…
Pokud vás už nebaví klasický kapr v trojobalu, vyzkoušejte si připravit kapří filátka v marinádě z jogurtu, vajec, hořčice, pepře a soli. Je pouze třeba počítat s tím,…
Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme…
Mlíčí perlíme 10 minut, ne vařit klokotem a očistíme, pokud má blány. Utřeme máslo, žloutky a mlíčí (já použila mixér). Přidáme nadrobno nakrájenou cibuli, okurku,…
V mnoha rodinách je dozlatova smažený kapr stále tou nejlepší klasickou štědrovečerní večeří. Voňavé kapří řízky podáváme s bramborovým salátem, na který má snad každá…
Kapra naporcujeme na jednotlivé díly.Nejlépe den předem kapra nasolíme, potřeme prolisovaným česnekem a misku s kaprem překryjeme potravinovou fólii. Dáme do lednice…