Třeboňský kapr na másle

Ryby Doba přípravy: 20 min 8 názorů

Ryby Doba přípravy: 20 min 8 názorů

Suroviny 4 porce

porce kapra
mrkev
celer
petržel
česnek
250 g másla
sůl
oregáno
pepř
bazalka

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a naporcované kusy kapra osolíme, opepříme, rozpustíme část másla na pekáči, očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kolečka či plátky.

  2. Orestujeme kapra na másle, prolisujeme česnek, který smícháme s oregánem (či jinými bylinkami a kořením), česnekem, zeleninou, části másla a bazalkou. Poklademe na porce kapra a vložíme do trouby.

  3. Po krátkém pečení - až změkne zelenina, je vše hotové. Nejlépe podáváme s vařenými novými bramborami s pažitkou a máslem.

Poznámka od kuchařky

Chutná skvěle i s kapkou bíleho vína ve výpeku, s čestvými hříbky.

Komentáře k receptu Třeboňský kapr na másle

Tématické fráze: kapr na masle kapr na přírodno kapr recepty od šéfkuchařů kapr na masle a cesneku kapr na másle v troubě recepty kapr na másle recept na kapra v troubě recept kapr na másle kapr na másle recept recept na kapra na másle kapr pečený po třeboňsku recept kapr v troube kapr na přírodno recept recepty kapr v troubě recepty na kapra v troubě jak udelat kapra na masle kapr na medu kapr do trouby recept kapr na prirodno recept kapr v troube