Třeboňský kapr na másle

majjdalenka Kuchařka: majjdalenka

Doba přípravy: 20 min 4 porce Ryby 8 názorů

Suroviny

porce kapra
mrkev
celer
petržel
česnek
250 g másla
sůl
oregáno
pepř
bazalka
Recept si zatím oblíbilo 7 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné a naporcované kusy kapra osolíme, opepříme, rozpustíme část másla na pekáči, očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kolečka či plátky.

  2. Orestujeme kapra na másle, prolisujeme česnek, který smícháme s oregánem (či jinými bylinkami a kořením), česnekem, zeleninou, části másla a bazalkou. Poklademe na porce kapra a vložíme do trouby.

  3. Po krátkém pečení - až změkne zelenina, je vše hotové. Nejlépe podáváme s vařenými novými bramborami s pažitkou a máslem.

Poznámka

Chutná skvěle i s kapkou bíleho vína ve výpeku, s čestvými hříbky.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 15 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Třeboňský kapr na másle

Tématické fráze: kapr na masle kapr na přírodno kapr recepty od šéfkuchařů kapr na masle a cesneku kapr na másle v troubě recepty kapr na másle recept na kapra v troubě recept kapr na másle kapr na másle recept recept na kapra na másle kapr pečený po třeboňsku recept kapr v troube recepty kapr v troubě recepty na kapra v troubě jak udelat kapra na masle kapr na přírodno recept kapr na medu kapr do trouby recept kapr v troube recept kapr na prirodno

Zapomněl/a jsem heslo

Právě probíhá vánoční soutěž! Přidávejte fotky k receptům a vyhrajte vybavení do kuchyně. Zúčastnit se

Zavřít