Kapr na grilu
Recept ještě nebyl hodnocenZabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zabitého a vykuchaného kapra vykostíme (dle chuti zbavíme kůže) a nakrájíme na filety. Každý kousek kapra potřeme olivovým olejem, osolíme, okořeníme a zakápneme…
Očištěného, vykuchaného, opláchnutého kapra rozdělíme na dvě půlky, pak naporcujeme. Porce ryby pak vložíme do osolené vařící vody, zvolna vaříme asi 12 - 14 minut a…
Vykostěného kapra nakrájíme příčně na hranolky.Vejce rozšleháme s vínem a promícháme se strouhankou, bylinkami a dochutíme.Kousky ryby obalujeme v těstíčku a smažíme ve…
Porce kapra osolíme, posypeme mletým kmínem a pokapeme citronovou šťávou. Necháme chvíli odpočinout. Po chvíli ryby obalíme v mouce smíchané s paprikou (může být uzená…
Očištěné a naporcované kusy kapra osolíme, opepříme, rozpustíme část másla na pekáči, očistíme kořenovou zeleninu a nakrájíme na kolečka či plátky. Orestujeme kapra na…
Rybu uvaříme v osolené vodě, slijeme (do polévky, tento vývar nepoužijeme) a obereme maso.Hrášek uvaříme zvlášť v menším množství vody a rozmixujeme, použijeme k…
Troubu předehřejeme na 200 °C. Houby zalijeme vroucí vodou a necháme odstát. Pekáček si vyložíme pečícím papírem. Kapra z obou stran osolíme a lehce posypeme drceným…
Rybu nakrájíme na několik porcí, osolíme, opepříme a dobře propečeme na másle, nesmí zůstat vevnitř syrová. Upečené prochladlé rybí porce rozebereme na menší kousky a…
Uvaříme brambory. Zapékací talíř vymažeme olivovým olejem, dáme na něj nakrájené, uvařené brambory.Na brambory dáme nakrájená natvrdo vařená vejce. Posolíme,pokmínujeme…
Cibuli nakrájíme na půlkolečka, žampiony na plátky, nastrouháme křen. Porce kapra osolíme a okořeníme směsí na ryby, obalíme v mouce a osmažíme na oleji. Přidáme k rybě…
Kapra si vyfiletujeme. Z filetů nakrájíme nudle - mim. 1cm. Slabší by se nám rozpadly. Papriku nakrájíme na kolečka. Česnek utřeme. Vše smícháme a necháme alespoň hodinu…
Alobal potrieme olejom a ukladáme naň : na kolieska narezané zemiaky, osolenú porciu kapra, na kolieska narezanú cibuľu a plátok slaniny. Zabalíme do balíčka a v rúre…
Sušené houby předem namočíme a pak je povaříme doměkka. Vypneme a uchováme v teple.Porce ryby osolíme, opepříme a poprášíme moukou. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a…
Kapra nakrájíme na filety. Posolíme a potřeme lehce česnekem. Do mikrotenového sáčku dáme lžice polohrubé mouky a koření dle chuti, já dávám papriku, pepř, kmín,…
Kapra naporcujeme.V misce rozmícháme utřený česnek s olejem a tymiánem a potřeme marinádou porce kapra.Vložíme do pekáčku a v předehřáté troubě pečeme 30 minut na 180…
Na másle orestujeme cibuli, zeleninu a pokrájené filé. Zalijeme vodou a uvaříme doměkka. Zahustíme jíškou a přidáme rozšlehané vejce. Polévku osolíme, opepříme a…
Naporcovaného kapra osolíme a okmínujeme. Na dno pekáčku dáme nakrájenou bílou cibuli, na kterou položíme rybu a zakryjeme ji vrstvou nakrájené červené cibule. Zakápneme…
Vykuchané ryby bez hlav dáme varit do osolené vody s bobkovým listem a novým kořením. Necháme je uvařit uplně do měkka. Opatrně je obereme a vyndáme kosti. Poté je…
Zapékací misku lehce vytřeme olivovým olejem, vložíme okořeněné plátky kapra. Kapra potřeme hořčicí a poklademe jej směsí plátků cukety, kousků rajčat a papriky. Celé…
Do oleje přidáme sůl a kmín . Kůži kapra nažízneme a potřeme jednotlivé porce olejem s přísadami. Necháme hodinku odležet v lednici. Na zapékací talíř položíma…
Vykuchaného kapra naporcujeme na širší proužky. Osolíme hrubou solí. Smícháme utřený česnek, olivový olej, šťávu z citronu a mletý zelený pepř. Touto směsí kapra potřeme…
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou…
Porce kapra omyjemme, osušíme, potřeme kořením na ryby, pokmínujeme a dáme péci na rozpálenou pánvičku na máslo. Pečeme asi 3 minuty z každé strany.
Z čerstvého kapra dělám nejraději podkovu. Podkovu dělám 2 cm! silnou, aby se krásně propekla a zároveň zůstala šťavnatá. Nejprve ji namarinuji citronem, solí a nechám…
Přidáno před 39 minutami
Přidáno před 58 minutami
Přidáno před 1 hodinou
Přidáno před 13 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Přidáno 24. 4. 2024 09:13
Méně známá podzimní kořenová zelenina: Víte, jak využít v kuchyni pastinák?
Sedmero základních druhů hrnců a pánví: Víte, jak a na co je správně použít?
Vítěz MasterChef Česko 2022 Martin Pecina vydává kuchařku: Pod drsným obalem se skrývá poctivá kuchařina a pocta našim surovinám