Kapr po maďarsku
Recept ještě nebyl hodnocenKapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře.…
Vykuchaného kapra bez hlavy zespodu rozřízneme co nejvíce až k páteři, abychom si udělali co největší prostor na naplnění. Vytřeme ho utřeným česnekem se solí a pak …
Z kapra stáhneme kůži a odstraníme velké kosti. Čisté maso umeleme. Mleté kapří maso smícháme s mletým vepřovým, přidáme v mléce rozmočený rohlík, vejce, prolisovaný…
Kapří kousky osolíme a obalíme v mouce s pepřem a kmínem. Vajíčko rozšleháme s utřeným česnekem, vložíme do něj kapří kousky a nakonec je obalíme ve strouhance. Smažíme…
Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno…
Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce,…
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Kapra povařím 5-7 minut v mírně osolené vodě, nechám vychladnout a důkladně vyberu kosti. Rozmačkám vidličkou, přidám sůl, mušk. oříšek, drcený kmín, petržel, česnek…
Kapříka si rozporcujeme na plátky a zbavíme přebytečných kostí. Nakrájíme na hranolky. Posolime, popeříme, přidáme pár snítek tymiánu a necháme 2 hodiny v lednici…
Kapra rozdelíme na porcie a osolíme. Na oleji pražíme z oboch strán do zmäknutia (podľa hrúbky mäsa cca 7-10 min z každej strany). Vyberieme a vložíme do misy.Do výpeku…
Rybu naporcujeme na filety. V misce smícháme prolisovaný česnek, olivový olej a tymián. Touto směsí potřeme maso z obou stran a vložíme do zapékací misky. Kapra pečeme…
Kapra vykucháme a zbavíme šupin. Rozporcujeme a pečlivě ho omyjeme pod tekoucí vodou,, poté osušíme.Kapra obalíme v hladké mouce a sezamu. Na pánev kápneme trošku…
Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme…
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého…
Porce kapra osolíme, obalíme je v mouce smíchané s červenou paprikou, vložíme na pánev s poněkud vyšším množstvím horkého oleje a na prudším ohni rychle osmažíme.…
Nejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Rybu ovaříme v osolené a okyselené vodě s kořením. Po 10 až 15 minutách varu rybu vyjmeme a necháme vychladnout.Studené porce přelijeme omáčkou, kterou jsme připravili…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Z půlky nebohého kapra (dej mu pánbůh věčnou slávu) vyřízneme ploutve s trochou masa a uděláme z nich vývar. Po cca 25 minutách maso obereme a to velmi důkladně !!! V…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Z porcí kapra odstraníme páteř a žebra. Porce prořízneme co 2 – 3 mm až ke kůži. Při prořezávání ucítíme křupnutí. To se přeruší drobné kostičky a nevadí pak při…