Nadívaný kapřík
Recept ještě nebyl hodnocenVykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Vykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a…
Do pekáče dáme na dno v několika kusech máslo, na něj kapří řízky (osolené, okořeněné kořením na ryby, a hojně počesnekované rozdrceným česnekem). Upečeme v troubě…
Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety…
Očištěné, osušené, kůže zbavené maso nakrájíme na kostičky, dáme do mixeru spolu se žloutkem a rozmixujeme. Dáme do mísy, přidáme nastrouhaný sýr (nesmí být tučný,…
Z kapra stáhneme kůži a uvaříme spolu se zeleninou, cibulí a kořením na mírném plameni 15 minut. Poté kapra vyjmeme, položíme na teplý talíř, poklademe plátkem másla,…
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. …
Zeleninu pokrájíme a dáme na plech, navrch položíme porce kapra, které osolíme a opepříme. Dáme péct na 180 stupňů cca 20 minut, až je maso téměř měkké (zjistíme…
Rybu zbavíme velkých kostí, nakrájíme na malé kostky a jemně umeleme. Přidáme namletý špek, koření, vajíčka a s pomocí strouhanky ( dle hustoty hmoty) vytvoříme šišky. …
Porce kapra osolíme. Jemně nakrájenou cibuli osmažíme na másle dozlatova, přidáme česnek utřený se zázvorem. Pak přidáme na malé kousky nakrájená rajčata a za stálého…
Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce,…
Kapříka si rozporcujeme na plátky a zbavíme přebytečných kostí. Nakrájíme na hranolky. Posolime, popeříme, přidáme pár snítek tymiánu a necháme 2 hodiny v lednici…
Kapra povařím 5-7 minut v mírně osolené vodě, nechám vychladnout a důkladně vyberu kosti. Rozmačkám vidličkou, přidám sůl, mušk. oříšek, drcený kmín, petržel, česnek…
Syrové brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky, osolíme a navrstvíme do vymazané zapékací formy. Na brambory dáme plátky cibule, papriky a nakonec rajčat. Vše…
Kapra vykucháme a zbavíme šupin. Rozporcujeme a pečlivě ho omyjeme pod tekoucí vodou,, poté osušíme.Kapra obalíme v hladké mouce a sezamu. Na pánev kápneme trošku…
Filety prořízneme co 2 až 3 mm od sebe tak hluboko, až ucítíme křupnutí překrajovaných kostiček. Pak filety potřeme česnekem, posolíme a opepříme. Necháme cca půl…
Nejdříve namočíme housku ve vodě a pevně vymačkáme. Cibuli jemně nakrájíme, mrkev nastrouháme nahrubo a na sádle podusíme. Kapra, kterého jsme stáhli z kůže, nameleme…
Kapra nakrájíme na kousky a dvakrát umeleme. Půl housky nakrájíme na kostičky, zalijeme mlékem. Zelenou nať cibule nakrájíme na jemné kousky. Do misky dáme namletého…
Nejlépe ráno kapra naporcujeme a naložíme. Porce skládáme do misky a prokládáme novým kořením, kousky bobkového listu, pokapeme olejem - marinujeme do večeře. Pak…
Kapří filety osolíme, opepříme, zakápneme citr. šťávou. Na pánvičce si rozehřejeme máslo (vyšší vrstvu) a vložíme kapříka kůží nahoru. Když se nám zespoda opeče do jemně…
Kapra stáhneme, pokapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme a opečeme na másle. Když je kapr skoro hotový, vyjmeme ho a udržujeme v teple. Do výpeku přidáme marmeládu, víno…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba…