

Vánoční polívka ála Laďa
Suroviny
- hlava z kapra, mlíčí, jikry, \"kostra\" kapra, kořenová zelenina, bobkový list, nové koření, sůl, mražené, nebo sušené \"praváky\", domáci tenounké nudle, máslo a hladká mouka na jíšku.
Postup přípravy receptu
23.l2. si uvaříme vývar z ryb a koření, vedle toho vývar ze zeleniny a vývar z hub.
24.l2. si uděláme z másla a hladké mouky krásnou voňavou jíšku a zalijeme ji rybím vývarem.
Necháme dvacet minut povařit a podle chuti přilejeme zeleninový vývar a trošku houbového. Vaříme spolu alespoň dvacet minut, přidáme obrané maso z hlav a přiměřeně jiker a nakrájené mlíčí. Povaříme v polívce nudle.
Podáváme s uvařenými houbami v misce, kterých si každý podle chutě přidá.
Poznámka od kuchařky
Polívky nejím, nemusím je :-(, ale tuto rybí od manžela miluju.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vánoční polívka ála Laďa
-
Evi, jsem moc ráda, že chutnala...letos ji budu muset sice zvládnout už sama,ale určitě bude...(i když praváky taky nemám
)...a díky za přidání foteček...nááádhera...
-
Světluš, rybí polévku s nudlemi a houbami jsem jedla poprvé, byla výborná
přidávám foto a
Místo praváků (jaksi u nás neurostli) jsem dala klouzky podušené na másle z mrazáku. -
Já jsem věděla už podle názvu, že to bude od tebe!
Dělám hodně podobně, pokud ji dělám, u nás je houbová se zeleninou a nudlemi, taky podle Ládi!
. To jsou kombinace..ale je dobrá