Kapr s celerovo-smetanovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenFilety kapra osušíme, nasolíme, napepříme a nakmínujeme. Necháme asi hodinku odležet. Na pánvičce rozehřejeme máslo a kapra po obou stranách prudce osmahneme. Kapra…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Filety kapra osušíme, nasolíme, napepříme a nakmínujeme. Necháme asi hodinku odležet. Na pánvičce rozehřejeme máslo a kapra po obou stranách prudce osmahneme. Kapra…
Plech lehounce vymažeme olejem. Cibuli si nakrájíme na měsíčky a rozprostřeme po celé ploše plechu (cibulí nešetřeme, ale dáme jí hojně!!!). Kapří podkůvky osolíme a kdo…
Mlíčí vaříme v cca 1,5 l vody 10 minut. Uvařené rozmačkáme vidličkou a vložíme zpět do vývaru.Kořenovou zeleninu očistíme a nastrouháme. Opečeme nasucho na nepřilnavé…
Vykostěného kapra bez hlavy odspodu rozkrojíme co nejvíce, aby byl co největší prostor k naplnění. Posolíme ho a potřeme zevnitř hořčicí a posypeme grilovacím kořením a…
Kapra osolíme a dáme do ledničky odležet. Mezitím si připravíme zeleninu, kterou pokrájíme na tenké nudličky, sušené ovoce rozkrájíme na kousky a svaříme červené víno se…
Očištěného a vykuchaného kapra nakrájíte na menší porce. Osolíte, opepříte a lehce ochutíte mletou paprikou. Anglickou slaninu nakrájíte na nudličky a lehce…
Naporcovaného kapra pokapeme citr. šťávou, osolíme, opepříme a potřeme utřeným česnekem smíchaným s hořčicí (dávám na 1 porci jeden středně velký stroužek), naskládáme…
Kapra omyjeme a osušíme papírovou utěrkou. Nařežeme porce, jak to má každý rád, z některých hřbetních kousků odstraníme kůži a dlaní je tlakem zploštíme, aby se lépe…
Porce kapra, osolíme a necháme hodinu odležet. Připravíme si obalování, do jedné misky dáme mouku do druhé rozkvedláme vejce s pivem a do třetí nastrouháme housku na…
Kapra očistíme, stáhneme kůži, omyjeme, osušíme a nakrájíme hranolky. Hranolky dáme do mísy, přidáme Solamyl, bílky, sůl, rozemletý pepř, mletý kmín, tymián a promneme…
Z ryby připravíme filety a od hřbetu dolu ostrým nožem prořízneme drobné kostičky, které zůstaly. Je dobré dělat řezy asi po 1 cm. Uslyšíte jemné křupnutí. Filety…
Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme na malé kocky narezaný batát, osolíme, okoreníme a jemne podlejeme. Dusíme skoro domäkka.Pridáme na malé kocky…
Na očistenej rybe urobíme hlboké zárezy (každých 4-5 centimetrov), osolíme a odložíme nabok.Zemiaky v šupke uvaríme v slanej vode na polomäkko (za 15-20 minút). Necháme…
Kapra očistíme, vypitveme, umyjeme, osušíme obrúskom, pokrájame na 4 väčšie alebo 8 menších kúskov, osolíme a poprášime múkou rozmiešanou s mletým čiernym a karí…
Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem. …
Opláchnuté a osušené porce kapra protáhneme klínky slaniny a osolíme. Na pánvi rozehřejeme olej, do něhož vložíme porce kapra a nad mírným plamenem opečeme po obou…
Kapra (nestaženého) naporcujeme na podkovy a ty dále rozpůlíme. Osušíme a osolíme. Rozmícháme hrubou mouku (cca 2 dl) a (0,5-0,7 dl) sladké mleté papriky a krapet pepře.…
Zeleninu pokrájíme a dáme na plech, navrch položíme porce kapra, které osolíme a opepříme. Dáme péct na 180 stupňů cca 20 minut, až je maso téměř měkké (zjistíme…
Kapří kousky osolíme a obalíme v mouce s pepřem a kmínem. Vajíčko rozšleháme s utřeným česnekem, vložíme do něj kapří kousky a nakonec je obalíme ve strouhance. Smažíme…
Kapra nakrájíme na porce,po stranách párkrát nařízneme,osolíme,posypeme mletým kmínem,pokapeme citr.šťávou,vetřeme prolisovaný stroužek česneku a trochu najemno…
Kapří filet i s kůží nakrájíme na kousky (5x4cm). Dobře osušíme, osolíme, opepříme. Necháme cca hodinu odležet v chladu. Vypracujeme si těstíčko vyšleháním mouky, vejce,…
Půlky kapra omyjeme, osušíme. Na kůži uděláme zářezy. Do zářezů vložíme vždy plátek citronu a plátek česneku. Stranu, kde není kůže, potřeme sardelovou pastou. Kapra…
Kapra povařím 5-7 minut v mírně osolené vodě, nechám vychladnout a důkladně vyberu kosti. Rozmačkám vidličkou, přidám sůl, mušk. oříšek, drcený kmín, petržel, česnek…
Kapříka si rozporcujeme na plátky a zbavíme přebytečných kostí. Nakrájíme na hranolky. Posolime, popeříme, přidáme pár snítek tymiánu a necháme 2 hodiny v lednici…