Kapr v medové krustě
Recept ještě nebyl hodnocenRybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme ma zhruba 4 cm velké kousky, které narovnáme do zapékací misky vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Rybu zvenku i zevnitř osolíme, nasekáme ma zhruba 4 cm velké kousky, které narovnáme do zapékací misky vytřené olejem, polijeme směsí medu, rozpuštěného másla, citronové…
Do hrnku dáme vodu, do které vložíme porce kapra, bobkový list, nové koření, pepř, sůl, mrkev, cibuli, libeček, česnek a 15 minut povaříme. Vyjmeme mrkev, maso a vývar…
Hlavu bez žaber a očí (dle zvyku, někdo oči nechává) spolu s ocasem a ploutvemi dáme vařit do osolené vody s pepřem, novým kořením, oloupaným celým stroužkem česneku a…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Hlavu z kapra a rozkrojenou cibuli dáme vařit. Po 20 minutách varu přidáme osolené porce kapra, ztlumíme a necháme "táhnout" 8 - 10 minut. Do scezeného vývaru zašleháme…
Porce kapra bez kůže osolíme, opepříme. Dva větší čtverce alobalu potřeme máslem. Papriku a šunku nakrájíme na malé nudličky, cibuli na tenké kroužky.Do středu alobalu…
Přepustím kostku másla, aby se při pečení nepřipalovalo. Kapra vykuchám, zbavím šupin, opláchnu a osolím.Do prázdné břišní dutiny vložím přiměřeně velkou patku chleba…
Kapra si den předem opereme, zbavíme kůže, nakrájíme na porce. Na marinádu si vše smícháme. Marinádou potřeme porce kapra, které naskládáme na sebe a necháme v lednici…
Osušený filet zasypeme solí smíchanou s cukrem a necháme hodinu marinovat. Poté filet umyjeme ve studené vodě a osušíme.Ostrým nožem nakrájíme na co nejtenčí plátky.…
Den předem z nudlového těsta vykrájíme malé hvězdičky, dáme je na utěrku uschnout. Kapra uvaříme, necháme vychladnout. Po kousíčkách vytaháme kostičky, tím se i hezky…
Kousky kapra si naložíme do těstíčka z nastrouhaného zázvoru, a utřeného česneku se solí aspoň na 2 hodiny.Poté je obalíme ve vajíčku a hladké mouce a pomalinku je…
Změklé máslo rozmícháme se solí, kůrou a šťávou z citronu, vytvoříme váleček, zabalíme do potravinové fólie a uložíme do chladna.Kapra s kůží částečně vyfiletujeme -…
Zdravé rybí grilování. Čerstvé bylinky a jemné rybí maso. To je dokonalá kombinace, kterou si v létě zamilujete. Spolu se svěžím citronem je prostě nepřekonatelná.
Jak už sám název napovídá, tento grilovaný kapr nebude patřit mezi jemná jídla. Pikantní chuť grilovaných filet ryby zajistí spojení výrazného kari koření a worcesterové…
Většina z nás má kapra spojeného s vánočními svátky, kdy jej nejčastěji připravujeme v trojobalu. Vyzkoušejte ho však opéct napřírodno, okořeněného solí, pepřem a kmínem…
Na Vánoce nesmí chybět kapr v trojobalu, dobře usmažený dozlatova. Zkuste vyměnit klasickou strouhanku za rozdrcené kukuřičné lupínky, kapr tak bude krásně křupavý a…
Chcete ozvláštnit rybí vývar? Nebojte se experimentovat! Zkuste třeba variantu s kurkumou. Má významné benefity pro trávení, přidá zajímavou chuť i barvu a umožní vám…
Snadný a rychlý oběd, pokud máte doma zásoby kapra. Potřebujete jen pár základních surovin a do 30 minut je zdravý oběd či večeře na stole. Podkovy z kapra můžete před…
Rybí polévku připravujeme nejčastěji ke štědrovečerní večeři. Základem jsou hlavy, odřezky masa, vnitřnosti a zelenina, z nichž připravíme silný vývar, zahuštěný…
Kapr na cikánský způsob je rychlý způsob přípravy oblíbené české ryby. Skvělé jídlo z jednoho pekáčku připravíte velmi snadno a určitě si pochutnáte. Nemusíte v kuchyni…
Rychlá rybí polévka se zeleninou a vejcem se hodí pro všechny příležitosti. Pokud si ji však chcete dopřát ve sváteční verzi, můžete do každé porce polévky vložit jedno…
Tempura je pokrm z masa či zeleniny, smažený v jemném těstíčku. Pro skvělý výsledek je nezbytné, aby bylo těstíčko vychlazené, proto se do něj často přidává led. Díky…
Kapra má většina z nás spojeného s vánočními svátky, ale vychutnat si ho můžete i v létě. Grilovaný kapr je krásně šťavnatý a křehký a příjemně voní po koření a kouři.…