Kapr podle rybářů

Jiri V. Kuchař: Jiri V.

Ryby 29 názorů

Suroviny

600 g kapra nebo amura
30 g sardelové pasty
40 g másla
olej
100 g majonézy
cibule
mletý pepř
sůl
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme si sardelové máslo smícháním 30 g sardelové pasty a 40 g másla.

  2. Rybu nakrájíme na podkovy asi 3 cm silné, osolíme, opepříme a potřeme sardelovým máslem.

  3. Porce ryby opečeme na oleji a necháme vychladnout.

  4. Do majonézy vmícháme nakrájenou cibuli, podle chuti dosolíme.

  5. Vychladlé porce ryby vložíme do misky a přelijeme majonézou s cibulí.

  6. Necháme v ledničce den odležet. Podáváme studené s chlebem.

Poznámka

Zdroj receptu kuchařka Myslivec a rybář v kuchyni, autor Vladimír Doležal, vydalo nakladatelství Dona

V receptu je uvedené množství surovin podle receptu v kuchařce. Na foto je kapřík dělaný z menší porce. Přiměřeně je použito méně dalších surovin uvedených v receptu.

Pokud by měl někdo obavy z kostiček, může odstranit páteř, žebra a porce ryby proříznout co 2 až 3 mm až ke kůži ( viz poslední fotky), proříznutím přeruší drobné kostičky, které pak nevadí při konzumaci.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Kapr podle rybářů

  • Kadlik Kadlik

    došel jsem pouze po řádek pět.... sežral jsem to dvacet minut poté, co jsem to zaplácal majonézou!!!:-)):-)):-)):-))

    Odpovědět

  • Kadlik Kadlik

    a to jsem chtěl zítra kolem sádek jenom projet!!! ale vezmu malého tolstolobika, a zkusím... to se prostě nedá, tenhle receptík nevyzkoušet!!!:yes:

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Dajda: Tak to jsme na tom podobně. ;-)

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Dajda: Majonézu nemám rada, je na mňa mastná. Preto používam jogurt. A som rada, že casino odskúšal a podal informácie. ;-)

    Odpovědět

  • Dajda Dajda

    Děláte tu těmi detailními popisy pěkné chutě:-! Co se týče otázky, zda použít majonézu nebo jogurt, jsem pro remízu - obojí, hezky půl na půl. Majonézu většinou odlehčuji jogurtem Activia - nejde o éčka, ale samotná mi připadá moc mastná.;-)

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    casino: Taky děkuji za vyzkoušení a poreferování:yes:. Zítra mám dostat kapříka, takže už se těším, že vyzkouším, použiju jogurt :-p:yes:
    Jo a díky za jednu informaci - chladnější jogurt než majonéza, to jsem vážně nevěděla ;-);-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    casino - děkuji za odzkoušení. :-K Jsem rád že chóry andělské zněly:-)):-p:-p

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Díky;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Ještě bych doplnil:
    To, že ač majonéza i jogurt měly z lednice stejnou teplotu, tak jogurt je v ústech studenější... (vím, že je to normální:-)
    ...a cibule v majonéze změkla
    ...cibule v jogurtu zůstala chrumkavá:yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    casino: Díky za testovanie. Teraz mi je to jasné. :-D;-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Když jsme ochutnávali "majonézu", tak bylo slyšet pomlaskávání:yes:
    Když jsme ochutnávali "jogurt", tak jsme slyšeli i Glóóória:yes::yes:
    (s tím jogurtem je jídlo takové více svěží, jak jsme se my ochutnavači shodli:-)

    Odpovědět

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Velice lákavě připraveno:-pJiříku,recept se mi moc líbí a vím,že bych si pochutnala:-K:yes:

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    casino - Nápodobně...taky nějaký kousek ,,odešel" dříve, než šel do marinády.:-p:-p Z foto je zřejmé, že jsem dělal dvě várky. Jednu z podkov a druhou z filetů.;-) Musel.:-p A té ptačí řeči taky nerozumím. A to jím ryby dlouho:-D:-D Asi to chce jinou rybu.:-)Ale ani ty chóry andělské nejsou marné, taky je rád po ochutnávce nějaké dobroty poslouchám:-p:-)

    Odpovědět

  • casino casino

    Jiri V.:
    ...tak už se to chladí:-)
    Akoráte jsem udělal chybu, asi toho bude málo ;-)
    Kapřík měl 3,5kg (cenu mají pořád jako o vánocích 75,-/kg)
    Podkůvky jsem nařezal od ocasu; 3ks do majonézy a 3ks pro porovnání do jogurtu...
    Říkal jsem si, proč paplat rybu rybičkama, ale rcp jsem dodržel. Po osmažení jsem kousíííček ochutnal jako ten pohádkový Jiřík toho kouzelného hada. I nadále sice ptactvu nerozumím ani slovo, ale zato jsem slyšel chóry andělské:-)) Těžko popsat tu nebeskou chuť ale do cibulových marinád šly nakonec pouze 4 kousky.
    Uvidíme, co z toho zítra vyleze...:-)

    Odpovědět

  • Jiri V. Jiri V.(autor receptu)

    Simona Skolakova - Talíře si vybírá manželka, já něco na talíř:-D:-D

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: kapr v jogurtu kapr recepty recepty na kapra recepty z kapra kapr recept recept od rybáře na kapra rybarske recepty s kapra kapr dělaný v troubě kapr v majonéza recept na kapra kapr z mražáku recept rybářské recepty pečený amur se sardelovym maslem marinovaný kapr s majonézou rybářské recepty kapr rady pro rybáře jak na kapra co delat aby cibule zmekla kapr smajonézou a jogurtem kapr recepty rybáře salát z kapra s majonézou