Kávový likér z bezinek
Recept ještě nebyl hodnocenSladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sladký a kávou vonící likér, připravený ze zralých plodů bezu černého, se užívá jako lék. To věděly už naše babičky, proto ho každoročně připravovaly. Plody je nutné…
Čokoládu buď milujete nebo ji opravdu nemusíte. Pokud patříte do tábora čokoholiků, je tento dort pro vás to pravé čokoládové. Spojení kvalitní čokolády se smetanovou…
Netradiční kávové cukroví z bílků je nenáročné na přípravu a doslova za pár korun. Jeho tvoření vyžaduje jen trochu šikovnosti, neboť se těsto dost roztéká. Proto se z…
Jak dobré a jednoduché! Pláty upečeného dortového korpusu potřené šlehačkovým krémem, zamotané do tvaru šneka, dozdobené opět krémem a čokoládovými hoblinkami!
Nepečené druhy cukroví jsou velmi oblíbené, protože se dají připravit na poslední chvíli. Pokud si rádi pochutnáte na vláčném a měkkém cukroví, vyzkoušejte nepečenou…
Žloutky s cukrem ušleháme a postupně vešleháme ostatní přísady. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh.Těsto vlijeme do malého vymazaného pekáčku a vložíme do předem vyhřáté…
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na 5 mm hrubý plát a vykrajujeme štvorlístky. Upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté spojíme po dva štvorlístky krémom,…
Prísady na cesto spracujeme, vyvaľkáme na 5 mm hrubý plát a vykrajujeme štvorlístky. Upečieme a necháme vychladnúť. Vychladnuté spojíme po dva štvorlístky krémom,…
Připravíme kávu obvyklým způsobem - extrakt zalijeme 4-6dl téměř vařící vody a necháme vychladit. Rozdělíme do vyšších sklenic, přidáme zmrzlinu a ozdobíme šlehačkou,…
Banán si nakrájíme na kolečka, posypeme nastrouhanou čokoládou a dáme do mikrovlnky asi na minutu. Kokos(i více) si zalejeme horkým mlékem a nebo horkou vodou do které…
Hranatú chlebíčkovú formu vyložíme alobalom. Kávu rozpustíme v asi 2,5 dl vody, ochutíme rumom. Mlieko rozmiešame s pudingom, privedieme k varu a minútu povaríme.…
Suroviny smícháme, těsto ať má konzistenci jako třené, vylejeme na plech vyložený papírem a pečeme.Hotový moučník polejeme čokoládovou polevou a dozdobíme ořechy
Troubu si předehřejte na 180 stupňů. Do mísy nasypte cukr a nakrájené máslo, prošlehejte a poté postupně zašlehejte vejce. Přidejte prosetou mouku s práškem do pečiva…
Ze všech surovin vypracujeme hladké těsto, které necháme alespoň 2 hodiny odpočinout v chladu. Poté vyválíme na tloušťku cca 3 mm a vykrájíme hvězdičky nebo jiné tvary.…
Pri tomto múčniku je veľmi dôležité dodržať postup a teplotu tekutých ingrediencií: všetky vrátane vajec musia byť studené, najlepšie rovno z chladničky. Múčnik potom…
Na kocky narezané jablká dáme do hrnca, zalejeme vodou, pridáme kávu, škoricu a klinčeky a privedieme k varu. Varíme pomalým plameňom cca 5 min, aby boli jablká ešte…
Tuk rozehřejeme a necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s cukrem, mandlemi nebo ořechy, vmícháme horké mléko a spojíme s rozehřátým tukem v hladký krém. Formu…
Krém: Smícháme 4 lžíce smetany a rozpustnou kávu do hrnečku. Moučkový cukr zahřejeme až zkaramelizuje. Přidáme zbylou smetanu a za stálého míchání povaříme. Přidáme…
Destilát s cukrem rozdělíme do šálků. přelijeme horkou kávou, ozdobíme šlehačkou a kakaem.
Kávu a cukr smícháme, přidáme horkou vodu. Lehce promícháme.Elektrickým šlehačem směs vyšleháme do nadýchané, husté a krémové pěny. To potrvá 12-15 minut.Mléko rozlijeme…
1. Troubu předehřejeme na 180°C a vymažeme a vysypeme pečicí formu velikosti 22 cm. 2. Ve velké míse ušleháme vejce, vanilkový extrakt, kakao, sůl, prášek do pečiva a…
Čokoládu a maslo roztopíme vo vodnom kúpeli.Vajcia, med a kávu vyšľaháme do peny. Pridáme roztopenú čokoládu a jemne nastrúhané tofu. Premiešame.Nakoniec vmiešame orechy…