Ořechová kávová zrna
Recept ještě nebyl hodnocenZpracujeme všechny suroviny, tvarujeme zrna, uprostřed uděláme rýhu a celé polijeme čokoládou.
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Zpracujeme všechny suroviny, tvarujeme zrna, uprostřed uděláme rýhu a celé polijeme čokoládou.
Mouku nasypte do mísy, přidejte cukr a máslo. Prsty promačkávejte máslo s moukou, dokud nevznikne drobenka. Poté přilijte vodu a vypracujte vláčné těsto. Těsto zabalte…
Z odměřeného množství mléka odebereme zhruba 100 ml, trošku ohřejeme a rozpustíme instantní kávu. Pokud nemáme granulovanou ale jemnou, tak můžeme přidat rovnou do…
Dobře promícháme sypké suroviny, kromě kakaa a kávy. Promícháme tekuté suroviny a vmícháme do sypkých. Na vyšší plech, vyložený pečícím papírem rozetřeme 2/3 těsta. Do…
Vajcia s cukrom vymiešam do peny. Pred koncom miešania pridám olej. Múku, prášok do pečiva, sódu a kakao zmiešam a preosejem do cesta na 3 x a potom vareškou zľahka…
Žloutky vyšleháme s vanilkovým cukrem a olejem do pěny, zvlášť vyšleháme bílky s cukrem. Spojíme, přidáme mouku, kypřící prášek, mletou kávu a mléko. Pečeme v dortové…
Vejce s cukrem ušleháme, přidáme postupně olej, mléko nebo vodu a rozdrobenou- nebo nastrouhanou vanilkovou chalvu. Postupně přidáváme mouku se sodou. Nakonec vmícháme…
Ze zbylých bílků můžete vykouzlit nadýchané zákusky s chutí kávy, spojené šlehačkou, které jsou navíc zcela bez mouky. Ozdobit je můžete sekanými ořechy a rozehřátou…
1/Vejce utřeme se třtinovým cukrem, vanilkovým cukrem a olejem do pěny. Přidáme po troškách špaldovou mouku se sodou, kakaem, skořicí a sypkou kávou. Nakonec vmícháme…
Do kastrolu se silným dnem nalijeme vodu,osolíme špetkou soli, přidáme tuk a přivedeme k varu. Do vroucí vody vsypeme najednou všechnu mouku a pilně mícháme, až se vše…
V mističce promícháme všechny sypké suroviny. Poté přidáme olej a tolik vody, aby vzniklo řidší těsto bez hrudek. Na ochucení můžeme přidat citronovou kůru, vanilku,…
Rádi si pochutnáváte na vláčném a měkkém cukroví, které je lahodné a ještě navíc snadno a rychle připravené? Že to nejde dohromady? Věřte, že ano. V tomhle receptu se o…
Žloutky, moučkový cukr a vodu vyšleháme do husté pěny, přilijeme olej, instantní kávu, nakonec mouku s práškem do pečiva a zlehka sníh ušlehaný se špetkou soli. Těsto…
Tuk rozehřejeme a necháme trochu vychladnout. Kávu smícháme s cukrem, mandlemi nebo ořechy, vmícháme horké mléko a spojíme s rozehřátým tukem v hladký krém. Formu…
Kousky čokolády, třetinu smetany a med dáme do varné mísy a pomalu rozpustíme ve vodní lázni. Po 15-20 minutách rozpuštěnou čokoládu promícháme. Čokoláda musí být vlažná…
EXOTIKA piškoty, džem, kandovanou pomerančovou kůru a kokos smíchat - tvořit kuličky a obalovat je v sušené mleté pomerančové kůře RUMCAO piškoty, cereální kuličky,…
1. Z bílků a špetky soli připravíme tuhý sníh. Žloutky vyšleháme s oběma cukry do pěny. Zlehka vmícháme prosátou mouku, maizenu a bílkový sníh. Vymazanou a vysypanou…
V době veder musíme upravit i svůj pitný režim. Ledová káva nás osvěží a povzbudí tím, že nám dodá obvyklou dávku kofeinu. Pak si na naší oblíbenou horkou kávu ani…
Vajíčka som rozdelila. K bielkom som pridala štipku soli a začala som sľahať. Keď začal sneh tuhnúť, postupne som zašľahávala do neho po jednej lyžici cukru. Múku som…
Nejdříve předehřejeme troubu na 200 stupňů. Oddělíme žloutky od bílků. Žloutky vyšleháme s cukrem a postupně přimícháváme mouku se sodou a nakonec zlehka vmícháme…
S podzimem přichází sezona moučníků s jablečnou náplní. Štrúdly všeho druhu milujeme pro jejich pikantní chuť. Zdejší moučník je navíc obohacen o příchuť kávy. Věříme,…
Žloutky vyšleháme s cukrem / s jednou polovinou cukru / Z bílků a z druhé poloviny cukru ušleháme pevný sníh. Obě hmoty, jak žloutkovou, tak sněhovou smícháme a po…
Nenechte se „rozhodit“, že v dortu není ani gram mouky; nahradily ji ořechy a mletá káva, která zde navrch plní úlohu koření. Opatrnost je pak na místě při prokrajování…
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno před 22 hodinami
Přidáno 17. 4. 2024 08:22
Přidáno 17. 4. 2024 07:36
Šéfkuchař Jan Punčochář: Aby byly řízky křehké a šťavnaté, stačí použít jednoduchý fígl s chlebem a správně zacházet se solí
Polský královský salát: Řapíkatý celer v kombinaci s vařenými vejci a kousky kompotovaného ananasu chutná božsky
Staročeský sirob z cukrové řepy: Oslaďte si palačinky, lívance nebo buchty zdravěji!