Kávové vějířky s kofilovou nádivkou
Recept ještě nebyl hodnocenZe všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Ze všech přísad uhněteme těsto, zabalíme do folie a dáme do lednice odpočinout, nejlépe do druhého dne. Druhý den povolené těsto vyválíme na plát cca 3-4 mm, vykrajujeme…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Tento nepečený a jednoduchý moučník zvládne snadno připravit každý. Vrchní vrstva jemného krému, piškoty nasáklé kávou a jemný nádech kakaa, tvoří dokonalé spojení chutí…
Dezert do skelničky, který si oblíbí celá rodina. Jemný krém z tvarohu a šlehačky s voňavými jahodami a piškoty pokapanými kávou, se nevaří a nepotřebuje ani delší čas k…
Těsto: Bílky vyšleháme s cukrem, až nám vznikne tuhý sníh. Pak postupně přidáváme žloutky a mouku. Těsto dáme na pečící papír a upečeme asi 15min při teplotě 150°C. Po…
Sypké suroviny smícháme dohromady (kakao prosejeme). Pak přidáme vejce, mléko a oleje a důkladně měchačkou promícháme.Vlijeme na velký plech vyložený pečicím papírem a…
Bombardino je vlastně takový italský vaječný koňak. Tento likér se nejdříve proslavil na italských sjezdovkách jako nápoj perfektní na zahřátí. Vy ho můžete ochutnat…
Perníčky se dají připravit i trochu netradičně, s příchutí kávy. Skvěle se hodí k odpolednímu mlsání, takže si je můžete upéct do zásoby a uložit do velké skleněné dózy.…
Lehký, osvěžující a neodolatelně krémový. Přesně takový je tento nepečený dezert s tvarohovým krémem. Ideální volba pro horké dny, nebo když chcete potěšit své chuťové…
Tenké piškotové těsto je vyplněné cukrářskými piškoty máčenými v kávě, spojené lahodným šlehačkovým krémem. Tím roláda nabyde na objemu a po proležení všech chutí si…
Ušleháme smetanu. Pak uvaříme silnou kávu, může to být espresso, z překapávače, rozpustná a pod. Hlavně nesmí být s lógrem brrrr... a uděláme karamel. Hezky do zlatova. …
Kávové biscotti jsou křupavým požitkem pro milovníky kávy a sladkého pečiva. Tyto italské sušenky s jemnou chutí kávy a oříškovými tóny se perfektně hodí k šálku…
Bílky vyšleháme do pevného sněhu a prozatím odložíme stranou. Ve druhé míse ušleháme žloutky s cukrem do světlé, pevné pěny, do které vešleháme (na nižší obrátky)…
Bílky vyšleháme a přisypeme polovinu dávky cukru. Vyšleháme do tuha. V míse si připravíme druhou dávku cukru, smícháme se škrobem, kakaem a špetkou solí. Tuto směs…
Káva latte macchiato je tvořena ze třech vrstev: horké mléko, espresso, mléčná pěna. Odlišná hustota těchto dvou na sobě ležících mléčných vrstev způsobí, že se po…
Lehounký éclair potažený křupavým craquelinem zdobí dva druhy krémů a voní tak lákavě, že mu žádný milovník kávy neodolá. Tuto neskutečnou lahůdku si můžete připravit za…
Smetanu vyšleháme do polotuha, aby byla stále trochu tekutá, a odložíme ji do lednice.Sklenici ve které budeme podávat kávu nahřejeme tak, že do ní nalijeme horkou vodu…
Zo surovin vypracujeme hladke cesto a nechame par hodin odlezat (nemusime). Vyvalkame na hrubku asi 3-4mm a vykrajujeme tvary. Podla velkosti a truby pecieme 5-8min pri…
Připravíme si větší hrnek, o objemu alespoň 300 ml, ale lépe 400-500 ml. Nasypeme do něho všechny sypké suroviny a lžící je promícháme. Přilijeme olej a vodu a lžící…
Krém: Šlehačku vyšleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zašleháme mascarpone, poprášíme cukrem a důkladně promícháme metličkou. Dle návodu připravíme želatinu, přidáme…
Máte rádi kávu? Pak je tento skvostný dezert jako stvořený právě pro vás. Máslový, kávou vonící krém, rozetřený na kakaovém korpusu a nahoře vrstva nadýchané šlehačky,…
Máte rádi kávu? Pak je tento skvostný dezert jako stvořený právě pro vás. Máslový, kávou vonící krém, rozetřený na kakaovém korpusu a nahoře vrstva nadýchané šlehačky,…