Jahodové "tiramisu"
Recept ještě nebyl hodnocenMaslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maslo s cukrom vymiešame do peny a postupne vmiešame vaječný likér, kyslú smotanu a nakoniec vyšlahanú šlahačku.Na dno tortovej formy dáme vrstvu piškót namáčaných v…
Pod názvem maminčina božská mísa se skrývá skvělý nepečený moučník, který je plný jahod, piškotů a lehkého, příjemně sladkého, krému. Tato dobrota vám v horkých letních…
Pod názvem maminčina božská mísa se skrývá skvělý nepečený moučník, který je plný jahod, piškotů a lehkého, příjemně sladkého, krému. Tato dobrota vám v horkých letních…
Sváteční kakaové řezy s kávovým krémem můžete podávat při každé slavnostní příležitosti. Zákusek jako z luxusní cukrárny si můžete připravit i doma. Podle podrobně…
Troubu předehřejeme na 180 stupňů.Smícháme všechny ingredience na těsto a pečlivě je promícháme. Konzistence bude trochu řidší, toho se nelekejte.Po tom, co se vyhřeje…
Ledová káva nás dokáže horkých dnech příjemně osvěžit. Její příprava není náročná ani pracná. Její výhodou pak je, že může být připravená v lednici, kdykoliv na ní…
Tradiční italský dezert u nás rychle zdomácněl. Nejčastěji se podává jako dort nebo řezy. Pro snadnější servírování si ho můžete připravit ve sklence, kde vynikne jeho…
Vejce utřeme s cukrem, střídavě přidáváme mouku s práškem, olej, kávu a rozmačkané banány. Pečeme při 170°C asi hodinu. 1/4 můžeme obarvit kakaem.
Chia semínka jsou oblíbená pro svou výživovou hodnotu a schopnost nabotnat a vytvořit tak pudink. Tentokrát je použijeme do kávou ochuceného tvarohu doslazeného medem a…
korpus: 1. Troubu předehřejeme na 180°C a dna 2 dortových forem vel. 20 cm vyložíme pečícím papírem a vymažeme máslem a vysypeme moukou. 2. Ve velké míse nebo v míse…
Poháry inspirované oblíbeným italským dezertem připravíme z cukrářských piškotů, které namočíme v kávě ochucené rumem. Piškotovou vrstvu střídáme s našlehaným krémem z…
Kdo by neznal štafetky? Tenké pláty lehkého bílkového těsta, promazané kávovým krémem, nakrájené na řezy a nakonec polomáčené v čokoládové polevě. Nejlepší jsou dobře…
Osvěžující jahodové řezy se šlehačkovým krémem a vláčným kakaovým korpusem jsou doslova perfektním moučníkem do horkých letních dnů. Řezy můžete podávat k poobědové kávě…
Do shakeru dáme kávu, cukr a mléko, třepeme tak, až se nám udělá pěna.Nalijeme do sklenic a přidáme led. Poté podáváme.
Předehřejte troubu na 175°C (350 F). Smíchejte všechny přísady v míse (nechejte stranou bílek) a těsto důkladně prohnětete (podle potřeby přidejte máslo nebo mouku). Ve…
V míse smícháme sypké suroviny, přidáme tekuté a dobře promícháme. Dáme péct na vymazaný a vysypaný plech. Vychladlý koláč polijeme čoko polevou.
Krém: Šlehačku vyšleháme do tuha. Do šlehačky opatrně zašleháme mascarpone, poprášíme cukrem a důkladně promícháme metličkou. Dle návodu připravíme želatinu, přidáme…
Nahřejeme troubu na 170 °C a pekáček (hlubší plech) vyložíme pečícím papírem.V jedné míse smícháme tekuté suroviny, ve druhé sypké. Půl hrnku kávy si ale odložíme…
Lehký, osvěžující a neodolatelně krémový. Přesně takový je tento nepečený dezert s tvarohovým krémem. Ideální volba pro horké dny, nebo když chcete potěšit své chuťové…
Dezert do skelničky, který si oblíbí celá rodina. Jemný krém z tvarohu a šlehačky s voňavými jahodami a piškoty pokapanými kávou, se nevaří a nepotřebuje ani delší čas k…
1.Troubu předehřejeme na 160°C.Ve středně velké misce promícháme mouku, moučkový cukr, kypřící prášek a skořici.Ve velké míse rozšleháme olej, žloutky, espreso, kakao a…
Žloutky šleháme do pěny s vařící vodou, pak přidáme polovinu cukru a vyšleháme. Bílky vyšleháme do tuha a zašleháme druhou polovinu cukru. Žloutkovou hmotu opatrně…
Do misky nasypeme kávu a zalijeme horkou vodou. Vezmeme formu a dáme do ní piškoty, které na 1 vteřinu (vždy) namočíme do kávy a dáme na dno formy.Až vyplníme 1. patro…
Uvaříme silné presso a přidáme do něj Tuzemák a pár kapek mandlové tresti. Než poskládáme a naplníme piškoty, káva má dost času vystydnout. Lučinu smícháme s cukrem,…