KOKA kávové řezy - lahůdkové
Recept ještě nebyl hodnocenZ vajec, horké vody a cukru ušleháme hustou pěnu. Snížíme otáčky a zašleháme ostatní suroviny.Těsto vlijeme na velký plech s pečícím papírem, pečeme 10-12 minut.Necháme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Z vajec, horké vody a cukru ušleháme hustou pěnu. Snížíme otáčky a zašleháme ostatní suroviny.Těsto vlijeme na velký plech s pečícím papírem, pečeme 10-12 minut.Necháme…
Suroviny na vanilkové těsto si zpracujeme a vyválíme na vymazaný a vysypaný plech. Povidla si rozděláme s rumem a polovinu si natřeme na vanilkové těsto. Ořechové těsto…
Pomazánková másla, šlehačku a cukr vyšleháme v krém. Dno dortové nádoby vyložíme piškoty namočenými v kávě s rumem. Na ně navršíme část krému. Postup ještě jednou…
Maso očistíme a osušíme. Do velké pánve s nepřilnavým povrchem dáme rozehřát 1 PL oleje a na ní opékáme maso ze všech stran dohněda. Mezitím očistíme žampiony a…
Den předem si svaříme smetanu s čokoládou a dáme vychladit do lednice. Brusinky spaříme vroucí vodou a necháme chvíli stát a pak slijeme. Na těsto ušleháme bílky, pak…
Vejce utřeme s cukrem, střídavě přidáváme mouku s práškem, olej, kávu a rozmačkané banány. Pečeme při 170°C asi hodinu. 1/4 můžeme obarvit kakaem.
Nalámeme sušenky a naložíme do kávy (uděláme spíše silnější).Smícháme kypřicí prášek s moukou, poté přidáme všechny ostatní ingredience a přidáme na kousíčky nalámanou…
Do malé dortové formy dáma na dno piškoty a pokapeme je špaldovou kávou. Tvaroh vymícháme s trochou cukru.Na piškoty dáme vrstvu tvarohu, na něj na kolečka nakrájený…
V misce smícháme kávu a cukr. Přidáme 2 lžičky vody. Mícháme/ mixujeme asi 5 minut do husté pěny.Do skleničky nalijeme 200 ml mléka. Přidáme pěnu, lehce zamícháme,…
Čerstvě namletou kávu umístíme do sítka položeného na hrnek.Zalijeme jen takovým množstvím horké (max 90°C) vody, aby se káva smočila.Po pár minutách infuze sítko opět…
Zo surovin vypracujeme hladke cesto a nechame par hodin odlezat (nemusime). Vyvalkame na hrubku asi 3-4mm a vykrajujeme tvary. Podla velkosti a truby pecieme 5-8min pri…
Smícháme mouku, cukr, sůl, vanilku, kakao, kokos a prášek do pečiva.Přidáme vejce a prošleháme s olejem vidličkou.Těsto promícháme a vlijeme do pekáče nebo formy.Pečeme…
Mouky a cukr moučka prosejeme do mísy s vanilkovým cukrem. Přidáme vajíčka, mléko a banán rozkrájený na menší kostičky. Vše smícháme. Formu ( 25 cm průměr) vymažeme…
Suroviny dáme v uvedené pořadí do pekárny, čokovločky až po zvukovém signálu. U mé DP není na rychlém programu zvukový signál, tak je dávám 3 min. před koncem hnětení.…
Žloutky ušleháme s cukrem do pěny a postupně za stálého šlehání přidáváme ostatní suroviny.Hotové těsto vlijeme do silikonových košíčků a vložíme do předem vyhřáté…
Troubu zapneme na 180 °C 4 žloutky a práškovou stévii vyšleháme do pěny, přidáme polorozpuštěný tuk s máslem a pokračujeme ve šlehání.Dále přidáme polovinu mléka a…
Ve velké míse promíchejte mouku, kakaový prášek, jedlou sodu a sůl. V jiné misce smíchejte cukr s vejcem a olejem, dokud se nespojí. Vmíchejte podmáslí a peprmintový…
Výborná a lahodná káva, nejen pro letní dny. Můžeme ji vylepšit kapkou likéru a lístkem osvěžující máty. Pro její návykovou chuť se vyplatí, mít vždy po ruce doma,…
Sladká chuť medového korpusu v kombinaci s kávovým krémem je jistě lákavá, možná se vám však zdá příprava medovníku příliš složitá. Není to tak náročné, jak to na první…
Trvanlivé nádivky do cukroví jsou skvělým způsobem, jak dodat vašemu pečení zajímavé a chutné náplně. Tyto náplně mohou být přidány do různých druhů cukroví, jako jsou…
každý korpus ochucen z prvního korpusu odebrány 3PL mouky a nahrazeny 3PL mletých ořechů. Z druhého korpusu odebrány 2PL mouky a nahrazenz 2PL kakaa a ochuceno rumovou…
Z odměřeného množství mléka odebereme zhruba 100 ml, trošku ohřejeme a rozpustíme instantní kávu. Pokud nemáme granulovanou ale jemnou, tak můžeme přidat rovnou do…
Do mixéru nalijeme kávu a mléko, přidáme cukr a na kousky nakrájený banán, krátce mixujeme. Rozlijeme do dvou pohárů, dozdobíme zmrzlinou a podáváme.
Přidáno před 18 minutami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 3 hodinami
Přidáno před 12 hodinami
Přidáno před 19 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Falešné listové těsto, které zvládne každý. Je levnější, krásně lístkuje a chutná skoro jako originál
Dokonalý guláš jako na zabijačce připravíte i doma. Víte, proč do něj nedávat papriku a čím správně guláš zahustit?
Jak na výborný máslový krém: Základ lze ochutit pudinkem, vyšlehaným sněhem z bílků, ale i čokoládou, kávou či oříšky