Císařská pomazánka

Suroviny

1 konzerva tuňáka v rostlinném oleji a chilli (značka Franz Josef)
250 g Farmářského tvarohu (lze nahradit hrudkovým, ale stačí i vanička) - vše Albert
50 g změklého másla
4 ředkvičky
1/2 kedlubny – lze vynechat
2-3 stroužky česneku (dle chuti)
špetka pepře
drceného kmínu
chilli
sůl
bylinky dle výběru:
bazalka
oregáno
pažitka
na zředění kefír, podmáslí nebo jogurt

Postup přípravy receptu

  1. Tvaroh s máslem utřeme do jednolité hmoty ( Farmářský nebo hrudkový vytvoří hrubší strukturu, není úplně hlaďounká).

  2. Přidáme prolisovaný česnek, konzervu tuňáka i s olejem, pečlivě promícháme.

  3. Ředkvičky nastrouháme nebo nakrájíme nadrobno, pokud dáme kedlubnu, taktéž.

  4. Přidáme nasekané bylinky, okořeníme a vymícháme, pokud potřebujeme, zředíme do chtěné hustoty.

  5. Necháme asi 10 minut na spojení chutí, znova promícháme, ochutnáme a případně ještě dochutíme. Necháme odležet alespoň půl hodiny.

  6. Mažeme na naše oblíbené pečivo, zdobíme např. zelenou a červenou kapií.

    S tímto tuňákem tu má recept Rebí, dávám do podobných.

Komentáře k receptu Císařská pomazánka

  • jarka skrobakova jarka skrobakova

    :yes::yes:já bych si pochutnala ,:-p:-p:-K

    Odpovědět

  • Bibinka Bibinka

    spagetka:Ladi, pomazánek není nikdy dost a tuňákovou máme rádi. Já bych řekla:Mocnářská pomazánka....:-D Máš 11.bod:yes:

    Odpovědět

  • Marsi Mesi Marsi Mesi

    Hehe...jdu shánět tuňáka konzervovaného za Franze Josefa:-D:-D kdyby nebyl, beru za Marie Terezie:-D:-))dávám bodíka, tohle já můžu:-)):yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    Díky vám všem :-K, je výborná
    Jana Remkova: tahle značka (albert) je zatím pořád jedna z nejkvalitnějších, jsou různé druhy a dají se výborně kombinovat, fakt zkus, snad kvalita vydrží ;-);-);-)
    Yanull: díky za to, pravdu díš, stydět se nemusíš :-D:-D:-K
    Ivulinka: ne asi, stopro :-D:-D;-);-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Tuhle tuňákovou konzervu neznám, ale pomazánky s tuňákem máme rádi :-p:yes:

    Odpovědět

  • maris maris

  • Ivana Ch Ivana Ch

  • yanull yanull(moderátorka)

    Ladi, za císaře pána a jeho rodinu, dala bych si Tvoji pomazánku i v tuto hodinu :-p:-);-) +7:-K:yes:

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak Franz Josef, jo??:-)) Toho jsem taky ještě asi neměla!:-D. Tuňák je snad jediná ryba, která mi moc nechutná, nicméně, nejsem schopná posoudit tuhle značku. Pomazánka se všemi ingrediencemi včtně čili se mi moc líbí. Určitě bych použila ten hrudkovitý tvaroh, je skvělý;-)

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(moderátorka)

    Asi dost chutná pomazánka:-*:-p:yes:

    Odpovědět

  • spagetka spagetka(autorka receptu)

    děkuju vám :-K:-K. Rebí, jo mocnář nezklame, toho dycky kupuju ve větším množství. Teri, jo, tyhle konzervy jsou ještě kvalitní, doufám, že to vydrží :yes::yes::yes:

    Odpovědět

  • tejaja tejaja(moderátorka)

    Tééééda Ladi, pošepni odkiaľ názov :-D:-D Podľa Ferenc Jóžku? :-D:-D;-) Inak tie konzervy sú veľmi dobré, tak bude aj pomazánka ;-)

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    a protože vím, že ani plechový mocnář:-D:-D nezklame, dávám bod.. pomazánka přijde vždycky vhod;-):-p:yes::yes::-D

    Odpovědět

  • danielle72 danielle72

    MŇAM:-p +1:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hrudkovitý tvaroh recepty tuňák v rostlinném oleji 900g pomazánka z konzervy drceného tuňáka pomazanka z tunak drceny pomazanka franz josef čili hrudkový tvaroh co s tím drceny tunak pomazanka tatarak z konzervovaného tunaka pomazánky na chlebíčky pomazánka z drceného tuňáka tuňák a ředkvičky