Krémové houbové rizoto
Recept ještě nebyl hodnocenItalská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Italská klasika s českou vůní, to je krémové rizoto s lesními houbami. Příprava si vyžádá vaši plnou pozornost, ale výsledek stojí za to. Za jemné, voňavé, krémové a…
Bez kulajdy by houbaři neměli ten správný podzim. Prošmejdit les, přinést úlovek domů a uvařit skvělou polévku. To je to pravé! Voňavá polévka plná hub pohladí chutí,…
Husokachna je kříženec mezi domácí kachnou a husou. Tento hybridní druh má vlastnosti obou, což se projevuje v jeho mase, které je chutné a má menší množství tuku než…
Na přípravě sulcu není nic složitého, jen je třeba počítat s časem na ztuhnutí v lednici. Hotová huspenina je krásně barevná díky kořenové zelenině, chuťově výborná a…
Vepřová pečeně na hamburský způsob patří k tradiční české kuchyni. Libová vepřová kotleta špikovaná uzenou slaninou, sladkou mrkví a pikantní okurkou chutná s houskovým…
Kapr načerno je staročeský sváteční pokrm s nezaměnitelnou sladkokyselou chutí, která vzniká spojením piva, povidel, sušeného ovoce a rozinek. Překvapte svou rodinu a…
Omyté a osušené maso dáme do pekáčku, ve kterém jsme na oleji orestovali zlehka cibulku. Maso osolíme a posypeme tymiánem, veškeré celé koření rozetřeme ve hmoždíři a…
Koření až na kmín, sůl a papriku vložíme do vajíčka na sypký čaj, pro pozdější snadné vytažení ze šťávy.Všechnu zeleninu očistíme. Cibuli nakrájíme na hrubé kostičky,…
Nakrajime maso na platky. Mrkev, petrzel a celer na kousky. Cesnek, jak chcete.Nakrajime cibulku a na oleji ji zpenime na pekaci na plotne. Opeprene a osolene maso…
Do vody dáme vařit uzené kosti s celým pepřem, novým kořením, bobkovým listem a cibulí překrojenou na půl. Mírně osolíme, kosti bývají slané. Zvlášť si uvaříme kroupy do…
1. Do hrnca dáme všetky ingrediencie na nálev a necháme prevariť. 2. Špekačky narežeme po dĺžke až ku koncu (nie prerezať !). Cibuľu nakrájame na kolieska a 2-3…
Pekáček si vymázneme olejem(sádlem) a naskládáme si plátky anglické slaniny. V hrnci si na oleji osmažíme nakrájenou cibulku, přidáme zelí, kmín, nakrájená rajčata,…
Nejdříve připravíme nálev: vodu a ocet přivedeme k varu. Přidáme Deko, olej, bobkový list, pepř a nové koření. Vaříme asi 5 minut. Po vypnutí přidáme cibuli nakrájenou…
Maso den předem naložíme do 3 lžic oleje a přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Druhý den maso osolíme, osmažíme na sádle a 2 nadrobno nakrájených cibulích.…
Maso pokrájíme na porce, osolíme a opepříme. V nádobě, kterou můžeme vložit do trouby, rozehřejeme máslo a necháme rozpustit slaninu, pokrájenou na kostičky. Vložíme…
Velké fazole propláchneme a v hrnci si rozpustíme asi 150 g másla. Na jemno nakrájenou cibuli společně s nasekaným česnekem orestujeme na rozpuštěném másle ke kterému…
Cukr nasypeme do hrnce se silným dnem a zahříváme. Stále mícháme, cukr se rozpustí a začne karamelizovat. Když karamel dostane barvu medu, opatrně jej zalijeme vodou…
Srnčí kýtu vykostíme a následně maso osolíme, opepříme a prošpikujeme slaninou. Maso svážeme za pomoci režného provázku do válečku.Do pomalého hrnce (dále jen PH) dáme…
Kuřecí hřbety omyjeme a vložíme do hrnce s 1,5 l studené vody. Přidáme koření (můžeme dát do čajového vajíčka), cibuli, česnek, mírně osolíme a přivedeme k varu.…
Milovníci omáček zbystřete. Smetanová omáčka se žampiony, provoněná uzenou paprikou a slaninou se po prvním ochutnání zajisté zařadí do vašeho repertoáru. Omáčku můžete…
Do pochmurných podzimních dnů se hodí tato jednoduchá polévka z hovězího masa, zeleniny a hub, načež zasytí kdejaký hladový žaludek. Základem je její dlouhý var, aby se…
Na části oleje (sádla) zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme kostky masa, zprudka opečeme, osolíme, posypeme paprikou, dáme cca 2/3 zelí, podlijeme vodou,přidáme…
Vepřovou panenku osolíme, kořenovou zeleninu omyjeme, oškrabeme a nakrájíme na kostičky.Na másle osmahneme nejdřív maso, po chvíli přidáme kořenovou zeleninu, nové…
Zeleninu nakrájíme na kostičky, zalijeme vínem, přidáme koření, vodu, trochu octa a povaříme. Stačí asi 10 minut.Maso prošpikujeme, osolíme, dáme do mísy a přelijeme…