Vykostěné pečené vepřové koleno

Lenka Škulinová Kuchařka: Lenka Škulinová

Doba přípravy: 2 1/2 (+) hodiny s přípravou 4 porce Vepřové maso 0 názorů

Suroviny

1 vepřové koleno
nové koření
3 bobkové listy
5 stroužků česneku
2 větší cibule
jalovec
sůl
voda
1 kostka Knorr
alobal
Recept si zatím oblíbili 2 kuchaři

Postup přípravy receptu

  1. Cibule nakrájíme nahrubo, koleno vykostíme, česnek prolisujeme. Kůži na kolenu na několika místech nařízneme, osolíme a do zářezů dáme prolisovaný česnek.

  2. Do pekáčku dáme všechnu cibuli, na ni kůží dolů položíme vykostěné koleno. Přidáme bobkový list, jalovec a nové koření, poté zalijeme vodou. Přikryjeme alobalem a dáme péct do předehřáté trouby na 200°C.

  3. Pečeme asi 1,5 hodiny, maso obrátíme, sundáme alobal a necháme další půl hodiny péct. Podávala jsem s knedlíkem a kedlubnovým zelím.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 30 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Vykostěné pečené vepřové koleno

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: veprove koleno plněné zelim jak vykostit veprove koleno pečené koleno plněné zelím vykostěné pečené koleno na pivě vepřové koleno se zelím jak vykostit koleno pecene veprove koleno plnene zelim pečené vepřové koleno vykostene koleno na grilu vepřové koleno pečené se zelím pečené koleno se zelím koleno plněné zelím vykoštěne koleno se zelim peceni vykosteneho kolena vepřové koleno pečené vepřové koleno se zelím vykostene koleno plněné zelím recept z vykoštěného vepřového kolena příprava vykosteneho kolene vykoštěný koleno pečený s mrkví a cibulí