Pečené kuře po chalupářsku
Recept ještě nebyl hodnocenKuře naporcujeme a naložíme do vyšlehané marinády. Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc.Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Kuře naporcujeme a naložíme do vyšlehané marinády. Pokud můžeme, marinujeme minimálně přes noc.Pekáček vymažeme máslem a vložíme do něj namarinované maso. Podlijeme…
Masové rolky jsou velmi oblíbené. A není divu, plátek masa se zajímavou náplní skrývá spoustu chutí. V tomto případě naplníme kuřecí rolky slaninou, sýrem a voňavými,…
Vepřovou kotletu postupně ořezávejte dokola, aby vám vznikl velký plát, který postupně naplníte (omlouvám se, pokud z popisu nechápete postup, slibuji, že ho příště…
Uzená kuřecí stehna plněná kousky cibule, česneku, slaniny a sýra upečeme v troubě s trochou másla a čerstvými bylinkami. Jídlo vypadá na talíři krásně a chutná ještě…
Těstoviny pro milovníky sýra s ušlechtilou plísní naleznete v tomto receptu. Kvalitní těstoviny a aromatický sýr se při přípravě krásně spojí a ochutí. Jednoduché a…
Těstovinové saláty jsou pro svou nenáročnost a variabilitu vítaným zpestřením našeho jídelníčku. Příprava zabere jen málo času a výhodou je i to, že mívá každý veškeré…
Řecký sýr Feta se vyznačuje jemně kyselou a slanou chutí. Vyzkoušejte jej zapéct s rajčaty a pikantními feferonkami, získáte tak skvělou lehkou večeři, která vám…
I v zimě si můžete dopřát skvělé grilované kuře, které můžete ugrilovat v troubě. Kuře okořeníme sladkou paprikou a v průběhu grilování jej potíráme směsí z piva a…
V horkých letních dnech nemáme chuť na hutná jídla a tak přijde vhod osvěžující těstovinový salát. Salát s kuřecím masem a cuketou s lehce nakyslou zálivkou z vinného…
Těstoviny jsou dobrou volbou ať už jako oběd nebo večeře. Hrachové těstoviny mají navíc tu výhodu, že jsou bohaté na vlákninu. Podáváme je s restovanou zeleninou,…
Makrelu rozřízneme, vykucháme, omyjeme, usušíme.Do změklého másla přidáme rozmačkaný česnek, grilovací koření, nasekané bylinky (lepší jsou čerstvé, ale možno použít i…
Čerstvá rajčata ze zahrádky mají sice dlouhou sezonu přes léto, nicméně v zimě jistě oceníme jejich chuť v podobě čatní nebo marmelády. Jedna verze je základní s kořením…
V horkých letních dnech se nám nechce dlouho stát u plotny a tak oceníme hlavně rychlé recepty na lehčí jídla. Těstoviny se sušenými rajčaty a mladou cuketou, vám určitě…
Tato polévka je jednoduchý a chutný pokrm, který kombinuje klasické chutě fazolí v rajském protlaku s voňavými párky. Tato polévka je ideální pro chladnější dny, kdy…
Krásné bílé bedly chutnají skvěle jako řízek nebo na kmíně, připravit z nich ale můžeme i tuto lahůdku. Plněné sýrovou náplní, smaženou cibulkou a zapečené v troubě…
Slané koláče jsou skvělé díky své všestrannosti. Můžeme si je vychutnat teplé i zastudena, různě kombinovat náplně a podávat je jako večeři, pohoštění pro návštěvy nebo…
Lečo patří mezi oblíbené pokrmy české kuchyně. Zejména v létě jej připravujeme čerstvé, s vejci a uzeninou. Zavařené pak můžeme použít k přípravě omáčky s mletým masem.…
Pokud máte rádi jídla do ruky, máme pro vás skvělý a zdravý recept na křupavou placku z červené čočky. Základem těsta je rozmixovaná, předem namočená čočka. Chuť…
Nejprve si dáme na půl hodinky povařit jazyk v osolené vodě. Po půlhodince ho vytáhneme, odstraníme z něho kůži a jiné nečistoty a nakrájíme na kostky. Vývar z něho si…
Na oleji opražíme mäso, osolíme, okoreníme, pridáme nadrobno narezanú cibuľu a za stáleho miešania opražíme. Pridáme na kocky narezané paradajky, kečup, víno a dusíme,…
Sýr podélně rozkrojíme, obě půlky vydlabeme tak abychom neporušili tvar. Hmotu utřeme s jednou lučinou, přidáme lžíci nasekaných vlašských ořechů, špetku soli, oregano a…
Rybí maso (zralok ) zbavene kuze a patere si vložíme do misky a zalijeme vínem a nechame uležet Cca půl až 1 hodinu. Mezitím si připravíme směs na obalování: Do…
Do vlažného mléka nadrobíme droždí, přidáme cukr a necháme cca 5 minut kynout.Do mísy prosejeme mouku. Přidáme sůl, vejce, vlažnou vodu, vykynuté droždí. Vše řádně…
Z uvedených surovin vymícháme hladké těstíčko a usmažíme palačinky. Naplníme připraveným žervé. Luxusní varianta je položit na palačinku plátek uzeného lososa a potřít…