Smažené grundle a řecký salát
Recept ještě nebyl hodnocenMalé rybičky v paprikovém těstíčku jsou po usmažení skvěle křupavé. Podáváme je pokapané citronovou šťávou se svěžím salátem z paprik, rajčat, okurky a oliv, který…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Malé rybičky v paprikovém těstíčku jsou po usmažení skvěle křupavé. Podáváme je pokapané citronovou šťávou se svěžím salátem z paprik, rajčat, okurky a oliv, který…
Uvařte svým blízkým variaci plněných zelných listů - golubců. Jmenují se líné, protože díky změně v přípravě odpadá trochu náročné balení závitků. Je to jiné, ale i…
Zárukou dobré chuti u grilovaného, či pečeného, masa je dobrá marináda a dostatečná doba marinování. Kuřecí paličky, předem marinované ve směsi koření, potěší třeba jako…
Pokud máte rádi jídla do ruky, máme pro vás skvělý a zdravý recept na křupavou placku z červené čočky. Základem těsta je rozmixovaná, předem namočená čočka. Chuť…
Pečenou dýni jednoduše proměníme v jemné vláknité „špagety“, které výborně doplní omáčka z čerstvé cukety, rajčatového protlaku a sušených rajčat. Česnek a bylinky…
Nekynuté těsto na pizzu z polohrubé mouky, ochucené oregánem a kypřené práškem do pečiva. Upečené těsto připomíná strukturou koláč, avšak díky náplni z rajčat, salámu,…
Nekynuté těsto na pizzu z polohrubé mouky, ochucené oregánem a kypřené práškem do pečiva. Upečené těsto připomíná strukturou koláč, avšak díky náplni z rajčat, salámu,…
Plněné papriky s mletým masem jsou voňavým a šťavnatým jídlem, které potěší svou jednoduchostí i sytostí. Kombinace jemného drůbežího masa, ajvaru, bylinek a rozpečeného…
Ve hmoždíři si rozdrtíme čerstvé bylinky bazalku, petržel, oregano. Přidáme šťávu z půlky menšího citronu a 2 lžíce olivového oleje. Touto směsí potřeme lososa a můžeme…
V míse smícháme kysanou smetanu s vejci, šunkou, mozzarellou a nasekanými sušenými rajčaty. Dochutíme solí, česnekem, pepřem, paprikovou pastou a oregánem a vložíme do…
Kuře, popřípadě stehna, osolíme jednou lžičkou soli a necháme asi půl hodiny působit.Mezitím nakrájíme brambory, v receptu je psáno na klínky, přidáme je ke kuřeti a…
Brambory nastrouháme na hrubším struhadle a vymačkáme z nich vodu. Přidáme vejce, pórek nakrájený na drobno, sůl a kmín s pepřem. Vše promícháme.Na pánev kápneme trošku…
Do pekáčku dáme olej, na kousky pokrájené brambory, na kroužky pokrájenou cibuli, na proužky papriku, na měsíčky pokrájená rajčata osolíme, okořeníme bazalkou a oregánem…
Krútí prsa naklepeme, osolíme, opepříme a posypeme lehce oreganem. Obalíme ve strouhance, v rozšlehaných vejcích a osmažíme do zlatova. Smícháme lžíci rozpuštěného másla…
HLAVNĚ NESPĚCHAT! Dodržovat dobu vaření, i když se vám zdá, že se pod pokličkou tak dlouho nic nemůže dít! 1) žampiony očistíme a nakrájíme na tenké plátky (i nožičky…
Na oleji si osmahneme nakrájenou cibuli do světle růžova, přidáme mletou papriku, necháme jen zpěnit a ihned přidáme mleté maso(můžeme i malinko zastříknout vodou) a…
Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky. Na pánvi na olivovém oleji orestujeme nasekanou šalotku a česnek, přidáme na kostičky nakrájené kuřecí maso, osolíme a opepříme.…
Zeleninu nakrajíme na větší kouksky a rovnoměrně rozdělíme na hluboké talíře. Řecký salát se připravuje pro každého člověka zvlášť ,tudíž se nenabírá ze společné mísy.…
Drobně nakrájenou cibuli orestujeme s nakrájenou slaninou na kousku másla. Přihodíme špagety a prohřejeme. Vejce rozšleháme s polovinou sýru, solí a smetanou.Zalijeme…
Rajčata pokrájíme na kostky, mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo, cibuli očistíme, nakrájíme na jemno, česnek oloupeme, nasekáme na plátky. Do hrnce nalejeme trochu…
Rybí kostky rozkrájíme na menší díly (já každou krájím na 4 čtverečky, celkem mi vznikne tedy 16 dílů ryby :)), osolíme a pokapeme citrónovou šťávou (já použila ještě…
Do misky dáme na větší kostičky nakrájené rajče, půl větší oloupané a na kostičky nakrájené okurky, půl papriky na proužky, šalotku na kolečka, olivy a plátek fety.Fetu…
Cibulky oloupeme, slaninu nakrájíme na silnější nudličky, žampiony překrojíme (podle velikosti na půl, na čtvrtky nebo šestiny). Rozporcované kuře osolíme ze všech…