Krůtí kari (curry)
Recept ještě nebyl hodnocenKrůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne. V hluboké pánvi…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Krůtí maso nakrájíme den předem na kousky. Z kari pasty, kari koření, oleje a kurkumy umícháme marinádu, ve které necháme maso do druhého dne. V hluboké pánvi…
Zpracujeme hladké těsto a necháme vykynout. Na velký plech dáme pečící papír a na něm vyválíme tenkou placku s vyvýšenými okraji. Potřeme sekanými rajčaty a střídavě…
Umyjte a nakrájejte lilek na plátky silné asi 1 cm. Pak smíchejte vodu s octem a přiveďte k varu. Do vroucí vody dejte lilek a vařte cca 4 minuty.Lilek vyndejte na tác…
Maso a česnek pomeleme. Cibuli nakrájíme nadrobno a přidáme ji spolu se všemi ostatními surovinami do mísy hnětače, pouze pepř a sůl dáváme postupně podle chuti. Sůl se…
Brambory oloupeme a nakrájíme na asi půl cm tenké plátky. Maso nakrájíme na plátky, naklepeme a okořeníme oblíbeným kořením. Hermelín nakrájíme také na plátky.Vezmeme…
Opláchnuté maso nakrájíme na větší kusy (porce) a dáme vařit do vývaru se zeleninou, česnekem a kořením do měkka. Hotová je z vývaru vytáhneme, necháme vychladnout a…
V misce smícháme koření, olej, maizenu a sójovou omáčku, dobře promícháme. Do této vytvořené marinády naložíme na hrubé nudličky nakrájené maso a necháme v chladu…
Do hrnce kápneme olej a vložíme nakrájenou hlívu, přidáme nakrájený česnek, drcený kmín, pepř a majoránku. Smažíme tak dlouho dokud se neodpaří všechna voda.…
Brambory očistíme kartáčkem. V předehřáté troubě na plechu s pečícím papírem je malinko pokapeme olejem, předpečeme v rozehřáté troubě na program „gril“ a uchováváme v…
Srdíčka a žaludky očistíme,zbavíme tuku a blan. Nakrájíme je na půlky. Dáme vařit do osolené vody s trochou Podravky do změknutí-jako polévku(+ cibuli,česnek). Poté…
Pečící mísu vytřeme mírně olejem a vrstvíme: ½ najemno pokrájené cibule; ½ nahrubo postrouhaných brambor – osolíme, opepříme; ½ řízků (tyto naklepeme na slabší plátky,…
Obrané kosti dáme na cca 30 minut vařit. Kroupy několikrát propláchneme v horké vodě a dáme taktéž vařit. Po 30 minutách vývar přecedíme a kosti již dále nepoužíváme.…
Maso nejprve zpracujeme s vodou a vajíčkem, pak přidáme drobně pokrájenou cibuli, prolisovaný česnek, sůl a koření a opět dobře prohněteme. Nakonec přidáme nahrubo…
Rohlíky a šunku nakrájíme na kostičky.V míse rozkvedláme žloutky, přidáme sůl a 300 ml mléka. Vše prošleháme a nalijeme na rohlíky. Necháme je půl hodiny odležet, aby se…
Máte chuť na řízky? Zkuste je tentokrát připravit v krustě z rozdrcených brambůrků. Díky tomu budou řízky krásně křupavé. Vychutnat si je můžete například se zeleninovou…
Indická kuchyně je tak velká a rozmanitá jako jejich země. Proto si získává stále víc a víc příznivců, kteří dokážou ocenit její specifickou a nezaměnitelnou chuť. To,…
Tento pokrm z brambor a masa připravíme jednoduše v jednom pekáčku. Navrstvíme na sebe tenké plátky brambor, nakrájené cibule, marinovaného masa, špeku nebo slaniny a…
Kuřecí řízky lehce naklepeme, osolíme a posypeme kořením z obou stran. Poté prudce osmažíme na trošce oleje. Do vedlejšího pekáčku si naskládáme cibuli a česnek…
Pekáč vymažeme máslem, položíme plátky osoleného a okořeněného rybího filé a posypeme mraženou zeleninovou směsi, kterou můžeme mírně osolit nebo okořenit (podle…
Cibuli nakrájíme na jemno a kuřecí prsíčka na nudličky, do rozpáleného oleje dáme cibuli a na plátky nakrájený česnek , po chvíli přidáme okořeněná kuřecí prsíčka a z…
Mouku smícháme v míse se solí a jemně nastrouhaným sýrem, uprostřed uděláme důlek, rozdrobíme do něj droždí, které zalijeme mlékem, přidáme žloutek a dokola do mouky…
Omytý lilek nakrájíme na kostičky velikosti sousta, posolíme a necháme asi 30 minut vypotit. Poté ho opláchneme a osušíme. V hlubší pánvi rozehřejeme olej a necháme na…
Na tuku osmahneme nadrobno nakrájenou cibuli a česnek, přidáme mleté maso, které pořádně osmahneme, až se začne od sebe pěkně dělit. Podlijeme malým množstvím vody a…
Pohanku namočíme ve vlažné vodě cca na 2 hodiny a posléze dáme vařit včetně vody v ní namočené. Vaříme spolu s masoxem/já používám zeleninový/. V době vaření si…
Přidáno před 11 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 24. 5. 2024 09:00
Přidáno 23. 5. 2024 19:46
Přidáno 23. 5. 2024 12:30
Císař František Josef I. miloval obyčejný chléb a kyselé mléko, neodolal vařenému hovězímu masu „tafelspitz“
Známé české hospody: Kde je dnes konec Jedové chýši, jež byla kdysi sídlem neřesti?
Jak na smažené zelí podle Aničky z MasterChefa: Odkoukala jsem ho od jednoho českého kuchaře, přiznává soutěžící