

Kuřecí nudličky s fenyklem, paprikou a pórkem
Suroviny
- 2 kuřecí prsa
- 1 fenykl
- 1 pórek
- 1 cibule
- 1 červená paprika
- 2 KL koření Gyros
- 2 PL balsamicového octa
- 2 PL sojové omáčky
- sůl, pepř
- olej
Postup přípravy receptu
Kuřecí maso pokrájíme na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji zprudka osmahneme pokrájené maso.
Přidáme pokrájenou cibuli, pórek, fenykl a papriku. Vše společně restujeme. Osolíme, opepříme, přidáme koření Gyros, balsamicový ocet a sojovou omáčku.Ještě chvíli restujeme, fenykl musí zůstat křupavý. Podáváme s bramborem.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Kuřecí nudličky s fenyklem, paprikou a pórkem
-
Přesně jak říká hosta, kuřecí je k této úpravě jak stvořené.
-
Nemyslím si, že takto připravené tohle konkrétní jídlo ztuhne tak, že nepůjde znovu ohřát. Trošku tekutin dodá i zelenina, sojovka, balsamico. Kuřecí prsa jsou právě masem na rychle připravená minutková jídla ideálním, ani ohřátí na tom nic nezmění. Delší úpravou by i zelenina ztratila na chuti a křupavosti. Samozřejmě úprava na různé omáčky a guláše je jiná a určitě delší.
-
Recept se mi líbí,ale nechápu co znamená-ještě chvíli restujeme..Teď se rozmohl trend všechno rychle, rychle..maso by se mělo důkladněji propéci, i zelenina aby se chutě pěkně propojily.. Takto to není ani zdravé. Nás maminky učili jídlo chce určitý čas a nic neuspěchat..Toto jídlo takto připravené už nemůžete napodruhé ani ohřát, protože je tuhé. Kdežto když vše podusíte trochu déle za přidání trochy vody, tak můžete zbytek uložit do lednice a ohřát klidně druhý den..