Paprikové kroužky v pivním těstíčku

Suroviny

2 silnostěnné papriky
150 ml světlého piva
1 vejce
hladká mouka
mletá paprika
oblíbené koření (dala jsem na grilovanou zeleninu)
petrželka
špetka chilli (nemusí být)
na špičku nože kypřící prášek
sůl
pepř
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Z piva, vejce, koření a mouky uděláme polotekuté těstíčko. Papriky nakrájíme na asi 6-7 mm silná kolečka a obalíme je v mouce.

  2. Namočíme do těstíčka, necháme okapat a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova.

  3. Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s oblíbeným dipem.

Poznámka od kuchařky

Nejlépe chutnají ještě teplé, jsou hodně křupavé, ale dobré jsou i studené.

Komentáře k receptu Paprikové kroužky v pivním těstíčku

Tématické fráze: silnostenne papriky pivní testicko recept smažené paprikové kroužky paprika obalena v testicku recept na paprikove krouzky