

Paprikové kroužky v pivním těstíčku
Suroviny
- 2 silnostěnné papriky
- 150 ml světlého piva
- 1 vejce
- hladká mouka
- mletá paprika
- oblíbené koření (dala jsem na grilovanou zeleninu)
- petrželka
- špetka chilli (nemusí být)
- na špičku nože kypřící prášek
- sůl
- pepř
- olej na smažení
Postup přípravy receptu
Z piva, vejce, koření a mouky uděláme polotekuté těstíčko. Papriky nakrájíme na asi 6-7 mm silná kolečka a obalíme je v mouce.
Namočíme do těstíčka, necháme okapat a ihned vkládáme do horkého oleje. Smažíme pozvolna z obou stran do zlatova.
Usmažené odkládáme na papírový ubrousek odsát přebytečný tuk. Podáváme s oblíbeným dipem.
Poznámka od kuchařky
Nejlépe chutnají ještě teplé, jsou hodně křupavé, ale dobré jsou i studené.