Plněný krůtí krk - kosher

Moshe Kuchař: Moshe

2 porce Drůbeží maso 13 názorů

Suroviny

2 ks krůtí krk - kůže
1 ks cibule bílá
1 ks cibule červená
husí sádlo
300 g drůbeží játra
sůl
koření
mletý zázvor
červená paprika
majoránka
macesová mouka
Recept si zatím oblíbilo 9 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Kožu z krkov poriadne premyjeme. Jednu časť uzavrieme špáradlom a pripravíme na plnenie. Pripravíme si plnku.

  2. Plnka: Na husacej masti opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu. Pridáme nasekanú hydinovú pečeň a bez podlievania dusíme.

  3. Urestovanú pečeň si necháme vychladnúť, pridáme macesovú múku, koreniny a mletý zázvor.

  4. Kože z krkov naplníme a uzatvoríme aj druhú časť. Takto naplnené krky pečieme v rúre cca 90 minút.

Poznámka

Nakoľko sme strašní mäsožravci, pridal som k pečeniu ešte morčacie krídla ( krůtí křídla ), anglickú zeleninku a zemiaky. Morka ( krůta ) je z bio farmy a kosher. Dobrú chuť.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Plněný krůtí krk - kosher

  • zizala zizala

    Ano, tradiční židovská kuchyně ovlivnila i českou kuchyni, spoustu receptů znám, dělala je (malinko upravené) moje babička, ač byla katolička, takže :-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Jana Remkova: Ja viem, že kože sa shaňajú veľmi ťažko, ja mam tú výhodu, že mam bio farmu, takže všetko mam vlastne a čerstve. Inak môžeš to vyskúšať aj s kožou z morky, alebo ktorejkoľvek hydiny, naplníš a zroluješ :)

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    zizala: Jedna vec je byť ortodox a druha vec je dodrziavať základné pravidla napr. pri varení. Mne to už ani nepríde, všetko robim automaticky, to sa možno len pre laika zdá ako obmedzovanie. Ale som veľmi rád, že si všímate aj takéto veci. Chute kombinovať možeš a ak to zoberieme v globále možem ti povedať, že moderná židovská kuchyňa je plná experimentov. Ja sa tu snaím skôr uvádzať a variť tradičné recepty, ktoré mnoho ľudí pozná s malou obmenou aj z iných kuchýň;-)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Židovská kuchyně je velice zajímavá a ve valné většině i velice chutná. Přesto bych nechtěla být ortodoxního vyznání, ani mít někoho takového doma...vadilo by mi omezování (to nemůžeš, tohle se nesmí spolu kombinovat,...). Já ráda zkouším nové chutě :-8 Nic ve zlém, doufám :-)

    Odpovědět

  • Pajaska Pajaska

    Něco podobného jsem dělala s kuřecí kůží když mi zbyla z rolády.Musí to chutnat.:yes::-)

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Moshe, já už jsem to kdysi jedla, donesla to kámoška do práce a nemělo chybu. Kde vzít krůtí kůži z krku, co?:-D

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Neviem kto to tu preklada ale prosim opravit...kosher je jedlo a nie recept....!!!

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

    Dakujem za bodiky a komentariky. Zizala, ano je to klasika avsak struhanka nie je kosher takze preto tam je macesova muka :)

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Takhle plnila moje babička husí krk, když pekla husu. Jen místo mouky dávala strouhanku :-p:yes:

    Odpovědět

  • Meszarosovabolya Meszarosovabolya

    Moshe, slinky mi kvapkajú priamo na klávesnicu pc:-p:-p:-p+3:-))

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Moshe s dovolením přidám odkaz přímo na výrobu té mouky http://www.srecepty.cz/ingredience/macesova-mouka;-),jinak :-p:-p

    Odpovědět

  • Moshe Moshe(autor receptu)

  • Reny2 Reny2

    vypada to bajecne...a presto ze slovenstinu vcelku ovladam,tak netusim co znamena "macesova" mouka:-//

    Odpovědět

Tématické fráze: plněný husí krk plněný krůtí krk krůtí krk nadívaný husí krk nadívané husí krky krůtí krky nadívaný krůtí krk nadívané krůtí krky plněné husí krky krutí farma kruti farmy nadívané krky macesová mouka plněný krk kruti krk recept krůtí krky recept plněné krky krůtí krky recepty nadivany husy krk recept na nadívaný husí krk