Křupavé bramboráčky s křenem

recepty73 Kuchař: recepty73

2 porce Bramborová jídla 0 názorů

Suroviny

500 g oloupaných brambor
1 vejce
100 g moravské slaniny (nebo anglické...)
cca 4 lžíce čerstvě strouhaného křenu (dle pikantnosti) + na dozdobení
sůl
pepř mletý
cca 70 g hrubé mouky
olej nebo sádlo na smažení
Recept si zatím oblíbilo 5 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané brambory nastrouháme na hrubém struhadle do mísy. Přidáme čerstvě na jemno nastrouhaný křen, vejce, drobně pokrájenou slaninu, osolíme a opepříme a dobře promícháme. Přisypeme trochu hrubé mouky, opět dobře promícháme a tvoříme bramboráčky. Kdo chce bezmasé, vynechá slaninu.

  2. Lžící nabíráme bramborovou směs, do rozpálené pánve s trochou oleje nebo sádla klademe hromádky, lžící zploštíme na placičku a smažíme v rozpáleném tuku dozlatova a dokřupava z obou stran. Hotové odkládáme na ubrousek odsát přebytečný olej a podáváme.

  3. Podáváme samostatně, dozdobit je můžeme troškou strouhaného křenu. Bramboráčky můžeme použít i jako přílohu k minutkám nebo směsím (kaťák...). Česnek do směsi nepřidáváme, aby nezastínil chuť křenu.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdíleli již 4 kuchaři a kuchařky

Ohodnoťte recept: Křupavé bramboráčky s křenem

K receptu nejsou žádné komentáře.

Zapomněl/a jsem heslo