Pagáčiky s kandizovaným ovocím
Recept ještě nebyl hodnocenDo väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Do väčšej misy dáme múku, urobíme jamku, do ktorej dáme cukor, rozdrobené kvasnice, kandizované ovocie a zalejeme vlažným mliekom. Múku dookola misy posypeme soľou. Po…
Vše na těsto si dáme do mísy a vyhněteme těsto (pekárnou, robotem, rukama). Zakryjeme utěrkou a necháme minimálně 1 hodinu kynout.Těsto si dáme na pomoučený vál,…
Uděláme těsto a hned pletemé housky. Připravíme si plech vyložený pečicím papírem. Upletemé housky a necháme je kynout cca 45minut. Pak je potřeme vajíčkem, posypeme…
Mouku, sůl, cukr, mléko, kvasnice a olej zpracujeme ve vláčné těsto a necháme vykynout.Po vykynutí těsto rozválíme na plech, potřeme kečupem a posypeme nastrouhaným…
Zaděláme klasické těsto - kvásek + ostatní suroviny zpracujeme a necháme vykynout. Poté tvarujeme rohlíky, sypeme tvrdým sýrem a pečeme. Tvarovat rohlíky se ještě…
Suroviny na těsto zpracujeme v míse dohladka. Necháme v teplém místě nakynout na dvojnásobné množství. Jablka oloupeme, zbavíme jádřinců a nastrouháme nahrubo. Poté z…
Všechno řádně promíchát buď ručně a nebo zapojit robota s háky, já začátek nechávám na robotu a až je těsto trochu pospojované tak to dohnětávám ručně. Necháváme v…
Do pekárny dáme tekuté a potom sypké. Zapneme program Příprava těsta. Pokud by bylo těsto řídčí při prvním signálu, přidáme trošku mouky. Po nakynutí přendáme na linku…
Do pekárny dáme vlažné mléko, máslo, žloutky, rum. Na to dáme mouku, do jednoho rohu sůl, do druhého rohu cukr a na horu do mouky dělám důlek a dám kvasnice. Zahrnu,…
V hlubším hrnci na rozehřáté máslo dáme zpěnit drobně pokrájenou plovinu cibule. Přidáme rozdrobené kvasnice a za stálého míchání je necháme zezlátnout. Zasypeme mrkví,…
Vše důkladně smícháme, pořádně vymačkáme vzduch a necháme kynout. Uděláme malé bochánky, které necháme opět kynout. Uděláme šišky, které necháme opět kynout.Vkládáme do…
Do mísy nasypeme mouku, uprostřed uděláme důlek, nadrobíme do něj kvasnice s cukru odebereme 1 lžíci a droždí posypeme. Ohřejeme mléko, aby bylo vlahé a asi 50 ml…
20 dkg mrkve nastrouhané na hrubším struhadle vaříme v 1,5 l vody s kusem celere, petržele, cibule, krupkami a špetkou kmínu. Současně na oleji upražíme kvasnice.…
Rozdrobila jsem si droždí do vlažného mléka se lžičkou cukru a špetkou soli a nechala vzejít kvásek. V misce jsem si smíchala mouku, zbytek cukru, vlažné mléko,…
Do pekárny vložíme nejprve tekuté (včetně kvásku) a poté sypké ingredience. Kvasnice navrch do důlku v mouce tak, aby nebyly v kontaktu se solí. Po signálu přidáme…
Do mísy přesejeme mouku a přidáme sůl, 2 lžíce cukru, vanilkový pudink, citronovou kůru a rozmícháme. Uděláme důlek, do kterého rozdrobíme kvasnice a posypeme zbytkem…
Do pekárny dáme nejdříve mokré, pak suché a nahoru kvasnice. Zapneme program těsto. Těsto dáme na vál, rozdělíme na 8-10ks. Uzavřeme do bochánků, necháme chvilku…
Na másle a oleji opečeme dozlatova hrubě pokrájenou cibuli, ke konci přidáme i posekaný česnek. Posypeme cukrem, necháme chvilku zkaramelizovat a ochutíme balzamikem,…
Do pekárny dáme tekutiny, na to sypký materiál, zapneme program těsto. Z hotového těsta pak děláme rohlíčky. Plníme salámem nebo sýrem. Před pečením necháme ještě…
Z vody, cukru a kvasnic si připravíme kvásek a postupně do něj zapracujeme ostatní přísady. Z vykynutého těsta vyválíme 4 bagety a necháme kynout asi 3/4 hodiny. Po…
Do mísy dáme mouku, uděláme důlek, do kterého nadrobíme kvasnice a posypeme cukrem. Zalijeme částí vlahého mléka a necháme vzejít kvásek. Po vykynutí kvásku přidáme olej…
Všechny suroviny dáme dohromady a vypracujeme vláčné, ale tuhé těsto, které necháme vykynout. Po vykynutí ho rozdělíme na 4 díly, které vyválíme na dlouhé válečky, ze…
Smícháme si mouky, ve směsi si uděláme důlek, do kterého dáme kvasnice, přilijeme trochu teplé vody, přidáme cukr a necháme vzejít kvásek. Poté promícháme s moukami,…
V hlubší míse smícháme pivo, žitnou mouku, sušené i čerstvé kvasnice, med a 1/2 hrnku vlažné vody. Na teplém místě necháme 1 až 1,5 hodinky kynout. Kvásek smícháme s…
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 8 hodinami
Přidáno před 9 hodinami
Přidáno před 10 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 18 hodinami
Výtečné hospodské pepřenky: Recept na pikantní rybí chuťovku se zeleninou a pepřem zvládnete levou zadní
Jak se hospodyňky za války praly s nouzí? Pekly hrachový dort s krémem z ničeho
Pět variant velikonočního beránka: Z lehkého ořechového těsta je nadýchaný, ze šlehačkového pak nádherně vláčný