

Chléb s bylinkami
Suroviny podle velikosti strávníků
- 1 čajová lžička kvasnic
- 500 g Pšeničná mouka chlebová
- 1 polévková lžíce cukru
- 25 g másla
- 1 a 1/2 polévkové lžíce sušeného mléka
- 1 a 1/2 čajové lžičky soli
- 2 polévkové lžíce petržele
- 2 polévkové lžíce koriandru
- 2 polévkové lžíce pažitky
- 350 ml vody
Postup přípravy receptu
Suroviny nadávkujeme v uvedeném pořadí do nádoby domácí pekárny.
Pečnou nádobu vložíme do stroje, zavřeme víko, připojíme do zásuvky a nastavíme příslušný program základní pečení.
Jakmile zazní zvukový signál, tak pekárnu vypneme, odpojíme síťovou šňůru a chléb z pečné nádoby vyklopíme.
Poznámka od kuchařky
Pozor na hnětací vrtulku. U některých pekáren zůstává ve stroji po celou dobu pečení a při vyklopení pečiva zůstane většinou na hřídeli. Pokud se tak vyjímečně nestane, tak ji z chleba vyndejte, aby jste si nepoškodili nůž, nebo ochrannou nepřilnavou vrstvu na vrtulce.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Chléb s bylinkami
-
Recept má moc hezké složení bylinek
Jen si nejsem jistá pořadím surovin vložených do DP
já vždy začínám tekutinou a končím moukou a kvasnicema
nebo jsem to pochopila špatně
-
jdu pro chlebovou mouku a sušené mléko..
-
No ten musi byt
zitra se u nas pece
-
clupmi - to bude zajisté voňavý chlebíček. Včera jsem pekla bramborový pak bude následovat tento.
P.S. pekárnu mám dvouhákovou a já je po posledním promíchání vyndavám.Takže po upečení má chlebík pouze dvě dírky.