Salát ze syrového květáku
Recept ještě nebyl hodnocenOmytou zeleninu nakrájíme na kousky, petržel nasekáme, vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s bílým jogurtem. Podáváme hned (aby zelenina…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Omytou zeleninu nakrájíme na kousky, petržel nasekáme, vše smícháme, osolíme, opepříme, zakápneme olejem a promícháme s bílým jogurtem. Podáváme hned (aby zelenina…
Snadné a chutné jídlo prakticky z jednoho plechu je vítané každou hospodyňkou. Takto si můžete připravit lahodný pečený květák v těstíčku, který se peče zároveň s…
Na troche oleja orestujeme narezanú cibuľu, pridáme kurkumu a premiešame. Vložíme na ružičky rozobraný karfiol a na malé kocky nakrájané batáty. Zalejeme vodou a…
Karfiol rozdelime na co najmensie ruzicky a ten zvysok pokrajame na male kusky. Do vriacej vody dame varit cestoviny spolu s karfiolom.Cheddar a parmesan nastruhat do…
Květák rozebereme na růžičky a brambory nakrájíme na kostky, obojí na přibližně velké kousky. Květák i brambory uvaříme ve slané vodě do měkka, ale nerozvaříme.Mezitím…
Smažené květákové placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo jí moc neholdují. Příprava je velmi snadná, uvařený květák jen lehce dochutíme běžným…
Nakrájíme na drobno cibulku, bílou část a česnek na drobno. Obojí zpěníme na másle. Přidáme sušené houby, kmín, sůl a minutku restujeme.Zasypeme moukou, chvíli restujeme…
Kvetak rozebereme na ruzicky a uvarime do mekka. Rozmackame vidlickou a pridame vejce, mouku, strouhanku a podravku, smichame hustejsi testo, ktere klademe lzici na…
Pokud patříme mezi milovníky květáku, smaženého v trojobalu, můžeme si připravit také jeho zdravější variantu. Okořeněné nové brambory a květák, obalený ve vejci se…
Původně čistě zeleninové jídlo z květáku, brokolice a romanesca můžete ozvláštnit dalšími přidanými surovinami. Nebude pak sice potom tolik výrazně barevné jako původní…
Kotlety z bramborového těsta obaleného v těstíčku a strouhance osmažíme dozlatova. Jako přílohu podáváme dušenou zeleninu, která je pestrá vzhledově i chutí. Servírujeme…
Pokud chcete trochu ozdravit či odlehčit jídelníček, tento recept je právě pro vás. Oblíbená zelenina dušená s rybou ve vlastní šťávě vás příjemně zasytí a nezatíží tělo…
S příchodem podzimních dnů přijde vhod miska horké polévky, která zahřeje a zasytí. Krémová květáková polévka s bramborou, pórkem a kapkou smetany má jemnou chuť, kterou…
Květák nakrájíme nadrobno, smícháme se strouhankou a kypřícím práškem. V mléce rozšleháme vajíčka spolu se solí, česnekem, bazalkou a 1 lžičkou petrželky. Cibuli…
Kuře rozčtvrtit a díly vykostit. Vařit ve vodě s 4 lžícemi ústřicové omáčky a 4 sójové, jednou tyčkou skořice a jednou hvězdičkou badyánu, kousek oloupaného zázvoru, sůl…
Syrový květák rozebereme na růžičky, obalíme nejdříve v suché směsi Hrašky do které jsme přidali koření Mahá a následně v těstíčku, které si umícháme z Hrašky a studené…
Květák a mrkev uvaříme, necháme trochu vychladnout a ještě teplé rozmačkáme vidličkou. Do rozmačkané zeleniny dáme koření, vajíčka a strouhanku. (Směs nesmí být moc…
Květák rozebereme na menší růžičky a ve slané vodě ho uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat.Brambory a sýr nastrouháme na jemno, přidáme horké mléko, vejce,…
Kombinace květáku a mrkve je vskutku tradiční kombinací. Co však je na této nakládané zelenině netradiční, je nálev. Oproti klasickým převařeným nálevům použijeme pouze…
Pokud máte přebytky zeleniny ze zahrádky, vyrobte z ní mraženou zeleninovou směs na polévky. Zužitkujete úplně vše a na zimu budete mít vystaráno. Stačí jen naplnit…
Dokonale lahodnou krémovou polévku připravíme z více druhů zeleniny, kterým bude na chuti dominovat květák. Uvařenou a rozmixovanou polévku doplníme také smetanou a…
Maso nakrájíme na tenké plátky, osmahneme v pekáčku na trošce oleje- nejlépe olivovém. Okořeníme a stáhneme z plotny. Přidáme očištěný na růžičky nakrájený květák,…
V pánvi na másle s kmínem orestujeme na malé růžičky rozebraný květák, na dlouhé nudličky nakrájenou mrkev, celer a pórek. Jakmile je zelenina měkká - odstavíme. V hrnci…
Do vriacej osolenej vody dáme zeleninu a povaríme (pridávam aj troška citrónovej šťavy do vody), zeleninu uvarenú do polomäkka vyberieme na tanier a necháme troška…