Květákový salát s vejci

Marie Svarcova Kuchařka: Marie Svarcova

Doba přípravy: 20 minut 3-4 porce Saláty 0 názorů

Suroviny

1 květák
2-4 vejce podle porcí
15 cherry rajčátek
1 jarní cibulku
3 lžíce majonézy
sůl
polovinu citronu
čerstvě mletý pepř
2 hrsti salátového mixu
volitelné- tvrdý sýr dle chuti nebo šunka
Recept si zatím oblíbilo 10 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Květák nejprve namočíme do studené vody, aby se vyplavil případný hmyz. Vejce uvaříme natvrdo, zchladíme a oloupeme. Do většího hrnce dáme vařit osolenou vodu..

  2. Okapaný květák rozebereme na růžičky a vložíme do vroucí vody. Vaříme 3 minuty, scedíme a ihned dáme do ledové vody, aby se zastavil var a květák příliš nezměkl. Zatím do misky nakrájíme rajčátka a bílou část cibulky.. Květák posekáme na drobné kousky a přidáme do misky, Opepříme, vmícháme majonézu, zakápneme citronem, opepříme a podle chuti dosolíme.

  3. Pokud salát podáváme k masu pečenému nebo grilovanému stačí již jen promíchat, přendat na listy salátu, nazávěr přidal osminky vajec a nasekanou nať cibulky. Pokud podáváme salát samostatně, můžeme vmíchat ještě najemno nakrájený sýr, šunku nebo obojí a nakonec přidáme vejce. Necháme krátce vychladit a podáváme s opečeným toastem.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 21 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Květákový salát s vejci

K receptu nejsou žádné komentáře.

Tématické fráze: květákový salát květák recepty květák- salát květákový salát recept květákový salaát s vejci

Zapomněl/a jsem heslo