Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Recept ještě nebyl hodnocenZ čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 372 kJ / 89 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Změklé máslo nakrájíme do mísy a přidáme ostatní suroviny (vejce pokojové teploty), zpracujeme těsto a zabalíme do folie, necháme hodinku odležet v lednici.Pak vyválíme,…
Levandule patří k aromatickým rostlinám s nezaměnitelnou vůní. Pokud patříte mezi milovníky této bylinky, můžete z ní připravit mimo jiné i sirup, někdy také označovaný…
Vroucí vodou zalijeme levanduli a necháme ji louhovat 20-30 minut. Potom přidáme med, promícháme. Med se musí úplně rozpustit. Levanduli scedíme přes jemné síto, aby…
Levandulové větvičky důkladně opláchneme proudem studené vody. Vložíme do hrnce. Přidáme opět dobře omyté a nakrájené citrony a 3 kousky celé skořice. Ne mleté! Zalijeme…
Sladké a šťavnaté broskve jsou ideální na přípravu džemu. Ten můžeme připravit na dva způsoby. Jednu část ochutíme výrazněji - přidáme rum a skořici, druhá část bude…
Levandulovo-mátový sirup je lahodný a aromatický nápoj, který spojuje osvěžující chuť máty s uklidňujícím aroma levandule. Tento sirup je ideální pro přípravu…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
1) Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet. 2) Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu…
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut. Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo.Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku…
Květ levandule přelijeme horkou vodou - cca 250 ml, necháme vyluhovat.Poté scedíme a do nálevu přidáme med, který musíme nechat dokonale rozpustit.Pak přelijeme do…
První den: Okvětní plátky růže zbavíme bílé spodní části, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme 1,0 litru vody, přisypeme okvětní…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem, dáváme je…
Levandulové madlenky jsou lahodné a doslova se rozplývají na jazyku. Zkuste je upéct podle tohoto receptu. Nádherně provoní váš byt a můžete je zabalit i jako jedlý…
Prosátou hladkou mouku smícháme se sodou bikarbonou, případně práškem do pečiva, dáme špetku soli, přisypeme promnuté sušené levandulové květy.Dvě vejce a oba cukry -…
Do hrnku si dáme levanduli, 2 větší listy máty a zalijeme horkou vodou. Odložíme pár minut k louhování, přidáme med a necháme zcela rozpustit. Mezitím si dáme do džbánu…
V mixéru (on to není typický mixér, spíše kuchyňský robot) jsem si pro začátek rozmíchala máslo s cukrem, levandulí, pomerančovou kůrou, šťávou a rumem. Pěkně to nasaje…
Jahody a levandule společně vytvářejí originální a voňavou kombinaci chutí. Tento domácí džem zralých jahod s jemným nádechem levandule je ideální nejen na pečivo, ale i…
V zahrádce to krásně voní čerstvými bylinkami. Způsobem, jak je upotřebit, je výroba domácího meduňkového sirupu, který využijete do limonád nebo čajů. Jeho jemná chuť i…
Všechny ingredience (vyjma těch na obalování cukroví) smícháme a vypracujeme těsto.Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v ledničce odpočívat.Poté…
K surovinám na klasické "linecké" těsto přidáme několik kapek levandulového oleje a sušené květy a zpracujeme. Mezi dvěma fóliemi rozválíme, vykrájíme tvary a upečeme. …
Existuje niekoľko odrôd levandule a medzi najvyhľadávanejšie patrí levanduľa lekárska. Kvetenstvo dorastá v kláskoch s drobnými kvietkami, ktoré bývajú modrofialové,…
Z přísad vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.Z těsta vyválíme placku, ze které vykrajujeme formičkou sušenky. Upečeme je při 180°C.
Sušené bylinky smícháme do směsi, která slouží pro přípravu domácího bylinkového čaje.