Sirup meduňkový, mátový, levandulový - podle mne
Recept ještě nebyl hodnocenZ čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 372 kJ / 89 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 0,20 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 0,20 g |
Tuky | 0,00 g |
– nasycené | 0,00 g |
– nenasycené | 0,00 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 20,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 20 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 12,00 g |
– cukry | 0,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Z čerstvé meduňky, máty či levandule můžeme jednoduše připravit výborný voňavý sirup. Stačí svařit vodu s cukrem a nať či květ v něm louhovat. Sirup podáváme zředěný…
Větve opláchneme a dáme do kastrůlku s vodou, přidáme dobře omyté a pokrájené citrony a skořici. Přivedeme k bodu varu a vaříme cca 15 minut.Sundáme z plotny a necháme…
Připravíme si marinádu smícháním všech uvedených surovin. Maso opláchneme, oddělíme od kosti, odblaníme a naložíme do připravené marinády nejlépe na 24hodin. Maso i s…
Do hrnce dáme všechny ingredience kromě cukru a vaříme po dobu cca 15 minut. Poté umístíme na 24 hodin na chladné a temné místo.Po 24 hodinách scedíme (já do cedníku…
První den: Okvětní plátky růže zbavíme bílé spodní části, propláchneme studenou vodou a necháme okapat. Do většího hrnce nalijeme 1,0 litru vody, přisypeme okvětní…
Změklé máslo nakrájíme do mísy a přidáme ostatní suroviny (vejce pokojové teploty), zpracujeme těsto a zabalíme do folie, necháme hodinku odležet v lednici.Pak vyválíme,…
K surovinám na klasické "linecké" těsto přidáme několik kapek levandulového oleje a sušené květy a zpracujeme. Mezi dvěma fóliemi rozválíme, vykrájíme tvary a upečeme. …
Vroucí vodou zalijeme levanduli a necháme ji louhovat 20-30 minut. Potom přidáme med, promícháme. Med se musí úplně rozpustit. Levanduli scedíme přes jemné síto, aby…
Žampionům odstraníme nožky, kloboučky očistíme, malé necháme vcelku, větší rozpůlíme nebo rozčtvrtíme. Na pánvi rozehřejeme lžíci oleje a lžíci másla, přidáme houby a…
Do hrnku si dáme levanduli, 2 větší listy máty a zalijeme horkou vodou. Odložíme pár minut k louhování, přidáme med a necháme zcela rozpustit. Mezitím si dáme do džbánu…
Existuje niekoľko odrôd levandule a medzi najvyhľadávanejšie patrí levanduľa lekárska. Kvetenstvo dorastá v kláskoch s drobnými kvietkami, ktoré bývajú modrofialové,…
1) Ohřejeme med a 2 lžíce levandulí. Až bude teplé, odstavíme a necháme hodinu ležet. 2) Ohřejeme mléko, cukr a sůl. Připravíme si mísu, do ní dáme šlehačku a přes mísu…
Levandulové větvičky důkladně opláchneme proudem studené vody. Vložíme do hrnce. Přidáme opět dobře omyté a nakrájené citrony a 3 kousky celé skořice. Ne mleté! Zalijeme…
Ze všech ingrediencí vypracujte těsto, které musíte nechat odpočinout v lednici. Těsto je nejdříve hodně lepkavé. Nechte ho chvíli vychladnout a pak z něj vypracujte…
V mixéru (on to není typický mixér, spíše kuchyňský robot) jsem si pro začátek rozmíchala máslo s cukrem, levandulí, pomerančovou kůrou, šťávou a rumem. Pěkně to nasaje…
Z přísad vypracujeme těsto, které necháme chvíli odležet.Z těsta vyválíme placku, ze které vykrajujeme formičkou sušenky. Upečeme je při 180°C.
Sušené bylinky smícháme do směsi, která slouží pro přípravu domácího bylinkového čaje.
Máslo necháme změknout. Smícháme nejdříve sypké suroviny, pak přidáme med, máslo a vypracujeme hladké těsto. Dáme na 20-30 minut odpočinout do lednice.Těsto po vyndání z…
Všechny ingredience (vyjma těch na obalování cukroví) smícháme a vypracujeme těsto.Zabalíme do potravinové folie a necháme alespoň hodinu v ledničce odpočívat.Poté…
Ze všech surovin vypracujeme těsto a zabalíme do folie. Necháme hodinu v lednici odležet. Pak vyválíme, vykrájíme tvary, klademe na plech s pečícím papírem, dáváme je…
Maso je dobré namarinovat dopředu. Tudíž jsem si v misce smíchala med, šťávu z trochu vysušeného citronu, místo kůry jsem dala citronovou trávu, prolisovaný česnek, olej…
Květ levandule přelijeme horkou vodou - cca 250 ml, necháme vyluhovat.Poté scedíme a do nálevu přidáme med, který musíme nechat dokonale rozpustit.Pak přelijeme do…
Levandulovo-mátový sirup je lahodný a aromatický nápoj, který spojuje osvěžující chuť máty s uklidňujícím aroma levandule. Tento sirup je ideální pro přípravu…
Levandulové madlenky jsou lahodné a doslova se rozplývají na jazyku. Zkuste je upéct podle tohoto receptu. Nádherně provoní váš byt a můžete je zabalit i jako jedlý…