Karboš-bramboš-zeloš
Recept ještě nebyl hodnocenMaso na karbenátky spojíme s ostatními surovinami, vytvoříme asi 3 kusy karbenátků a osmažíme na oleji. Ze syrových brambor, vajíčka, česneku a ostatních surovin…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Maso na karbenátky spojíme s ostatními surovinami, vytvoříme asi 3 kusy karbenátků a osmažíme na oleji. Ze syrových brambor, vajíčka, česneku a ostatních surovin…
Maso na karbenátky spojíme s ostatními surovinami, vytvoříme asi 3 kusy karbenátků a osmažíme na oleji. Ze syrových brambor, vajíčka, česneku a ostatních surovin…
Na másle osmažíme drobně pokrájenou cibuli do růžova, přidáme k ní osmažit malé nočky z vinné klobásy, které odkrajujeme z prkénka přímo do hrnce.Když jsou nočky…
Patizon jsem oloupala, zbavila semínek a nakrájela na menší kousky. Poté jsem ho přendala jsem do zapékací misky, společně se 4 stroužky česneku, majoránkou,…
Do zeleninového vývaru vsypeme sojový granulát, ochutíme sojovou omáčkou a chilli. Necháme vařit dle návodu. Po uvaření z granulátu vymačkáme co nejvíce tekutiny,…
Na oleji osmažíme cibuli spolu se slaninou, přidáme mleté maso a orestujeme. Okořeníme, osolíme, přidáme mouku, promícháme, zalijeme vodou, přisypeme na hrubo…
Připravíme těstíčko na bramboráky. Nejprve brambory očistíme a jemně nastrouháme. Ještě před přidáním dalších surovin ho zbavíme přebytečné tekutiny, dále přidáme vlažné…
Květák si uvaříme ve slané vodě. Vodu slejeme, květák mačkátkem na brambory rozmačkáme, přidáme mouku, strouhanku, česnek, majoránku a škvarky a uděláme hustější těsto,…
Mleté maso ochutíme troškou soli a černým pepřem. Klobásku si nakrájíme na kostičky. Na pánvi rozškvaříme nakrájenou slaninu a na ni vložíme mleté maso a klobásu a…
Oloupeme, omyjeme brambory. Nastrouhame do misky jednu na jemno, druhou na hrubo, pripravime si oloupany cesnek. Prolisujeme do nastrouhanych brambor. Rozbijeme do toho…
Polievka : Na oleji orestujeme narezaný pór a šampiňóny. Pridáme fazuľku a ešte 2 min opražíme. Vsypeme kurkumu, osolíme, okoreníme a zalejeme potrebným množstvom…
Z koster (masa), cibule a celého pepře připravíme vývar (v papiňáku cca 25 minut). Po uvaření vyjmeme maso, případně obereme od kosti, vývar slijeme přes sítko. Na…
Kel uvaríme ( asi 10 minút ) a scedíme. Uvarený kel zomelieme s pečienkou, slaninou, cibuľou a cesnakom na mäsovom mlynčeku. Osolíme, okoreníme, ochutíme majoránkou a…
Očištěné brambory nastrouháme na větších slzičkách, přidáme vejce, česnek, cibuli a ostatní koření – se solí spíš opatrně, sýr je slaný. Promícháme a necháme odležet,…
Krúpy uvaríme domäkka. Kyslú kapustu vyžmýkame a narežeme nadrobno. Zemiaky nastrúhame najemno ( ako na placky ), pridáme kapustu, uvarené krúpy a hrášok. Pridáme…
Květák rozebereme na drobné růžičky, žampiony a papriku nakrájíme na proužky a mrkev nastrouháme nahrubo. Máslo rozpustíme, dáme na něj mrkev a chvilku smažíme. Pak…
Brambory nastrouháme najemno a zalijeme ohřátým mlékem (aby moc neztmavly). Promícháme a přes cedník vymačkáme do malého kastrůlku. Vymačkanou vodu s mlékem ohřejeme,…
Brokolici opláchneme a nakrájíme na růžičky. Využijeme i zbylou zelenou část, kterou nejprve oloupeme. Česnek nakrájíme na plátky a vše dáme do hrnce tak, aby brokolice…
Mäso premiešame s nadrobno narezanou cibuľou, pretlakom, vajíčkom, prelisovaným cesnakom, majoránkou, korením, soľou. Vytvarujeme malé guľky a vyprážame ich na oleji…
Na malém množství oleje osmažíme cibulku nadrobno krájenou do sklovita, přidáme papriku, nakrájené brambory, mrkev, kedlubnu, květák, česnek a houby, pak dolijeme vodou…
Mleté maso připravíme umletím 250 g vepřového a 250 g hovězího masa, dáme do mísy, přidáme vajíčko, jemně nakrájenou 1 cibulku, sůl, pepř, špetku majoránky a strouhanou…
Vejce rozšleháme, osolíme a přidáme tolik mouky, aby vzniklo středně husté těstíčko. Strouhanku promícháme s bylinkami. Očištěné a omyté hřiby nakrájíme na silnější…
Maso omyjeme a očistíme od větších blan.Potom ho osolíme a přidáme koření-přiměřeně. Vložíme ho do pekáčku na nakrájenou cibuli(pár kousků cibule vložíme i dovnitř)…
Plecko nakrájíme na silnější nepravidelné tvary, které namočíme na 2 hodiny do marinády. Poté upečeme v troubě. Z fazolí slijeme nálev a fazole opečeme zprudka na…