Makrela pečená na mramorové desce

ivulinka Kuchařka: ivulinka

Doba přípravy: 30 min + doba na naložení 3 porce Grilování 17 názorů

Suroviny

3 celé nekuchané mražené makrely
1 balíček Grilovacího koření
máslo
olej
Recept si zatím oblíbilo 11 kuchařů

Postup přípravy receptu

  1. Makrely nejdříve rozmrazíme ponořením do horké vody, rozmražené vykucháme, uřízneme ploutve a hlavu.

  2. Tělo makrely rozevřeme a ostrým nožem přeřízneme kosti podél páteře, čímž z makrely vytvoříme plát, který posypeme grilovacím kořením, můžeme potřít utřeným česnekem a na každý plát položit větvičku rozmarýnu.

  3. Dáme do ledničky alespoň na 3 hodiny, nejlépe na noc.

  4. V grilu nebo v krbu rozděláme oheň.

  5. Rozžhavenou mramorovou desku nepatrně potřeme olejem a na ni položíme pláty makrel - kůží dolů, na každý plát ještě položíme oříšek másla a pozvolna opékáme jen z jedné strany necelou půlhodinu, hodně záleží na tom, jak velký oheň udržujeme pod mramorovou deskou.

Přidat k oblíbeným Vytisknout recept


Pochutnali jste si? Sdílejte recept!

Poslat emailem

Recept sdílelo již 66 kuchařů a kuchařek

Ohodnoťte recept: Makrela pečená na mramorové desce

  • zdeněk zdeněk(neregistrovaný)

    máslo asi až na grilu:-S

    Odpovědět

  • Lojza Lojza(neregistrovaná)

    cérečko...pěkné, jen to na fotce neni mramor ale žula. Jinak se grilování na tom či onom neliší....dobrou chuť

    Odpovědět

  • mysulka mysulka

    :-p:yes: to je krása:-p:-K

    Odpovědět

  • Dana61 Dana61(neregistrovaný)

    Ivulinko, také používám grilovací koření na rybky - nám to moc chutná :-D:yes: ale mramorovou destičku také ještě nemám, tak je holt zatím šoupám jen tak nad rožhavený rošt - tedy v tom perfektním udělátku na rybky - perfektně se s tím otáčejí, tedy pokud potřebují otočku:-D

    Odpovědět

  • teodorka teodorka

    Taky rozmrazuju ve studené/mírně vlažné vodě. Akorát mi k makrelám (i ostatním rybkám) dost nesedí to grilovací koření, strašně to přebíjí chuť rybky. Nejradši dělám jen s kořením na ryby s bylinkovým máslem.
    Ale chutě jsou různé :-)
    Jak dlouho se tak rozžhavuje ta deska?

    Odpovědět

  • zizala zizala

    Ryby rozmražuju raději ponořením do studené vody, trvá to sice déle, ale je to bezpečnější ;-)
    Mramorovou desku nemám, ale moc se mi líbí:yes:

    Odpovědět

  • varilamyskakasicku varilamyskakasicku

    Ivulko, vábné papání:-K:yes:

    Odpovědět

  • Simona Skolakova Simona Skolakova

    Ivuli,tak to vypadá móóc dobře:-p:-p+1:yes:

    Odpovědět

  • pipre pipre

    Ivuli, opět výborný recept od tebe:yes:+8

    Odpovědět

  • srettka srettka

    jooj,to je ale rybí parádička:-p:yes::yes:

    Odpovědět

  • Colombo65 Colombo65

    Nádhera mramorová;-);-);-):-K

    Odpovědět

  • magdalenka magdalenka

    Ivuli, neskutočná krása! :yes:

    Odpovědět

  • ivulinka ivulinka(autorka receptu)

    rebeka: ty lichotnice, opět. Filet to je, ale kosti jsem nechala, at si je každý vytahá až na talíři.
    Díky:-K

    Odpovědět

  • rebeka rebeka

    v podstatě je to filet z makrely, nepletu-li se,;-)
    v čem se ovšem zaručeně nepletu je, že je to naprostá dokonalost made in Ivulinka:-K:-K:-K jako vždy;-):-*

    Odpovědět

  • Klariska Klariska

    Makrelu jsem nikdy nepekla, ale vypadá vážně skvělě :yes::-K.

    Odpovědět

Předchozí 1 2

Tématické fráze: mramorova deska na gril mramorová deska na grilování mramorová deska pečená makrela na grilu naložení makrel naložení makrely jak naložit makrely na gril naložení makrel na grilování jak naložit makrelu grilovací mramorová deska mramorové desky na grilování mramorový gril grilování makrel jak nejlépe naložit makrely na grilování mramorové desky na gril gril s mramorovou deskou makrela mramorové desky mramorove grily makrela na ohni