Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Suroviny

280 g vykostěné makrely
1 menší cibule
1 ČL hořčice
1 ČL chilli omáčky
2 nastrouhané stonky řapíkatého celeru
1 vejce
sůl
pepř
domáci strouhanka
citrón
4 lístky libovolného salátu
petrželka
sezamová semínka

Postup přípravy receptu

  1. Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno.

  2. Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme petrželku.

  3. Nasekané maso z makrely promícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a pokrájenou cibulkou a petrželkou, hořčicí, chilli omáčkou, vejcem a solí.

  4. Pomalu přimícháváme strouhanku. Z hotové směsi vytvarujeme placičky a odložíme je do chladu alespoň na hodinu.

  5. Bochánky /burgry/ před smažením obalíme ve strouhance, smíchané s drcenými sezamovými semínkami. Pro dospělé se může přidat i česnek.

    Zdroj: OnaDnes, jinak pozměněno podle domácích surovin

Poznámka od kuchařky

Viděla jsem zde rybí karbanátky od Jany Remkové, ale jsou dělané jinak, myslím i brambory tam jsou, proto jsem přidala něco zase jiného. Když si koupíme makrelu, sníme ji jen tak, takto máme asi 14 malých bochánků a je to moc dobré, křehké prima a i teplé jídlo.

Komentáře k receptu Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby

Tématické fráze: rybí karbanátky z uzené ryby recept na karbanátky z uzené ryby karbanátky z uzené ryby karbanátky z uzených ryb furt na rybách uzená ryba karbenatky z uzenych ryb rybí karbanátky z uzenych ryb rybí karbanátky z uzené makrely makrela dělana v troubě uzená ryba recept recepty z uzenou s rybou recepty ryby recept z uzených ryb recepty z ryb uzená ryba recepty nejlepší burgry recepty smaha ryba uzené ryby recepty z nich bochanky z rybi pomazanky