

Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby
Suroviny
- 280 g vykostěné makrely
- 1 menší cibule
- 1 ČL hořčice
- 1 ČL chilli omáčky
- 2 nastrouhané stonky řapíkatého celeru
- 1 vejce
- sůl
- pepř
- domáci strouhanka
- citrón
- 4 lístky libovolného salátu
- petrželka
- sezamová semínka
Postup přípravy receptu
Uzenou makrelu pečlivě vykostíme a tyčovým mixerem pak několika krátkými pulsy nasekáme najemno.
Cibuli pokrájíme na kostičky, řapíkatý celer nastrouháme na hrubším struhadle a přidáme petrželku.
Nasekané maso z makrely promícháme s nastrouhaným řapíkatým celerem a pokrájenou cibulkou a petrželkou, hořčicí, chilli omáčkou, vejcem a solí.
Pomalu přimícháváme strouhanku. Z hotové směsi vytvarujeme placičky a odložíme je do chladu alespoň na hodinu.
Bochánky /burgry/ před smažením obalíme ve strouhance, smíchané s drcenými sezamovými semínkami. Pro dospělé se může přidat i česnek.
Zdroj: OnaDnes, jinak pozměněno podle domácích surovin
Poznámka od kuchařky
Viděla jsem zde rybí karbanátky od Jany Remkové, ale jsou dělané jinak, myslím i brambory tam jsou, proto jsem přidala něco zase jiného. Když si koupíme makrelu, sníme ji jen tak, takto máme asi 14 malých bochánků a je to moc dobré, křehké prima a i teplé jídlo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Pikantní rybí bochánky /burgry/ z uzené ryby
-
Dana61: vyzkoušej, Danuš, nám to chutnalo více jak filé
-
musí být velmi dobroučké
určitě vyzkouším
-
1974andrea: díky Andrejko, je to moc chutné
-
Ivy, tohle vypadá moc dobře, taky sním makrelu vždy jen tak, i bez chleba
. Pěkné
-
Ty musí být pochoutkové, občas dělám ze zeleniny a makrela, kterou máme moc rádi, je bezva nápad
Posílám 9. zasloužený bodík
-
Máš pravdu, v těch mých jsou brambory, ale tyhle taky vypadají skvěle!!
-
Dal bych si.
-
srettka: vůně, to jsi trefila, ale je to krásně křehké, chutnalo nám to více, jak rybí filé, musím zase prý opakovat pro výbornou chuť
-
Z uzeny?
to by me nenapadlo. Zožrať jen tak bez chleba, nebo do pomazanky. No, furt se je co ucit. To musi byt vune, pri tom smahu
-
Ivi, recept se mi moc líbí
Tisknu si a už se na ně moc těším
Tobě posílám bodík a poděkování za skvělou inspiraci
-
Jiri V.: jejda, u Tebe si toho Jirko opravdu vážím, ty bochánky nám tak chutnaly, že se po nich zaprášilo
-
-
moc hezké karbošky.. dala bych si hned
-
Krásně rybokarbošky jsi Ivuško vymazlila
+1
První bodíček je jasný