Buchta s mákem a drobenkou
Recept ještě nebyl hodnocenMák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 2 466 kJ / 590 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 17,50 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 17,50 g |
Tuky | 47,50 g |
– nasycené | 4,50 g |
– nenasycené | 42,50 g |
–– mononenasycené | 22,50 g |
–– polynenasycené | 20,00 g |
––– omega 3 | 0,00 g |
Vláknina | 10,00 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 1 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 18,00 g |
– cukry | 1,00 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mák umeleme a svaříme s mlékem a krup. cukrem. Přidáme máslo a důkladně mícháme.Náplň necháme vychladnout a pak přidáme na zahuštění strouhané piškoty. Tvaroh smícháme s…
Čerstvé ovoce můžeme zpracovat různými způsoby. Jedním z nejčastějších je pak pečení koláčů a bublanin. Jemné těsto s máslem dochutí také mleté mandle. Jeho povrch pak…
Nadýchaná a vláčná bábovka, plná mandlí a rozinek, dokáže zlepšit náladu a vykouzlit úsměv na tváři. Její chuť je opravdu skvělá a nejlépe si ji vychutnáte u dobré kávy.…
Z lineckého těsta můžeme vytvořit i malá umělecká díla. K lineckému cukroví přilepíme mandlovou hmotu a tu pak můžeme dle své fantazie dozdobit potravinářskými barvivy a…
Pokud hledáte ještě další druh vánočního pečeného cukroví do vaší sbírky, neměla by tam tato čajová kolečka chybět. Jde o křehké těsto s ořechy, které doplňuje máslový…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Ušleháme bílky se solí do pevného sněhu a nakonec zamícháme cukr. Pak postupně přidáváme jeden žloutek za druhým a naposledy lehce vařečkou vmícháme strouhané mandle…
Vyšleháme žloutky a cukr do pěny, pak přidáme strouhané mandle. Z bílků ušleháme tuhý sníh, který vmícháme do žloutků střídavě s moukou a práškem do pečiva. Upečeme na…
Vlažné mléko osladíme, rozdrobíme do něj droždí, a necháme vzejít kvásek. Mouku prosejeme do mísy, přidáme žloutky a vejce, sůl, citronovou kůru, cukr, kvásek a vlahou…
Do rozpuštěného másla přidejte kokos, sušené mléko, vodu a ostatní suroviny a za stálého míchání povařte asi 5 minut. Sladkou hmotu nechejte ztuhnout, nejlépe přes noc.…
Vynikající rebarborový koláč s kefírem a voňavou mandlovou drobenkou připravíte během chvilky. Ovocná směs v koláči obsahuje kromě rebarbory i jablíčka a borůvky nebo…
Rozpálíme troubu na 170°C, aby se stihla pěkně zahřát. Koláčky budou coby dup. Těsto rozválíme. Ušleháme bílky smícháme s cukrem, čokoládou, ořechy, alkoholem a namažeme…
Mezi tradiční symboly Vánoc patří vánočka, bez které to nejsou ty pravé svátky klidu a míru. Upečte trošku netradiční vánočku plnou makové nádivky s ořechy, potřené…
Vypracujeme těsto, vykrajujeme slzičky, pečeme na 180 stupňů, Vychladlé slepujeme krémem. Na závěr poléváme čokoládovou polevou a zdobíme mandlemi.
Slede očistíme. Soľ zmiešame s korením v lyžici oleja a touto zmesou potrieme ryby. Potom ich obalíme v múke a osmažíme na panvici s maslom a olejom z obidvoch strán. …
Z uvedených přísad vypracujeme hladké těsto, přikryjeme folií a necháme asi hodinu odpočinout v chladu. Pak ho vyválíme na plát velikosti plechu na pečení, upečeme. …
Z prísad vymiesime cesto a dáme ho na 30 minút do chladničky. Karfiol ( květák ) uvaríme, scedíme a popučíme vidličkou. Pridáme vajce, žĺtok, smotanu, osolíme,…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Roláda: z bílků a vody ušleháme tuhý sníh, postupně do něj zašleháme cukr, žloutky a sypké přísady, na pečícím papíře upečeme piškot, upečený piškot překlopíme na…
Do zpěněného másla vmícháme tři žloutky, bílky necháme stranou. Přidáme strouhané mandle, strouhanku a smetanu. Promícháme, přisypeme opláchnuté rozinky a ochutíme…
Uvařit hustý pudink (méně mléka), přidat k němu najemno nastrouhané mandle, jogurt a likér - vyšlehat v hustý krém. Listové těsto rozdělit na 3 díly - jeden ze 3/4,…
Křehké mandlové cukroví krásně voní díky použité směsi koření, které mu zároveň dodává výraznou chuť. Po upečení cukroví ozdobíme hořkou a bílou čokoládou. Pečeme ho na…
Tento výborný letní koláč připravíme z křehkého těsta, do kterého přidáme strouhané mandle. Náplň tvoří lahodný krém ze zakysané smetany a bílé čokolády, drobné čerstvé…