Bobříci

Suroviny 100 ks

120 g medu
70 g cukru (nejlépe hnědého)
2 lžíce oleje
200-220 g hladké mouky
1 vrchovatá lžička prášku do pečiva
necelá lžička perníkového koření
náplň:
300 g marcipánové hmoty:
med
voda
cukr moučka
sušené mléko
strouhané mandle (nemusí být)
mandlové aroma

Postup přípravy receptu

  1. Med, cukr a olej rozpustíme ve vodní lázni, necháme vychladnout, do hmoty vmícháme mouku, koření a kypřící prášek a vytvoříme pevnější těsto. Necháme hodinu odpočinout v ledničce.

  2. Z marcipánu vyválíme válečky na prst tlusté, z těsta obdélníčky dlouhé jako váleček a široké tak, aby šel váleček zabalit dovnitř.

  3. Nakrájíme našikmo tak, aby vznikly trojúhelníčky. Pečeme 20 minut v troubě předehřáté na 180°C. Cukroví je připraveno ke konzumaci cca po 14 dnech.

Poznámka od kuchařky

Recept vkládám na přání. Získala jsem ho od maminky (sama jsem ho prozatím nerealizovala) a ona je i autorkou toho posledního zbylého kousku, který "pózuje" na mých fotografiích...:-;

Komentáře k receptu Bobříci

  • qwac qwac(neregistrovaný)

    Recept vypadá krásně, letos ho vyzkouším.
    Jaký je prosím poměr surovin na marcipán.
    Díky

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    nikyska: Já jsem tohle cukroví nikdy nerealizovala, moc nepeču. Je to od mé maminky. Ale koukám, že se má po zpracování těsta nechat hodinu v ledničce. Takže pokud jsi ho nechala být celý den, už asi nejde modelovat. Škoda. O podobném cukroví vím jen to, že je třeba dodržovat recept i časy - není to pečené kuře, které vyjde pokaždé.;-)

    Odpovědět

  • nikyska nikyska

    tak sem zadělala na těsto včera večer aby sme mohli dnes modelovat s dítkem.. a je tvrdý jak mrcha...možná bych tím někoho i zabila než namlsala...ale trvdý už bylo i včera když sem ho vyrobila..udělala sem někde chybu??:-//

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Jitko, tak to mě moc těší,:-K ale proč se to jmenuje právě bobříci, to nevím. Zkusím se zeptat mámy.;-)

    Odpovědět

  • JitkaKytka JitkaKytka

    JitkaKytka:Bobříci dopadli :yes:. Teď už i zvláčněli a jsou krásně medové. Doporučuji :-!

    Odpovědět

  • JitkaKytka JitkaKytka

    Přidáno k oblíbeným receptům :-K. Už si na ně chystám troubu. Těsto se povedlo, tak uvidíme jak budou chutnat, ale určitě na výbornou. Můžu se zeptat ?..... Proč se jmenují Bobříci?:-? Děkuji za recept. Jitka:-)

    Odpovědět

  • katejane katejane

    Musím říct, že udělat marcipán je snažší než to těsto, neustále se mi drolilo :-// a to jsem tam dala radši méně mouky.Přidala jsem víc medu a kapku oleje a poté drželo...tak uvidíme za 14 dní...:-?

    Odpovědět

  • klokan klokan

    mňam,vypadá to nádherně tak nějak třpytivě-Vánočně :-))
    ukládám a vyzkouším,a jak se tak dívám,tak za měsíc už to bude nejspíš upečeno.
    jejda to letí!!!:-O
    :yes:

    Odpovědět

  • Patricie Patricie

    Už mám uloženoProtože tam,kde je marcipán, tomu neodoláme.:-D:-K

    Odpovědět

  • Eliza Eliza(autorka receptu)

    Špagetko, jsem ráda, že jsem nakonec náhodou našla toho posledního nesnědeného "sirotka" a podařilo se mi to jakžtakž nafotit; pro vás...:-) Vím, že až příští rok, ale přeju si, ať chutná...:-K

    Odpovědět

  • spagetka spagetka

    Eliz, nádhera, :-Kfakt.A že to není tvoje, přece vůbec nevadí ;-):-p:-p:yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: nejnovější recepty za poslední měsíc cukroví bobříci medoví bobříci recept na bobříky jak zabalit dort do marcipánu marcipánová hmota recept bobříci cukroví cukroví z marcipánové hmoty vanočne cukrovi pernikovy bobříci vanocni cukrovi bobrici vanočne cukrovi recepty 2012 vánoční sukroví recept sukrovi marcipanové bobříky bobříky recept medový bobříci vánoční cukroví recept s náplní marcipánové těsto recept posledni recepty na cukrovi