Uzený jazyk s křenovo-mandlovou omáčkou
Recept ještě nebyl hodnocenJazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Jazyk uvaříme. V kastrolu rozpustíme máslo, přidáme mouku a uděláme světlou jíšku. Osolíme a za stálého míchání přiléváme vývar. Necháme asi 20 minut povařit, dokud…
Domácí kynuté koláčky plněné kombinovanou nádivkou jsou výzva pro kuchařku a obrovské lákadlo pro konzumenty. Na talíři budou vonět rumovým máslem. Ale ne moc dlouho,…
Připravte jako pohoštění velmi jednoduchou variantu slaných chuťovek z toastového chleba. Zvolíte - li vhodnou náplň, výsledné jednohubky si nic nezadají s…
Když je venku zima a sychravo, je čas na hrnek čaje či kávy a k němu něco dobrého na zub. Máme pro vás alkoholem lehce provoněnou roládu, která zažene všechny vaše…
Asi nikdo z nás si nedokáže představit Velikonoce bez sladkého mazance, plného rozinek a posypaného mandlemi. Jeho příprava není tak složitá, jak se na první pohled může…
Křenová omáčka je klasika české kuchyně s jemně pikantní chutí. Kombinace mléka, křenu a másla vytváří hladkou a krémovou omáčku, kterou zjemní špetka cukru a mleté…
Překvapte své hosty svátečním pokrmem! Voňavé telecí maso se šalotkami, česnekem a šalvějí se dusí na víně a limetkové šťávě. O závěrečnou chuť se postarají sladké…
Dostalo se vám do rukou bažantí maso a přemýšlíte, co s ním? Připravte pečeného bažanta s jablky a voňavou nádivkou. Bažantí maso se řadí mezi zvěřinu, která se odvděčí…
Pokud vás omrzelo linecké cukroví plněné marmeládou, naplňte křehká kolečka máslovým krémem. Příprava je velmi snadná a zvládne ji i začátečník. Naplněná kolečka…
Z lineckého těsta můžeme připravit spoustu sladkého cukroví, které na sváteční tabuli zaujme naše oči a potěší chuťové pohárky. Zdobená linecká kolečka, slepená…
Maso opláchneme, osušíme a nakrájíme na kostky 5x5 cm, česnek prolisujeme, cibuli nakrájíme na drobno, jarní cibulku na šikmé plátky. Mandle spaříme vřelou vodou,…
Maslo, vanilkovy a mouckouvy cukr utreme (vyslehame) do peny. Po lzicich pridavame prosatou mouku smichanou s praskem do peciva. Vypracujeme hladke testo. Z testa…
Do mísy dáme máslo, cukr a vyšleháme. Pak přidáme mouku a kokos. Těsto vmačkáme do připravené formy s pečícím papírem a předpečeme na 180°C do slabé zlatavé barvyNecháme…
Nejprve uvaříme, nejlépe v papiňáku, bůček společně s cibulí, novým kořením, solí a bobkovým listem do měkka, až se maso rozpadá. Cibulku nakrájíme na jemno a dáme…
Nejprve smícháme všechny suché ingredience (hladká mouka, cukr, kypř. pr. do perníku, kakao). Dále přidáme i zbytek a důkladně mícháme, dokud nevznikne lepkavé těsto…
Mirabelky rozpůlíme a vypeckujeme. Mandle spaříme a vyloupeme. Vejce rozdělíme na bílky a žloutky. Žloutky vyšleháme s cukry do pěny. Pak postupně přidáváme mouku…
Zapékací misku vytřeme silnou vrstvou másla. Filety lososa z obou stran osolíme a opepříme. Dáme do zapékací misky kůží dolů. Povrch lososa potřeme zbylým máslem. …
Všechny suroviny, vajíčka, cukr, nasekanou čokoládu, mouku, kakao, prášek do pečiva, mandle, které rozmixujeme v kutru, mouku a mléko smícháme a utvoříme hustější těsto.…
V míse prošleháme mouku, cukr a sůl. Pridáme vychlazené máslo nakrájené na kostičky, rozmarýn nasekaný na jemno a žloutky. Znovu prošleháme až vznikne jakoby drobenka.…
U šálku dobré kávy nesmí chybět příjemně sladký moučník. Krásně vláčný perník, vonící po kokosu a medu, ozdobený mandlemi, je tou správnou volbou a vykouzlí vám úsměv na…
Báječný podzimní salát z pečené červené řepy s mandlemi jistě pro svoji výbornou chuť nezklame. Podává se samostatně a nebo se dá použít i jako příloha k masu.
Perníčky od našich sousedů, konkrétně z Norimberka, mají svoji dlouholetou tradici v adventním čase. Jsou plné marcipánu a kandovaného ovoce. A tyto, z našeho receptu,…
Klasický kynutý velikonoční mazanec připravíme z těsta, do kterého přidáme štědrou dávku másla a rozinky. Vykynutý mazanec potřeme vejcem, posypeme plátky mandlí a…
Pohanku uvaříme v rostlinném mléce podle návodu na obalu.Pokud by se mléko při vaření odpařilo, ještě trochu přidáme. Sušené švestky pokrájíme.Před podáváním přidáme do…