Cukrářská vánočka (mazanec)
Recept ještě nebyl hodnocenStejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Stejně jako mazanec neodmyslitelně patří k Velikonocům, vánočka nesmí chybět na Vánoce. Obě těsta jsou velmi podobná, a proto můžete jeden recept využít na obě dobroty.…
Snad každá rodina má svůj osvědčený recept na vánočku, která nesmí chybět na sváteční tabuli. Příjemně vláčná, s rozinkami uvnitř, posypaná mandlemi a potřená vajíčkem,…
Jednoduchý recept bez potřeby pečení! Mandlové hrudky jsou rychlým a lahodným dezertem, který potěší všechny milovníky mandlí a čokolády. Ideální jako vánoční cukroví,…
Vosí hnízda nebo včelí úlky? To je spor dělící konzumující na dva tábory. Ale díky tomuto receptu dáte na frak všem, protože vytvoříte zábavné tučňáky. Radovat se z nich…
Do mísy nasypte mouku, cukr a kakao. Přidejte sádlo a ze všech surovin vypracujte hladké těsto. Hotové těsto zabalte do potravinové folie a uložte do druhého dne do…
Zpestřete sváteční stůl pěknými a roztomilými hříbky. Stačí vytvarovat nožky hříbků, z obarveného těsta i kloboučky a po upečení je slepit bílkem. Cukroví je nejen pěkné…
Dia vánočka je skvělá pro všechny, kteří si chtějí vychutnat tradiční vánoční pečivo i bez cukru. Tato lehká a jemná varianta vánočky si uchovává svou klasickou vláčnost…
Krásné a lahodné pařížské košíčky jsou ozdobou svátečního stolu a navíc chutnají tak skvěle. Křehkým košíčkům plněným nadýchanou čokoládovou šlehačkou s Ledovými kaštany…
Tradiční vánočka ze šesti pramenů je pravou ozdobou vánočního stolu a symbolem sváteční pohody. Uplést tuto vánočku je umění, které odmění krásně nadýchanou strukturou a…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Zkuste si podle tohoto…
Pokud často mlsně přešlapujete u stánku s pralinkami a nemůžete se rozhodnout, kterou si koupit a ochutnat dřív, máme pro vás skvělý tip. Zkuste si podle tohoto…
Ovesné vločky na 15 minut namočíme do horkého mléka.Rozmačkáme banány, přidáme vajíčka, kakao, kypřicí prášek a řádně promícháme.Vmícháme namočené vločky a těsto vlijeme…
Vánočka slazená dia sladidlem je vhodná pro všechny, kteří si musejí hlídat svůj jídelníček. I přesto je tato tvarohová vánočka vláčná a voní po rozinkách, vanilce a…
Postavičky, zvířátka nebo kytičky, tím vším můžeme ozdobit nejen dorty a sladké pečivo. V základu je tvoříme z marcipánové hmoty, kterou si lehce připravíte doma podle…
Išlské dortíky patří mezi oblíbené a lahodné druhy cukroví. Základem je křehké kakaovo-ořechové těsto, které plníme lahodným krémem s marmeládou. Dortíky jsou máčené v…
Oplatky rozdrobíme do mísy, smícháme se Salkem a kokosem.Tvarujeme kuličky, do kterých vmáčkneme mandli.Obalujeme v kokosu.
Tyto rohlíčky jsou jemnou a voňavou variantou tradičního cukroví, které vás okouzlí svou máslovou chutí a lehce oříškovým nádechem díky špaldové mouce. Skvěle se hodí k…
Čokoládový salám je delikatesa, která dodá svátečnímu stolu sladkou a originální tečku. Kombinace kvalitní čokolády, sušeného ovoce a ořechů, nejen krásně vypadá, ale i…
Tradiční vánočka, symbol Vánoc a rodinné pohody, potěší svou jemnou, vláčnou strukturou a lahodnou chutí s rozinkami a mandlemi. Ideální ke snídani s máslem nebo k čaji,…
Tradiční vánočka, symbol Vánoc a rodinné pohody, potěší svou jemnou, vláčnou strukturou a lahodnou chutí s rozinkami a mandlemi. Ideální ke snídani s máslem nebo k čaji,…
Nepečené cukroví připravíme velmi rychle, navíc se nemusí odležet, takže ho můžeme udělat na poslední chvíli. Fíky jsou do cukroví ideální, dodají mu sladkost i…
Roztomilí nepečení tučňáci potěší hlavně děti. Těsto připravíme z kokosu, piškotů a másla a naplníme je kakaovým krémem. Vytvarujeme ho použitím formičky na vosí hnízda,…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…
Suroviny na cesto spracujeme, necháme odstáť do druhého dňa v chladničke.Na druhý deň vyvaľkáme na hrúbku cca 3 mm, vykrajujeme kolieska, upečieme do bleda. (cca 170°C,…