Zapečená bramborová kaše
Recept ještě nebyl hodnocenSyté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě s jemným dotekem zeleniny. Krémová kaše, šťavnaté kousky uzeného a svěží mangold vytvářejí harmonickou kombinaci, která…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
| Energie | 240 kJ / 57 kcal  | 
|---|---|
| Bílkoviny | 4,00 g | 
| – z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g | 
| – z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g | 
| Tuky | 0,60 g | 
| – nasycené | 0,10 g | 
| – nenasycené | 0,30 g | 
| –– mononenasycené | 0,00 g | 
| –– polynenasycené | 0,30 g | 
| ––– omega 3 | 0,20 g | 
| Vláknina | 3,20 g | 
| Cholesterol | 0 mg | 
| Sodík | 90 mg | 
| Sůl | 0,00 g | 
| Sacharidy | 7,40 g | 
| – cukry | 1,40 g | 
| ––– laktóza | 0,00 g | 
	
			
	
	
Syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě s jemným dotekem zeleniny. Krémová kaše, šťavnaté kousky uzeného a svěží mangold vytvářejí harmonickou kombinaci, která…
	
			
	
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem.…
	
			
	
Mražený mangold je skvělý způsob, jak si uchovat tuto zdravou a chutnou listovou zeleninu na zimu. Mangold se dá snadno zamrazit a později využít v různých pokrmech,…
	
			
	
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut. Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu…
	
			
	
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku a restujeme, až cibule zesklovatí.Mangold opereme, osušíme,…
	
			
	
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
	
			
	
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold,…
	
			
	
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
	
			
	
Na 1 lyžici oleja kratúčko, cca 2 min, orestujeme natrhaný mangold (stopky nakrájame). Dáme do misky a necháme vychladnúť.Dve lyžice oleja rozmiešame s prelisovaným…
	
			
	
Italské lasagne jsou právem oblíbené po celém světě. Široké těstovinové pláty proložené různými vrstvami a na závěr zasypané vrstvou sýra chutnají báječně. Jako náplň…
	
			
	
Listy mangoldu omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do mixéru spolu s mandlemi, sýrem a česnekem a rozmixujeme.Během mixování přiléváme olej až do…
	
			
	
Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože…
	
			
	
Rozmixovaný mangold, vločky, múku, vajcia, mlieko, olej, korenie a soľ dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.Potom na panvici na oleji pečieme tenšie placky (trocha…
	
			
	
Šošovicu preberieme, premyjeme a necháme namočiť. Uvaríme ju. Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky, listy na menšie kusy. Do vriacej vody vhodíme…
	
			
	
Mangold umyjeme, zvlášť pokrájame "rapíky" (stonky) na cca 3 mm kúsky, zvlášť listy.Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájané paradajky, rapíky, pretlačíme…
	
			
	
Tyto slané taštičky z listového těsta jsou perfektní jako svačina na cesty nebo pohoštění pro přátele. Naplníme je směsí mangoldu, balkánského sýra, slaniny, česneku a…
	
			
	
Pokrájenou zeleninu mírně osolíme, zakapeme olejem a upečeme. Pak z ní odstraníme větvičky bylinek. Quinou na hustém cedníku několikrát propláchneme horkou vodou a…
	
			
	
Mangold omyjeme a natrháme na menší kousky. Ve vodě rozmícháme cukr a sůl, pak dolijeme ocet, dobře promícháme a ochutnáme. Pokud je třeba, chuť doladíme a zálivku…
	
			
	
Omyté řapíky nakrátíme na přibližně stejnou velikost a asi 10 minut je povaříme v dost osolené vodě. Scedíme, rozložíme na čistou utěrku a osušíme. Na pánvi rozpustíme…
	
			
	
Krúpy uvaríme domäkka. Na oleji orestujeme narezanú cibuľu, pridáme rozmixovaný mangold (môžeme aj zomlieť) a krátko podusíme. Necháme prechladnúť.Krúpy dáme k mangoldu,…
	
			
	
Na oleji osmahneme drobně krájenou cibuli a na ní pak i maso. Osolíme, opepříme. Očištěné mangoldové listy odkrojíme od řapíků, pokrájíme na pásky a necelé dvě minuty…
	
			
	
Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte 30 min bobtnat. Nabobtnanou pohanku vařte 5 min ve zbývající vodě a poté nechte pod pokličkou dojít. Mangold omyjte…
	
			
	
Mangoldové listy spaříte vařící vodou, necháte okapat a nakrájíte nadrobno. Ve woku nebo pánvi na oleji s máslem orestujete dozlata pokrájenou cibuli a česnek, přidáte…
	
			
	
Troubu předehřejeme na 180C a pečící formu ( já měla klasickou dortovou) vymažeme máslem. Do hrnce nalijeme vodu s mlékem, přivedeme k varu, ztlumíme oheň a po troškách…