Mražený mangold (na zimu)
Recept ještě nebyl hodnocenMražený mangold je skvělý způsob, jak si uchovat tuto zdravou a chutnou listovou zeleninu na zimu. Mangold se dá snadno zamrazit a později využít v různých pokrmech,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Hodnoty jsou přibližné
Energie | 240 kJ / 57 kcal |
---|---|
Bílkoviny | 4,00 g |
– z toho živočišné bílkoviny | 0,00 g |
– z toho rostlinné bílkoviny | 4,00 g |
Tuky | 0,60 g |
– nasycené | 0,10 g |
– nenasycené | 0,30 g |
–– mononenasycené | 0,00 g |
–– polynenasycené | 0,30 g |
––– omega 3 | 0,20 g |
Vláknina | 3,20 g |
Cholesterol | 0 mg |
Sodík | 90 mg |
Sůl | 0,00 g |
Sacharidy | 7,40 g |
– cukry | 1,40 g |
––– laktóza | 0,00 g |
Mražený mangold je skvělý způsob, jak si uchovat tuto zdravou a chutnou listovou zeleninu na zimu. Mangold se dá snadno zamrazit a později využít v různých pokrmech,…
Listy mangoldu omyjeme, osušíme a pokrájíme na menší kousky. Vložíme je do mixéru spolu s mandlemi, sýrem a česnekem a rozmixujeme.Během mixování přiléváme olej až do…
Mangold umyjeme, zvlášť pokrájame "rapíky" (stonky) na cca 3 mm kúsky, zvlášť listy.Na oleji speníme pokrájanú cibuľu, prihodíme pokrájané paradajky, rapíky, pretlačíme…
Těstem vyložíme koláčovou formu a necháme vyšší okraj. Propícháme vidličkou a lehce posypeme strouhankou. Na oleji zpěníme pokrájenou cibulku, přidáme nakrájený mangold,…
Na nepřilnavé pánvi rozehřejeme olivový olej, přidáme na kostičky nakrájenou cibuli a tenké plátky česneku a restujeme, až cibule zesklovatí.Mangold opereme, osušíme,…
Pod názvem chorvatským názvem blitva se schovává mangold, ze kterého můžete připravit lehký pokrm, skládající se z vařených brambor, listů mangoldu, provoněnou česnekem.…
Syté a voňavé jídlo, které spojuje tradiční chutě s jemným dotekem zeleniny. Krémová kaše, šťavnaté kousky uzeného a svěží mangold vytvářejí harmonickou kombinaci, která…
V hluboké pánvi zesklovatíme nadrobno nakrájenou cibuli, vsypeme suché těstoviny a zalijeme cca 2cm nad ně vodou a smetanou v poměru 3:1. Zbytek smetany schováme na…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…
Mangold důkladně umyjeme a nakrájíme na proužky. Osolenou vodu přivedeme k varu a mangold povaříme do měkka. Uvařený vytáhneme děrovanou lžící a ihned zchladíme v ledové…
Začala jsem těstem. Do mísy jsem prosela hladkou mouku se špetkou soli a udělala do ní důlek. K mouce jsem přidala na kousky nakrájené studené máslo a pomocí nože…
Filety umyjeme, osušíme, pokrájame na menšie kusy. Osolíme a opekáme na oleji. Najprv opekáme kožou dolu. (Pred opekaním môžeme posypať obľúbeným korením - citrónové…
Cibuľu pokrájame na céčka, dáme na olej, po chvíli smaženia pridáme ledabolo očistenú (alebo neočistenú - ako máme v zvyku, mladá sa nemusí) pokrájanú cuketu,…
Mangold je bohatý na vitamin C a má vysoký obsah železa. Nevíte co z této listové zeleniny připravit? Vyzkoušejte snadnou polévku s cizrnou a čerstvým medvědím česnekem,…
Mangold zalejeme vodou, osolíme a 10 minút povaríme. Potom rozmixujeme, dolejeme na potrebné množstvo vodou a privedieme k varu. Vlejeme v smotane rozmiešanú múku. …
Do zadělávací mísy nasypeme mouku, lžičku soli a přidáme odvážené sádlo. Oběma rukama sádlo mneme s moukou. Do směsi postupně přiléváme vlažnou vodu a rukou promícháváme…
Mangold omyjeme a natrháme na menší kousky. Ve vodě rozmícháme cukr a sůl, pak dolijeme ocet, dobře promícháme a ochutnáme. Pokud je třeba, chuť doladíme a zálivku…
Ve 130 ml vlazne vody rozmichame drozdi, pridame spetku cukru a nechame vzejit kvasek. Mouku presijeme, pridame sul, olivovy olej, pripraveny kvasek a vypracujeme hladke…
Omyté řapíky nakrátíme na přibližně stejnou velikost a asi 10 minut je povaříme v dost osolené vodě. Scedíme, rozložíme na čistou utěrku a osušíme. Na pánvi rozpustíme…
Mangold sparíme a rozmixujeme. Osolíme, okoreníme. Na troche oleja orestujeme nakrájanú cibuľu, pridáme na hrubé a dlhé rezance narezanú tekvicu a restujeme, kým sa…
Filety tresky můžeme použít i mražené, předem rozmrzlé a osušené. Čerstvé očistíme, opláchneme a osušíme. Porce ryby pokapeme citronovou šťávou, posypeme nadrceným…
Na másle si osmahneme na kolečka pokrájenou cibuli, pórek, nastrouhaný česnek, po chvíli přidáme pokrájený mangold, orestujeme, zalijeme vodou a přidáme brambory.…
Všetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú…
Rozmixovaný mangold, vločky, múku, vajcia, mlieko, olej, korenie a soľ dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.Potom na panvici na oleji pečieme tenšie placky (trocha…