Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Mražený mangold (na zimu)

Hodnocení receptu je 4,3 (4×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

cathleen cathleen

Snadný

Doba přípravy 13 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 3 min

13 min (10 min příprava + 3 min tepelná úprava)

Mražený mangold je skvělý způsob, jak si uchovat tuto zdravou a chutnou listovou zeleninu na zimu. Mangold se dá snadno zamrazit a později využít v různých pokrmech, jako jsou polévky, těstoviny, omelety nebo jako příloha k masu. Před zamrazením je ideální mangold blanšírovat, což zachová jeho barvu a chuť. Takto připravený mangold vám v mrazničce vydrží několik měsíců, a vy si tak můžete i v zimě vychutnat jeho čerstvost a nutriční hodnoty.

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Čerstvé mangoldové listy dobře umyjeme, zbavíme řapíků a krátce je povaříme ve vroucí osolené vodě. Opravu krátce a opravdu vroucí - lépe dělat po menších částech. Krok 2: Z vřící vody listy vytáhneme děrovaným cedníkem a ihned je ponoříme do ledové vody (ideálně s kostkami ledu), aby se proces vaření okamžitě přerušil. Krok 3: Prochladlé listy v rukou vyždímáme, nakrájíme a odložíme bokem do úplného vychladnutí. Pak je rozdělíme do sáčků, které popíšeme a uskladníme v mrazáku.

TIP: Jak uchovat mangold na zimu - rady a tipy

Zveřejněno 13. 7. 2015 12:13

Poznámka autorky cathleen

Někdo takhle uskladňuje listy i s řapíky, my je odkrajujeme, uložíme v lednici a v průběhu několika dnů spotřebujeme (třeba zapečené, k lehkému letnímu obědu).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mražený mangold (na zimu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynOn

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Mražený mangold (na zimu)

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ynOn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (3)

Pěstuji mangold s barevnými řapíky, taky mrazím odděleně a řapíky pokrájím na kousky a pak přidávám do zeleniny, vypadá to pak pěkně na talíři:-p

Robím podobne, ale pred mrazením rozmixujem. Mrazené celé listy nie sú také ako čerstve a rozmixovaný mangold celú zimu používam v pohode na všetky účely okrem šalátov. ;-)

Dělám stejně, jen někdy při velké úrodě polovinu pomelu.:-)) A oboje je prima.:-)):-))

Tématické fráze:
jak zamrazit mangold, jak zmrazit mangold, mangold do mrazáku, zamrazení mangoldu, jak uchovat mangold, mangold uskladnění, jak uskladnit mangold, mangold zamrazení, zmrazení mangoldu, uskladnění mangoldu, zamrazeni mangold, mangold uskladení, mangold v mrazničce, jak uchovat mangoldu, mangold na uskladnění, mangold na uskladnění, mangold do mrszaku, magold uskladnění, mangold mrazenie, mangold zmrazení

Suroviny:
mangold, voda, sůl

Přidat fotografie receptu