Brynzová roláda
Recept ještě nebyl hodnocenSlaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme.Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.Vložíme narezaný mangold, lístky estragonu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Slaninu nakrájame na malé kocôčky a vyškvaríme.Pridáme narezané cibuľky, na plátky narezaný cesnak a krátko orestujeme.Vložíme narezaný mangold, lístky estragonu,…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Ve větším hrnci přivedeme vodu k varu, osolíme a vložíme mangold. Vaříme cca 3-5 minut. Vodu slijeme a mangold necháme zchladnout a okapat, případně z něho vodu…
Kuřecí čtvrtky očistíme a rozdělíme na paličky a spodky. Osolíme a opepříme.V nádobě vhodné na zapékání (litinová pánev) rozpustíme máslo a na něm orestujeme kuře, kuře…
Mangold sparíme, rozmixujeme a necháme prechladnúť. Potom vmiešame strúhaný syr, strúhanku a necháme 10 min postáť. Plátky mäsa jemne naklepeme ( najlepšie hánkami ),…
Brambory oloupejte a nakrájejte na kostičky. Mangold očistěte a jeho listy nakrájejte na proužky. Použila jsem i stonky, které jsem nakrájela na malé kousky. Jarní…
Cícer umyjeme, namočíme na 12 hodín. Varíme v čerstvej vode, ku koncu pridáme koreňovú zeleninu pokrájanú na kocky.Na oleji osmažíme múku, vypneme, pridáme mletú papriku…
V hrnci rozehřejeme 2 lžíce másla, zasypeme moukou a usmažíme jíšku.Zalijeme ji studenou vodou, prošleháme, osolíme, přidáme kmín a přivedeme k varu. Brambory oloupeme,…
Zapékací misku vymažeme sádlem a větší polovinou brambor nakrájených na plátky poklademe na dno a po okrajích misky. Posolíme a popepříme.Na pánvi usmažíme gazdovskou…
Připravíme palačinkové těsto a necháme ho odpočinout. Pak, pokud bude třeba, můžeme konzistenci upravit přidáním trošky mléka.Listy mangoldu opereme a na sítu přelijeme…
Přidáno před 2 hodinami
Přidáno před 15 hodinami
Přidáno před 16 hodinami
Přidáno před 17 hodinami
Přidáno před 23 hodinami
Přidáno 27. 4. 2024 09:12
Jak na domácí jablečný ocet z letních jablek? Jablka se použijí se slupkou i jádřinci, na výsledek si počkáte měsíc a v lednici vydrží rok
Skryté hrozby na talíři. Pozor na potravinovou alergii či intoleranci. Dokážou pěkně potrápit!
Jídlo jako lék: Tyhle české superpotraviny posílí imunitu, zlepší pleť a zpomalí stárnutí!