Mangoldový koláč
Recept ještě nebyl hodnocenVšetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Všetky prísady na cesto zmiesime. Cesto vyvaľkáme a vyložíme nám okrúhlu koláčovú formu. V rúre na 180°C 10 min predpečieme.Potrieme paradajkovou omáčkou, ktorú…
Pohanku zalijte dvojnásobným množstvím vody a nechte 30 min bobtnat. Nabobtnanou pohanku vařte 5 min ve zbývající vodě a poté nechte pod pokličkou dojít. Mangold omyjte…
Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 1 cm kúsky, listy na prúžky cca 2 cm široké. Kukuricu vhodíme do vriacej slanej vode, varíme cca 2 minúty, scedíme a vychladíme…
Mangold sparíme vriacou vodou, scedíme a rozmixujeme. Necháme vychladnúť. K vychladnutému mangoldu pridáme tvaroh a soľ a dobre premiešame. Zemiaky nastrúhame, pridáme…
Nejprve si připravíme palačinkové těsto. Do větší mísy rozklepneme vajíčka a rozkvedláme metličkou nebo vidličkou, přidáme špetku soli a zamícháváme hladkou mouku.…
Mangold povaríme 5 minút v osolenej vode. Scedíme a rozmixujeme s 3 lyžicami vody z varenia (to len kvôli lepšiemu mixovaniu).Na oleji orestujeme nadrobno nakrájanú…
Stopky mangoldu narežeme na cca 1 cm kúsky. Listy mangoldu narežeme na menšie časti (veľkosť sústa).Maslo rozpustíme a nakrájané stonky mangoldu na ňom cca 3 min…
Pec rozehrat na 160°C horkovzduch nebo 180°C horni a spodni ohrev. Pak-choi umyt. Listy oddelit od stonku a dat stranou. Stonky nakrajet na zhruba 0,5cm velke kousky.…
Rozmixovaný mangold, vločky, múku, vajcia, mlieko, olej, korenie a soľ dobre premiešame a necháme 30 minút postáť.Potom na panvici na oleji pečieme tenšie placky (trocha…
Šošovicu preberieme, premyjeme a necháme namočiť. Uvaríme ju. Mangold umyjeme, rapíky pokrájame na cca 2 cm kúsky, listy na menšie kusy. Do vriacej vody vhodíme…
Všechnu zeleninu nakrájejte na malé kousky. Na pánev dejte 3 lžíce oleje, cibuli, cuketu a vše 5 minut při střední teplotě smažte. Přihoďte, papriky, lilek a pokračujte…
Na lžíci oleje poduste drobně nakrájenou šalotku asi 2 minuty.Přidejte rýži (já ji neproplachuju, abych nevyplavila škrob potřebný k zahuštění rizotta) a několik minut…
Plátky masa osolíme, potřeme olejem a necháme v lednici nejlépe přes noc odležet ( není to nutné, ale maso je potom křehčí). Čerstvému mangoldu odřežeme řapíky a dáme je…
Mangold sparíme, rozmixujeme a necháme prechladnúť. Potom vmiešame strúhaný syr, strúhanku a necháme 10 min postáť. Plátky mäsa jemne naklepeme ( najlepšie hánkami ),…
Pokud vám zbylo od oběda trochu pečeného kuřecího masa, můžete z něj připravit tyto chutné košíčky. Upečený košíček z listového těsta jednoduše naplníte kousky mangoldu…
Italské cannelloni se obvykle plní náplní a poté zapečou. Jako náplň použijeme směs smetanového sýra, vejce a mangoldových listů. Cannelloni zapečeme s rajčatovou…
Mangold je zajímavá zelenina, která má v kuchyni podobné využití jako špenát. Tentokrát ho přidáme do těsta a upečeme z něj dobrou slanou roládu, kterou naplníme Lučinou…