Hruškový dort s mascarpone
Recept ještě nebyl hodnocenOloupeme hrušky a nakrájíme na plátky nebo kostičky (podle toho, jak máte rádi). Plátky vložíme do hrnce, zasypeme cukrem a skořicí, zakápneme šťávou z půlky citronu,…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Oloupeme hrušky a nakrájíme na plátky nebo kostičky (podle toho, jak máte rádi). Plátky vložíme do hrnce, zasypeme cukrem a skořicí, zakápneme šťávou z půlky citronu,…
Žloutky utřeme s cukrem, přidáme mleté mandle a ořechy a pomerančovou šťávu a kůru. Všechno pořádně promícháme. Z bílků si ušleháme sníh a vmícháme ho do těsta. …
Nejprve připravte čokoládovou ganache na krém. Je potřeba, aby se pořádně vychladila. V ideálním případě nachystejte den předem a nechte ji chladit v lednici přes noc.…
Všechny suroviny na těsto zpracujeme na vále dohromady. Výsledný hladký bochánek těsta zabalíme do fólie a dáme odležet do lednice alespoň na hodinu.Pak ho vyválíme na 4…
Sladká čokoládová pěna, doplněná o mátovou drť lehce větrové chuti, vás příjemně osvěží a v ústech se jen rozplyne. Nadýchaná pěna bude ideální sladkou tečkou za…
Vejce vyšleháme spolu s cukrem a vanilkovým cukrem do pěny. Poté zašleháme olej, a střídavě vmícháme mouku s práškem do pečiva a mléko.Plech o velikosti 24x35 vymažeme…
Občas se při pečení stane, že nám zbyde korpus. Nemusíme jej hned vyhazovat, ale můžeme z něj vytvořit skvělé nepečené cheesecake kuličky. Mascarpone a korpus spojíme,…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme…
Suroviny vložíme do nádoby domácí pekárny v pořadí první tekuté a pak sypké. Zvolíme program Těsto. Těsto je nejlépe připravit večer a nechat ho přes noc v chladničce.…
Troubu v dostatečném předstihu předehřejte na 180 °C. Formu vymažte máslem a vysypte moukou, přebytečnou odstraňte.Všechny sypké ingredience na těsto (mouku, prášek do…
Nechte se inspirovat dvěma slavnými italskými dezerty a ochutnejte tento jemný a lahodný krém. Do panna cotty ochucené vanilkou a kávou vmícháte mascarpone, necháte…
V horkém létě přichází chuť na lehké, převážně nepečené, moučníky. Italské tiramisu se v poslední době těší velké oblibě a není divu. Jeho chuť, tvořená jemným…
Dezert jako z vyhlášených cukráren si můžete k odpolední kávě lehce připravit i doma. Kousky hrušek zapečených v těstě z mletých mandlí, mascarpone a slazeného…
Tyto slané koláčky jsou skvělé jako netradiční a lahodné pohoštění pro návštěvy. Drobné koláčky ze sýrového těsta naplníme pórkovou směsí, zalijeme mascarpone a…
Piškotový korpus plněný náplní z vařených jablek a potřený krémem ze šlehačky, mascarpone a kysané smetany, ozdobený mandarinkami a čokoládovými ozdobami, můžete podávat…
Granátové jablko je známo svými blahodárnými účinky pro naše tělo, proč ho tedy nezkombinovat s něčím sladkým na zub. Krémové minicheesecaky s vrstvou želé a zrníčky…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Připravit piškotovou roládu je velmi snadné a rychlé. Tentokrát těsto ještě ochutíme strouhaným kokosem. Náplň připravíme z mascarpone, tvarohu a kvalitní hořké čokolády…
Velikonoce jsou za dveřmi, tak proč nenasbírat trochu inspirace na velikonoční zdobené cupcakes. Krémovou travičku vytvoříte snadno pomocí děrované zdobicí špičky a se…
Velmi nápaditý dezert na velikonoční svátky, co pobaví děti i dospělé. Malé květináčky jsou vyplněny známými kakaovými sušenkami a krémem z Mascarpone, šlehačky a ovoce.…
Na jaře jsou ředkvičky nejšťavnatější. Lehce je orestujte a přidejte do krémového rizota s mascarpone. Ředkvičky díky restování ztratí svojí štiplavou chuť a rizoto…
Velmi efektní dort složený z roládových plátů promazaných jahodovým krémem je zcela bez mouky, takže ho mohou bez obav jíst i lidé citliví na lepek. Přestože na první…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…
Než se pustíme do těsta, rozehřejeme si troubu. Abychom nemuseli použít nezdravá kypřidla, vyšleháme si pevný sníh z bílků se špetkou soli, v druhé míse vyšleháme…