Mini cheesecake s jahodami za studena
Recept ještě nebyl hodnocenSušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Sušenky rozmixujeme a spojíme se změklým máslem a likérem (může být i tuzemák nebo pro děti jahodový sirup s vodou).Vzniklou směs vtlačíme do tvořítka s volným dnem…
Vsechny suroviny na marinadu smichame, pridame na male kousky pokrajene kureci maso a nechame 1/2 hodiny marinovat v chladu a pote 1/2 hodiny pri pokojove teplote. …
Mascarpone ušleháme se smetanou a cukrem. Přidáme ovesné vločky a promícháme.Sušenky nadrobíme do 4 pohárků a na ně dáme krém, urovnáme a poklademe jahodami, ozdobíme…
Nejdříve připravíme všechny ingredience. Na sporák postavíme hrnec s lehce slanou vodou a přivedeme k varu.Na rozpáleném kastrolu s ghí a troškou olivového oleje…
Nejprve vyšleháme vejce, cukr a máslo do nadýchané pěny a poté přidáváme mouku s práškem do pečiva a špetkou soli.Hladké těsto dáme do vymazané a moukou vysypané dortové…
Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, pak pomaličku přidáváme mouku smíchanou s práškem do pečiva na stířdačku s mlékem. Nakonec jemně vmícháme ořechy a vyšlehaný tuhý…
Máslo utřeme s cukrem, vanilkovým cukrem a vejci do pěny. Předehřejeme troubu na 180C. Smícháme mouku, solamyl, prášek do pečiva, kakao a prosijeme do mísy s máslovým…
Změklé máslo vyšlehejte společně s vejcem, lžičkou třtinového cukru a špetkou soli do světlého krému. Opražené mandle rozmixujte co nejjemněji a ve větší míse je…
Sušenky rozdrtíme v mixeru nebo ručně v silném sáčku paličkou na maso nebo válečkem opravdu na hodně drobno. Pořádně promícháme s rozehřátým máslem.Dortovou formu…
Bílky vyšleháme do tuha, zašleháme žloutky a cukrem. Postupně vmícháme pudink, kakao a mouku smíchanou s práškem do pečiva. Pečeme asi 15 minut na 170°C dle typu trouby.…
Nejprve si uděláme korpus. Vajíčka vyšleháme s cukrem do pěny a zašleháme olej, přimícháme mouku s kypřícím práškem a ochutíme koňakem. Vlijeme do vymazané a vysypané…
Na spodní patro vymíchat vejce s cukrem a pak přidat ostatní ingredience. Na závěr je možné obarvit (já použila modré gelové barvivo). Na piškotová patra vyšlehat…
Sladké palačinky jsou oblíbené nejen u děti ale i u dospělých. Normální mléko zkuste vyměnit za kokosové, palačinky budou mít tak úplně jinou chuť. Podáváme je s…
Uvaříme si z mléka vanilkový pudink, do kterého přidáme vanilkový cukr a necháme zcela vychladit v lednici.Vychlazený pudink pak vyklopíme do mísy a trochu rozšleháme…
Zapneme troubu na 180 °C a plech 23x32 cm vyložíme papírem na pečení. Vyšleháme žloutky s cukrem do husté bílé pěny a za stálého šlehání přidáváme po lžících horkou…
Troubu předehřejeme na 180 °C.Z dýně uděláme pyré: Rozkrojíme ji na poloviny, vydlabeme semínka a obě poloviny položíme řeznou stranou na plech s pečicím papírem. Pečeme…
Domácí gravlax: Filet lososa omyjeme studenou vodou, pečlivě vysušíme a potřeme ze všech stran vodkou nebo rumem. Ten zabrání pomnožení případných bakterií. Z cukru,…
Pokušení v pohárku je tentokrát určeno pro dospělé. Juniory můžete "ošidit" tak, že místo irské kávy nakapete na piškoty třeba dobrou ovocnou šťávu. Vy si pak u kávy v…
Náročnější na přípravu je tento rybízový zákusek, avšak jeho vzhled a chuť vám práci jednoznačně vynahradí. Nadýchaný piškot, mezi kterým je lahodná náplň ze smetanového…
Jemně sladkokyselá chuť ostružin je osvěžující. Proto je lze dobře využít v dezertech. Ovoce a kokosový pudinkový mascarpone krém spolu vytvoří příjemný chuťový zážitek.…
Připravit piškotovou roládu je velmi snadné a rychlé. Tentokrát těsto ještě ochutíme strouhaným kokosem. Náplň připravíme z mascarpone, tvarohu a kvalitní hořké čokolády…
Velikonoce jsou za dveřmi, tak proč nenasbírat trochu inspirace na velikonoční zdobené cupcakes. Krémovou travičku vytvoříte snadno pomocí děrované zdobicí špičky a se…
Dýňový dort za studena je lahodný dezert, který spojuje jemnou chuť dýně s lehkostí smetanového krému a křupavým sušenkovým základem. Je ideální volbou pro podzimní…
Toto je delikátní dezert, který spojuje jemnost ovoce s krémovým mascarpone a křupavými karamelizovanými ořechy. Pošírování hrušek v aromatickém nálevu dodává ovoci…