

Dort ke 25.narozeninám
Suroviny 8-12 porcí
- Světlý krém:
- 1 mascarpone
- 1 smetana na šlehání
- 1 ztužovač šlehačky
- 2 vanilkové cukry
- 2 lžíce moučkového cukru
- Tmavý krém:
- 1 pařížská šlehačka
- 1 ztužovač šlehačky
- Ozdoba:
- bílá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- tmavá čokoláda Schogetten (má rozdělené dílky)
- bílá poleva
- tmavá poleva
Postup přípravy receptu
Na vychladlý dortový korpus rovnoměrně natřeme světlý krém (mascarpone utřeme s cukry a přidáme ušlehanou smetanu se ztužovačem a vše promícháme), potřeme i boky dortu.
Kolem dokola či do spirály uděláme střídavě zdobičkou tmavé a světlé "kopečky", do kterých zaboříme opět na střídačku kostičky čokolád, na které jsme si předem polevami napsali čísla (lépe to jde malinkým štětečkem namáčeným do polev).
Zbytek dortu ozdobíme dle vlastní fantazie.
Poznámka od kuchařky
Dort jsem dělala pro kamarádku, celý nápad byl můj a měl velký úspěch. ;-)
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Dort ke 25.narozeninám
-
Taky se mi to líbí
-
tý jo, dobrý nápad.
-
-
Krásný dortík
-
Také mám ráda klasiku
Hezký dortík
+7
-
-
rebeka: ale, nechej to, je to "jedlé"
a ty čísla si nějako přehodíme, ne
, já už dělám "sudoku"
a zjištuji, že jsem 25letá, i když přerostlá
, dávám bodík za recept
-
tak tuhle dortovou klasiku já můžu.. mé oblíbené barvy.. krásně k sobě ladí
jen ten věk.. ten věknené to trestné
já mám ty číslička, bohužel, v obráceném sleduchjjo
-
Pěkný dort
, kamarádka měla určitě radost
-
krása, moc povedený dort a líbí se mi krémy
, moc fajn receptík