Fazolky ze školky
Recept ještě nebyl hodnocenHolky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Holky ze školky většinou nemají rády zelené fazolky. Ale paní učitelky je zbožňují, a tak není divu, že si recept vyprosily u paní kuchařky. Smetanová omáčka s kapkou…
Osmažené gnocchi jsou rychlá večeře s minimem nádobí. Při použití polotovaru jsou téměř kdykoli k dispozici, protože kousek šunky, sýru a pórku máme v lednici vždy.…
Hledáte snadný, ale přesto chutný moučník na všední den či neděli? Vyzkoušejte buchtu s kompotovanými broskvemi, zasypanou voňavou máslovou drobenkou. Podle chuti a…
Posvícenské oříšky jsou symbolicky spojené se svěcením kostela po svátku Havla, třetí týden v říjnu. Drobné kousky křupavého pečiva jsou snadné, rychlé a hlavně velmi…
Krůtí maso můžete připravit na mnoho způsobů. Je vyzrálejší a mnohem chutnější než jiné druhy drůbežího masa. Odležením zkřehne i velký kus stehna a po upečení se…
Oblíbenou českou klasikou je gulášová polévka, která je plná brambor, krásně měkkého hovězího masa a příjemně voní po majoránce. K této polévce neodmyslitelně patří…
Retro kuřecí plátek s broskví buď milujete, nebo nesnášíte. Pokud patříte do té první skupiny, pak vás zajisté zaujme následující recept na kuřecí kapsy plněné broskví,…
Báječná zimní polévka z bílých fazolí a zeleniny dobře zasytí. Může se do ní přidat i kousek uzeného masa či uzeniny. Jako hlavní chod už pak bude stačit jen něco…
Zdánlivě jednoduchý a obyčejný recept překvapí svou chutí a lehkostí. Bramborový kotlík s mletým masem a špenátem zkrátka musíte vyzkoušet. Tento chutný pokrm, který…
Máte rádi spojení křehkého těsta a dokonalé náplně? To se přesně skrývá v tomto receptu. Máslové těsto s kakaem vykrájené do různých tvarů spojuje po upečení oblíbená…
Tradičním cukrovím jsou ořechové pracny, jejichž vůně nám připomene Vánoce u našich babiček. Mají jemnou oříškovou chuť a na sváteční tabuli se po nich doslova zapráší.…
Medový dort promazaný karamelovým krémem je skutečná pochoutka, která se hodí na všechny slavnostní příležitosti. Prořezávání dortu na pláty sice vyžaduje trochu…
Medový dort promazaný karamelovým krémem je skutečná pochoutka, která se hodí na všechny slavnostní příležitosti. Prořezávání dortu na pláty sice vyžaduje trochu…
Rumové lanýže jsou delikatesou a chutnají především mužům. Na svátečním stole vypadají v košíčcích velmi lákavě a vybízejí k ochutnání. Pokud část obalíte v čokoládě,…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky. Tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Křehké těsto se nádherně doplňuje s osvěžujícím…
Nemusíte mít speciální formičky na tartaletky. Tento recept je uzpůsoben pro malé množství cukroví pečeného v košíčcích. Křehké těsto se nádherně doplňuje s osvěžujícím…
Slávky na víně jsou specialitou, která vás hned při prvním soustu přenese na břehy Normandie. Lahodná máslovo-vínová omáčka s vůní česneku a slaná, mořská chuť slávek je…
Jednohubky připravené z plátků rohlíků, kousku okurky a sýrovo-česnekové rolády se šunkou jsou perfektním slaným pohoštěním. Krásně vypadají, jsou snadné na přípravu a…
Jednohubky připravené z plátků rohlíků, kousku okurky a sýrovo-česnekové rolády se šunkou jsou perfektním slaným pohoštěním. Krásně vypadají, jsou snadné na přípravu a…
Široké nudle (nebo jiné, námi vybrané těstoviny) uvaříme dle návodu v mírně osolené vodě.Během vaření nudlí nastrouháme perník a rozpustíme máslo.Nudle scedíme,…
V hrnci rozpustíme nalámanou čokoládu společně s máslem a špetkou soli. Odstavíme a vmícháme citronovou šťávu.Dáme ztuhnout do lednice nejlépe přes noc.Po vychladnutí…
V malé nepřilnavé pánvi osmažíme na kousku másla drobně pokrájené uzené maso nebo slaninu. Pokud máme maso či slaninu tučnější, není máslo nutné.K uzenému masu nasypeme…
Máslo s moučkovým i vanilkovým cukrem a špetkou soli vyšleháme do pěny. Postupně přidáme vejce a šleháme dál. Pak vmícháme mouku s práškem do pečiva, vanilkovým pudinkem…
Kapustu očistíme, rozkrojíme na čtvrtky a vložíme do osolené vařící vody. Uvaříme do poloměkka. Vodu slijeme, kapustu necháme trochu zchladnout, nakrájíme na jemné…