

Hovězí na česneku a víně
Suroviny 4 porce
- 1 kg hovězího krku
- 10 stroužků česneku
- 1 větší cibule
- 2-3 dl červeného vína
- sůl
- pepř
- olej
- máslo
- hl. mouka
- vývar
Postup přípravy receptu
Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.
Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.
Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.
Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.
Poznámka od kuchařky
Pozor, v paneláku to nádherně voní po celém schodišti včetně výtahu.