Hovězí na česneku a víně

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny + stáří dobytčete 3 názory

Hovězí maso Doba přípravy: 2 hodiny + stáří dobytčete 3 názory

Suroviny 4 porce

1 kg hovězího krku
10 stroužků česneku
1 větší cibule
2-3 dl červeného vína
sůl
pepř
olej
máslo
hl. mouka
vývar

Postup přípravy receptu

  1. Maso odblaníme, zbavíme přebytečného loje a převážeme provázkem. Na rozpáleném oleji a másle osmažíme cibuli do sklovata a orestujeme opepřené maso. Přidáme namačkaný česnek, posolíme a podlijeme vývarem a vínem asi do poloviny masa.

  2. Dusíme dokud není masíčko měkounké. Doba je různá podle toho jak bylo dobytče dlouho na světě. Průběžně podléváme již zmíněnými tekutinami.

  3. Po změknutí maso vyjmeme, odšpagátkujeme a naporcujeme. Šťávu zahustíme jednoduše tak, že do ní dáme přiměřené množství mouky a rozmixujeme.

  4. Pak ještě musíme provařit alespoň 15-20 minut. Podáváme s tím na co máme zrovna chuť: brambory, knedle, těstoviny.

Poznámka od kuchařky

Pozor, v paneláku to nádherně voní po celém schodišti včetně výtahu.

Komentáře k receptu Hovězí na česneku a víně

  • Anna Kocikova Anna Kocikova

    Krásná mňamka z hovězího tady na mě z náhodných koukla;-):-p+6:yes:

    Odpovědět

  • Pajaja Pajaja

    Také se mi recept maximálně líbí. Dělám hovězí na česneku, ale s vínem - to jsem ještě nezkoušela. . . :-p:yes: +3

    Odpovědět

  • JanaDorazinova JanaDorazinova

    Tak to bude říz s tím česnekem. Všude, kde patří česnek, dávám více;-):yes:

    Odpovědět

Tématické fráze: hovězí krk na česneku hovězí krk na víně hovězí krk na červeném víně hovězí na víně hovězí na česneku hovězí medailonky na víně hovězí na česneku videorecept recepty z hovězího krku na víně hovězí krk na česneku recept hovězí krk na víně a zelenině hovezi na cesneku recept recept hovězí krk na víně h ovězí krk na na česneku recepty hovězína víně hovezi medailonky na cesneku cesnek ve vine hovězí jednoduše hovězí maso jednoduše recepty-osmažený česnek hovězí krk na červene víně