Nepečený dezert z máslových sušenek

Suroviny 15 porcí

2 balení máslových sušenek
Krém:
500 ml mléka (2 x 250 ml)
150 g krupicového cukru
60 g hrubé mouky
2 lžíce kakaa
150 g másla pokojové teploty
50 g čokolády na vaření
Poleva:
100 g čokolády
10 g plátek másla

Postup přípravy receptu

  1. V menším kastrolku uděláme z cukru karamel, zalijeme studeným mlékem (pozor !) a úplně rozpustíme. V části mléka z druhého hrnečku rozkvedláme mouku promíchanou s kakaem na hustou kaši bez žmolků, zředíme zbylým mlékem a přilijeme do kastrolku. Přivedeme k varu, snížíme teplotu a za stálého míchání uvaříme hustou kaši. Za občasného promíchání necháme vystydnout na pokojovou teplotu a ušleháme s máslem. Pro barvu jsem zašlehala. rozpuštěnou a zchladlou čokoládu .

  2. Vzniklým krémem mažeme a slepujeme sušenky (4 ks), když máme všechny slepené, potřeme vršky rozpuštěnou čokoládou s kouskem másla a dozdobíme. Necháme odležet, nejlépe přes noc v uzavřené v krabičce, ale nedáváme do lednice (krém ztuhne a sušenky nezměknou).

Poznámka od kuchařky

Krémy s vařenou kaší vydrží déle než s pudinkem, používají se často na zákusky a dorty, které se dělají pár dní předem.

Komentáře k receptu Nepečený dezert z máslových sušenek