Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod 21 názorů

Vepřové maso Doba přípravy: 1 hod 21 názorů

Suroviny 8 porcí

0,5 kg rýže
1 kg vepřového masa
(např. plecko, krkovice, libový bůček)
2 mrkve
4 malé cibule
2 PL másla
koření podle chuti
sůl
1 KL citronové šťávy

Postup přípravy receptu

  1. Vepřové maso nakrájíme na kousky a osmahneme s nakrájenými cibulemi a nahrubo nastrouhanými mrkvemi - v pekáči nebo kastrolu vhodném do trouby. Osolíme, přidáme máslo a koření dle své chuti.

  2. Do pekáče přidáme propláchnutou rýži a stále pečlivě mícháme. Zalejeme vodou, až je vše ponořené a šup do trouby.

  3. Voda se vsákne do rýže a částečně odpaří, rýže je měkká. Zapneme vrchní ohřev, ať se osmahne maso. Lehce pokapeme citronem. A máme hotovo.

Komentáře k receptu Vepřové maso s rýží v jednom pekáči

  • Nadja Nadja

    yanull: odpověděla jsem Ti v SZ

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nadja: Nechci se dohadovat, ale můžu doložit, že bod 2 jsem psala sama. Důkaz jsem poslala v SZ. Proto mi nebyl jasný ani ten počáteční komentář. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Bych ukončila diskuzi konstatováním, že je to moooc dobré....aspoň mi moc chutnalo bo mi nedalo a uvařila jsem:yes:

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    yanull: v bodě 2 je to uvedeno až teď, po úpravě, kterou provedla Eja 57

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    "A máme hotovo". Jo. Za 45 minut se vším všudy. Přidala jsem maličkou! špetičku sumacu, ten mi tam pasoval, jinak jen sůl, na závěr ten citron možná trochu víc, to už záleží na chuti. Mooooc dobré - pro milovníky jednoduchých chutí.

    Odpovědět

  • Milan Cexa Milan Cexa(autorka receptu)

    Eja57: díky za upravu :-)

    Odpovědět

  • yanull yanull(moderátorka)

    Nadja: Pokud je v názvu receptu napsáno maso s rýží v jednom pekáči, co na tom není jasného? Navíc je to popsáno ještě v bodu 2. :-K

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Eja57: děkuji, je dobře, když je rcp zcela jednoznačný. ;-)

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Nadja: pravdu díš....mi to přišlo jasné, ale asi nebylo, opraveno v postupu

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Milan Cexa: dělám podobně rizoto po česku, ale z kuřecího masa a bez mrkve, nakonec si vmíchám zelený hrášek. ;-)

    Odpovědět

  • Nadja Nadja

    Eja57: v postupu právě chybí, že "přidáme rýži" k masu. Spíše to vypadá, že rýži dusíme samostatně. ;-)

    Odpovědět

  • Milan Cexa Milan Cexa(autorka receptu)

    yanull: Jani děkuji za skvělou úpravu :-) Teplota klasika kolem 180C.:-)

    Odpovědět

  • Milan Cexa Milan Cexa(autorka receptu)

    Eja57: moc hezky jsi to "podala" děkuji :-)

    Odpovědět

  • Milan Cexa Milan Cexa(autorka receptu)

    Nadja: dusí se vše společně. Vtip je v tom, že příprava je velmi jednoduchá. Můžou se přidávat I houby a někdy dam i měkký salám na drobno, který pustí trochu omastku.

    Odpovědět

  • Eja57 Eja57

    Já asi úplně nechápu, v čem je problém.... malé kousky masa osmahneme s cibulí, přidáme mrkve, orestujeme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vodou/vývarem do výšky směsi, zaklopíme, do trouby na půl hodinky na 180 st.,, pokud je vše měkké ( nebo přidáme ještě 10 minut) odklopíme a chvíli "dotáhneme" ....
    Mi by chutnalo, ani bych nepřidávala další koření - maso, cibule a mrkev + trocha citronu:yes:

    Odpovědět

Předchozí 1 2