

Vepřové maso s rýží v jednom pekáči
Suroviny 8 porcí
- 0,5 kg rýže
- 1 kg vepřového masa
- (např. plecko, krkovice, libový bůček)
- 2 mrkve
- 4 malé cibule
- 2 PL másla
- koření podle chuti
- sůl
- 1 KL citronové šťávy
Postup přípravy receptu
Vepřové maso nakrájíme na kousky a osmahneme s nakrájenými cibulemi a nahrubo nastrouhanými mrkvemi - v pekáči nebo kastrolu vhodném do trouby. Osolíme, přidáme máslo a koření dle své chuti.
Do pekáče přidáme propláchnutou rýži a stále pečlivě mícháme. Zalejeme vodou, až je vše ponořené a šup do trouby.
Voda se vsákne do rýže a částečně odpaří, rýže je měkká. Zapneme vrchní ohřev, ať se osmahne maso. Lehce pokapeme citronem. A máme hotovo.
Sdílejte recept s přáteli
Alternativy k tomuto receptu
Komentáře k receptu Vepřové maso s rýží v jednom pekáči
-
yanull: odpověděla jsem Ti v SZ
-
Nadja: Nechci se dohadovat, ale můžu doložit, že bod 2 jsem psala sama. Důkaz jsem poslala v SZ. Proto mi nebyl jasný ani ten počáteční komentář.
-
Bych ukončila diskuzi konstatováním, že je to moooc dobré....aspoň mi moc chutnalo bo mi nedalo a uvařila jsem
-
yanull: v bodě 2 je to uvedeno až teď, po úpravě, kterou provedla Eja 57
-
"A máme hotovo". Jo. Za 45 minut se vším všudy. Přidala jsem maličkou! špetičku sumacu, ten mi tam pasoval, jinak jen sůl, na závěr ten citron možná trochu víc, to už záleží na chuti. Mooooc dobré - pro milovníky jednoduchých chutí.
-
Eja57: díky za upravu
-
Nadja: Pokud je v názvu receptu napsáno maso s rýží v jednom pekáči, co na tom není jasného? Navíc je to popsáno ještě v bodu 2.
-
Eja57: děkuji, je dobře, když je rcp zcela jednoznačný.
-
Nadja: pravdu díš....mi to přišlo jasné, ale asi nebylo, opraveno v postupu
-
Milan Cexa: dělám podobně rizoto po česku, ale z kuřecího masa a bez mrkve, nakonec si vmíchám zelený hrášek.
-
Eja57: v postupu právě chybí, že "přidáme rýži" k masu. Spíše to vypadá, že rýži dusíme samostatně.
-
yanull: Jani děkuji za skvělou úpravu
Teplota klasika kolem 180C.
-
Eja57: moc hezky jsi to "podala" děkuji
-
Nadja: dusí se vše společně. Vtip je v tom, že příprava je velmi jednoduchá. Můžou se přidávat I houby a někdy dam i měkký salám na drobno, který pustí trochu omastku.
-
Já asi úplně nechápu, v čem je problém.... malé kousky masa osmahneme s cibulí, přidáme mrkve, orestujeme, přidáme rýži, orestujeme, zalijeme vodou/vývarem do výšky směsi, zaklopíme, do trouby na půl hodinky na 180 st.,, pokud je vše měkké ( nebo přidáme ještě 10 minut) odklopíme a chvíli "dotáhneme" ....
Mi by chutnalo, ani bych nepřidávala další koření - maso, cibule a mrkev + trocha citronu