Velikonoční vajíčka sladká
Recept ještě nebyl hodnocenKřehká sladká vajíčka s jemnou náplní, která potěší nejen svou lahodnou chutí, ale i slavnostním vzhledem. Perfektní velikonoční pochoutka pro malé i velké mlsouny!
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Křehká sladká vajíčka s jemnou náplní, která potěší nejen svou lahodnou chutí, ale i slavnostním vzhledem. Perfektní velikonoční pochoutka pro malé i velké mlsouny!
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
Velikonoční ovečka, vonící po skořici, bude ozdobou velikonočního stolu. Příprava je snadná a zvládne ji i začátečník. Nezapomeňte však dobře vymazat formu, aby se…
Kulajda je polévka plná hub, kořenové zeleniny a brambor. Nejvyšší čas připravit polévku podle tohoto receptu nastává tehdy, pokud vám doma zbyde koprová polévka či…
Součástí zdravého a vyváženého jídelníčku by měly být luštěniny, které jsou bohaté na vlákninu. Čočka s kořenovou zeleninou, podávaná s vajíčkem na tvrdo, vám určitě…
Piškotové těsto s ořechy a čokoládou, z kterého hravě vykouzlíte jak velikonočního beránka, tak nadýchanou bábovku. Není to nic složitého, jen je potřeba dát pozor na…
Doba zvěřinových hodů je tu a my pro vás máme recept na kančí se šípkovou omáčkou. Originální recept z filmu Slavnosti sněženek, kde se šípková omáčka stala předmětem…
Tyto lahodné a křehké sušenky s jemnou mandlovou chutí potěší malé i velké koledníky. Jejich roztomilý tvar a jemná vůně připomenou kouzlo jarních svátků. Skvěle se hodí…
Špaldová mouka má autentickou chuť, která připomíná oříšky. Kromě ní je v mazanci také spousta másla, vajec, mandlí a rozinek. Tyto mazance budou bezpochyb symbolem…
Velikonoční stůl ozdobí toto krásně nazdobené cukroví ve tvaru vajíček. Cukroví z těsta provoněného citronem slepujeme marmeládou nebo krémem a nazdobíme čokoládou…
Drobné koláčky z máslového těsta potřeme čokoládovou polevou, naplníme čokoládovo-ořechovou náplní a povrch zakryjeme kolečkem z těsta, do kterého vykrojíme velikonoční…
Rychlý litý rybízový koláč je skvělou volbou pro všechny, kteří si chtějí dopřát lahodný dezert bez složitého pečení. Tento jednoduchý recept spojuje svěží kyselost…
Na Boží hod velikonoční se dle tradic k obědu peče jehněčí. Spousta z nás se jehněčímu vyhýbá pro jeho specifickou vůni. Pokud ale maso dobře očistíte a dostatečně…
Jehněčí pečínka patří ke svátkům jara skoro stejně jako smažený kapr k Vánocům. Na stole se obvykle objevovala v neděli, na Boží hod velikonoční. Ale nyní si ji můžete…
Zapečené brambory můžeme připravit v různých obměnách. Tentokrát k bramborám do pekáčku přidáme brokolici, kousek slaniny, vařená vajíčka a také strouhaný tvrdý sýr.…
Jedním z velikonočních symbolů je i trnová koruna. Můžeme ji připravit z kynutého těsta, které rozdělíme na díly, spleteme z nich cop a provaz a ozdobíme mandlovými…
Na povrchu dozlatova a dokřupava upečená, uvnitř nadýchaná nádivka krásně voní uzeným masem a svěží vzhled jí dodávají zelené kopřivy. Můžeme ji podávat jako hlavní chod…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Hned tři různé pomazánky se skrývají v tomto receptu. Každá z nich má však ve svém základu vajíčka. Jednu dochutíme sardelkou, do druhé přidáme štiplavý křen a ve třetí…
Všemi oblíbené palačinky nemusí být pouze nasladko. Tenké palačinky můžeme také naplnit směsí podušené zeleniny, naskládat do pekáčku, posypat strouhaným sýrem a zapéct…
Urodila se vám spousta cuket a vy nevíte co z nich připravit? Vyzkoušejte upéct cuketovou nádivku, která poslouží jako výborný sytý oběd. Podávat ji můžete samotnou,…
Pivní polévky byly kdysi běžnou součástí jídelníčku, oblíbené byly i v hospodách jako vydatné jídlo. I dnes si můžeme tuto tradiční polévku vychutnat. Výraznou chuť piva…
Rohlíčky vonící pivem a máslem jsou neodolatelné, křupavé a uvnitř nadýchané a vláčné. Rozpalte troubu, nechte těsto řádně vykynout, vytvarujte rohlíčky a upečte…