Vanilkový beránek (bábovka)
Recept ještě nebyl hodnocenVýborného velikonočního beránka (nebo bábovku) připravíte z jednoduchého šlehačkového těsta, provoněného vanilkou. A pokud máte rádi rozinky, tento beránek je přesně pro…
Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání
Výborného velikonočního beránka (nebo bábovku) připravíte z jednoduchého šlehačkového těsta, provoněného vanilkou. A pokud máte rádi rozinky, tento beránek je přesně pro…
Výborného velikonočního beránka (nebo bábovku) připravíte z jednoduchého šlehačkového těsta, provoněného vanilkou. A pokud máte rádi rozinky, tento beránek je přesně pro…
K přicházejícím svátkům jara patří také čerstvé bylinky. Slaný koláč se sýrovou náplní, uzeným masem a slaninou, je plný libečku a petrželky. Nezbývá jen, než se s chutí…
Buďte originální a letos vynechte kupování sladkostí pro koledníky. Připravte pro ně můžete rovnou dvě varianty nepečených vajíček, kokosová a čokoládová. Není to nijak…
Buďte originální a letos vynechte kupování sladkostí pro koledníky. Připravte pro ně můžete rovnou dvě varianty nepečených vajíček, kokosová a čokoládová. Není to nijak…
Pokud se vám po Velikonocích sejde více vajec, můžete si je upravit i jako jednohubky nebo přidat do salátu. Pro zpestření je možné vejce obarvit šťávou z červené řepy.…
Tradiční velikonoční jidáše, které připravujeme na Zelený čtvrtek, chutnají díky medu a dostatku másla v těstě výborně. S přípravou nám může pomoci i domácí pekárna,…
Lahodné a křehké mrkvové šátečky, plněné povidly, jsou vynikající k odpolední kávě. Jsou tak návykové, že je brzy budete muset upéct znovu. Těsto můžete použít i na…
Moučníky bez lepku získávají čím dál více na oblibě, a tak se i tradiční velikonoční beránek dočkal bezlepkové varianty. Pro přípravu jsou potřeba suroviny, které bez…
Podmáslové vdolky jsou jemné a vláčné. Ideální pro víkendové pečení, kdy máte trochu více času na přípravu, protože ta skvělá chuť doma vyrobeného voňavého pečiva ke…
Závin z kynutého těsta je krásně vláčný a nadýchaný. Když ho naplníme makovou náplní, můžeme si připomenout oblíbený moučník z dob našich babiček. Skvělý je také s…
Přinesli vám koledníci spousty vajíček a vy nevíte co s nimi? Vsaďte na osvědčenou klasiku a připravte z nich lehce pikantní vaječnou pomazánku, vhodnou ke snídani, nebo…
Rychlá a vydatná večeře nebo předkrm. I špenát se dá servírovat tak, aby lahodil oku. Podávat ho můžeme samotný, nebo s přílohou. Příprava nezabere moc času a chutný,…
Pokud na Velikonoce pečete kynutý mazanec, můžete letos pro změnu zkusit vytvarovat z těsta vejce. Krásně zdobené a nadýchané vejce se bude na svátečním stole hezky…
Klasická smetanová omáčka vonící koprem, podávaná s vařenými vejci, je pokladem české kuchyně. Pokud ji chcete trochu ozvláštnit, zkuste vejce před podáváním obarvit v…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Bohatě nazdobené dortíky, tak akorát do dětské ručky připravíte podle našeho inspirativního receptu. Kyprý a šťavnatý korpus dozdobíte jemným smetanovo-vanilkovým krémem…
Minidortíky ozdobené velikonočními motivy mohou být skvělým nápadem pro obdarování koledníků. Stačí je zabalit do celofánu. Zdobit můžete podle své fantazie, ale…
Buchtičky s krémem jsou klasikou nejen školních jídelen. Povzneste tento pokrm na vyšší standard a připravte k nadýchaným kynutým buchtičkám pěnu. Ta má základ v…
Mnozí z nás mají na hrachovou kaši nepříjemné vzpomínky ze školní jídelny. Když jí dáte ještě šanci a uvaříte ji podle tohoto receptu, možná na ni změníte názor. S…
Jednoduchá rychlá nádivka plná vůně a chuti medvědího česneku. Jarní bylinky, kopřivy, nebo třeba listový špenát dodají barvu a přiblíží po dlouhém sychravém zimním čase…
Podle tohoto receptu připravíme velmi snadno nadýchaného zajíce či beránka, kterého provoníme rumovým cukrem. Po upečení ho poprášíme moučkovým cukrem a kolem krku mu…
Využijte sezonní příležitost a připravte rodině jemné a kvalitní jehněčí maso v této osvědčené úpravě. Jako příloha k šalvějí a slaninou provoněnému masu se výborně hodí…
Srdce z perníkového těsta voní po aromatickém koření a citronové kůře. Vláčnost dodává kefír nebo podmáslí, díky tomu je moučník kyprý a chutný i druhý den po upečení.…